Sarah Natasha Melbye:

- Den som plager meg mest er Snømonsteret

Sarah Natasha Melbye er kanskje en av landets fremste «Maskorama»-eksperter. Nå deler hun sine beste tips med Se og Hør.

EKSPERT: Det er få som har bedre kontroll på «Maskorama» enn Sarah Natasha Melbye. Foto: Stig Rune Buvarp / Fremantle Podkast
EKSPERT: Det er få som har bedre kontroll på «Maskorama» enn Sarah Natasha Melbye. Foto: Stig Rune Buvarp / Fremantle Podkast Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets største gjettelek er i gang for fullt og hver lørdag benker over en million nordmenn seg foran TV-skjermen for å se hvem som må ta av maska i kveldens «Maskorama»-episode.

SVARER PÅ RYKTENE: «Maskorama»-feberen fortsetter og mange klør seg i hodet over hvem «Nøkken» kan være. Nå svarer en av de hovedmistenkte på ryktene. Video: Rød Løper Vis mer

Da programmet for første gang gikk på TV i fjor, ble det raskt en stor suksess. Det har ført til at NRK i år har startet opp en egen podkast med navn «Maskorama-podkasten» med Sarah Natasha Melbye (46) som programleder. Podkasten er tilgjengelig i NRK Radio-appen.

46-åringen fulgte programmet tettere enn de fleste i fjor, og med et excel-skjema holdt hun styr på alle hint og teorier:

- Jeg var overbevist om at Trollet var Cess (Cecilie Steinmann Neess, 34, journ.anm.) veldig lenge. På et tidspunkt drev jeg og sendte henne meldinger på lørdagskveldene for å se om hun svarte. Men jeg tror hun gjennomskuet meg fordi hun svarte på en svært mistenksom måte, og det tror jeg hun gjorde med vilje. Jeg tror hun koste seg med det, ler Melbye.

Til tross for denne lille bommen, tok Se og Hør turen til Fremantles kontorer på Frogner i Oslo for å få noen tips fra en av landets fremste «Maskorama»-eksperter.

SKRÅSIKKER: «Vikingen» kom på tredjeplass i fjorårets sesong av «Maskorama». Nå føler han seg sikker på hvem som skjuler seg bak «Dragen». Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Sarahs tips

Melbye innrømmer at hun i fjor ikke var så trent i hvordan man skulle tenke når man er «Maskorama»-detektiv, men understreker at hun føler seg mer forberedt i år. Likevel har produksjonen gjort det svært vanskelig.

- Jeg er ikke sikker på noen akkurat nå. Jeg vingler, og det er nesten sånn time for time. Jeg har vært ganske sikker på at Victor Sotberg (30) er Dragen og jeg vil ikke avskrive han, men nå er jeg mer usikker enn jeg var for noen dager siden.

- Men den som plager meg mest er Snømonsteret!

Hun forklarer at det i torsdagens podkast-episode dukket opp et nytt hint - nemlig tre skistaver.

Programlederen har vært innom flere teorier på hvem som skjuler seg bak det mystiske Snømonsteret, blant annet ulike skiløpere, men har den siste tida mistenkt at det rett og slett kan være to personer.

MASKORAMA: Nok en kjendis må ta av seg masken i kveldens episode av Maskorama. VIDEO: NRK Vis mer

- Det er mye referanser til tallet to i hintene. Jeg vet ikke hva det betyr, men jeg liker tanken på at det kan være to personer. Også har jeg lagt merke til håret! Først var det kort og krøllete, også plutselig er det langt.

Hvis det skulle vise seg å være to personer bak Snømonsterets maske, tror Melbye Ylvis-brødrene, Bård (39) og Vegard Ylvisåker (42) kan være et godt gjett.

- Enten så bytter de på, eller så er de begge i kostymet samtidig og en sitter på skuldrene. Det er noe de kunne funnet på å gjøre. I tillegg så synger de begge godt, og så passer det med håret!

