Stephen Ackles' dødsfall

Den siste konserten: - Kom brått

Lørdag kveld spilte Stephen Ackles sin siste konsert på en Elvis-hyllest. Torsdag ble den folkekjære artisten funnet død.

I FORM: Her er Stephen Ackles foran pianoet på Rjukan i Telemark lørdag kveld. Torsdag ble han funnet død. Foto: Tom Andresen
I FORM: Her er Stephen Ackles foran pianoet på Rjukan i Telemark lørdag kveld. Torsdag ble han funnet død. Foto: Tom Andresen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den anerkjente artisten Stephen Ackles ble bare 57 år gammel.

Allerede fra tidlig i tenårene gjorde han seg bemerket i Musikk-Norge. De neste 40 årene har han hatt en av de mest allsidige katalogene i landet med utgivelser innenfor rock'n'roll, country, gospel og rockabilly.

Ackles gjorde seg bemerket både med sine tolkninger av Elvis Presley og Jerry Lee Lewis i tillegg til et imponerende antall egenproduksjoner og enormt mange liveopptredener gjennom årene.

- Fortalte om livet

Den aller siste opptredenen til den norskfødte sangeren med amerikansk far ble på en Elvis-hyllest på Rjukan i Telemark på lørdag.

En person er bekreftet omkommet etter en flykrasj under en «gender reveal party» i Mexico 2. september. Video: Twitter/X Vis mer

Lørdag kveld satte han seg foran pianoet på det ærverdige hotellet Admini, som i sin tid ble oppført av Hydro-grunnlegger Sam Eyde. Selv om det var en hyllest til kongen av rock, skulle Ackles opptre som seg selv.

UNDERHOLDT: Stephen Ackles var i fin form under konserten på lørdag kveld. Foto: Tom Andresen
UNDERHOLDT: Stephen Ackles var i fin form under konserten på lørdag kveld. Foto: Tom Andresen Vis mer

- Han tok til og med en Erik Bye-låt og fortalte om livet og karrieren. Han ble bedt om å spille og fortelle som Stephen. Han skulle være Stephen den kvelden, forteller Pål Granlund.

Han er leder i Elvis-fanklubben Flaming Star og eier av nevnte hotell Admini.

- Jeg har kjent Stephen siden han var 14 år gammel. Det var Elvis-festivalen på Soria Moria. Vi har vært med på veldig mye sammen opp gjennom årene. Hans dødsfall er forferdelig trist, sier Granlund.

De siste dagene

Ackles tilbrakte noen av sine siste dager på hotellet hans, og spilte sin siste konsert der lørdag kveld. Torsdag ettermiddag kom beskjeden om Ackles' dødsfall brått på Pål Granlund og resten av Musikk-Norge.

SPILTE HER: Det var Elvis-hylles på hotellet Admini på Rjukan i helga. Foto: Rjukan Admini