Mistenker en skiløper

Mange TV-seere er overbevist om at det er selveste Didrik Solli-Tangen (34) som er bak Snømonsteret, og Melbye klarer ikke helt å slippe tanken på at det stemmer. I podkasten kom imidlertid et nytt navn opp på tavla:

SPENNING: Havfruen måtte ta av seg maska under lørdagens Maskorama. Video: Med tillatelse fra NRK Vis mer

- En lytter lanserte Matoma som et forslag. Han har vi ikke hørt synge, og vi har prøvd å lete, men vi finner ikke klipp av det noe sted. Men han er musikalsk, så det hadde ikke forundret meg.

Hun legger likevel ikke skjul på at det hadde vært gøy om det faktisk var en skiløper.

- Hvis det går en tidligere skiløper rundt og synger som han er det helt vanvittig. Det hadde vært både imponerende og veldig gøy.

Dette må du se etter

Lørdag kveld er det endelig klart for en ny «Maskorama»-sending, og en fjerde deltaker skal avsløres. Før dette skal deltakerne imidlertid framføre to låter hver, hvorav en av de er en duett med en profesjonell artist.

Og for de av oss som har fulgt best med, husker man hva som skjedde under duetten i fjor.

SVARER: Birgit Skarstein svarer på Maskorama-ryktene under Skal vi danse-finalen 13. november 2021. Video: Thea Hope. Reporter: Kine Falch Vis mer

Da var det mange som mente at Ulrikke Brandstorp (26) var Trollet, noe vi i finalen fant ut at stemte. Derfor overrasket hun alle da hun plutselig dukket opp som Vikingens duettpartner tidligere i sesongen.

I lys av det mener Melbye det er én deltaker det er verdt å følge litt ekstra nøye med på denne lørdagen. Det er nemlig mange som tror at det er Sandra Lyng (34) som befinner seg mak Bamsens maske - men hun er også oppført som duettpartneren til en av de andre.

- Vi må følge litt ekstra mye med på Sandra. Er hun litt bustete på håret? Kan det se ut som at noen har dratt av henne et svært bamsehode?

I tillegg tror 46-åringen at duettene kan avsløre hvem som er artister, og hvem som ikke er det.

- Én ting er å lære seg å synge selv, men å synge en duett med en som er profesjonell er mye verre. Der tror jeg det kan skinne gjennom hvem som er profesjonelle sangere!

KRYPTISK: «Maskorama» er for fullt i gang, og etter å ha stilt KK-redaktør Ingeborg Heldal til veggs, er vi ganske sikre på hvem som skjuler seg bak «Nøkken». Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

Ofrer julebord

Som du kanskje allerede har forstått ELSKER Melbye «Maskorama», og hun bruker gladelig helgene sine på denne gjetteleken. Selv om det betyr at julebord og andre festlig sammenkomster må vike.

- Disse ukene må jeg velge bort alt egentlig. De som kjenner meg har prøvd å styre litt unna lørdager og søndager, men jeg må ærlig innrømme at hvis jeg måtte ofre en sammenkomst for «Maskorama» hadde jeg gjort det med glede.

Det er ingen tvil om at hun må holde seg oppdatert på alle hint og teorier, og som hardbarka fan og podkast-programleder går det naturligvis mye tid på dette. Men hvor mye tid snakker vi?

MASKORAMA: Karsten Warholm bekrefter/avkrefter rykter om mulig deltakelse i årets Maskorama. VIDEO: Ragna Kristine Sandholt/Dagbladet Vis mer

- Noen vil kanskje si jeg bruker altfor mye tid på dette, men det synes jeg på ingen måte selv. Jeg vil si akkurat passe, kanskje litt for lite. Det er en veldig intens periode, men jeg synes det er kjempegøy. Det er en 100-prosentjobb. Minst.

LES OGSÅ: - Han er hovedmistenkt som snømonsteret

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer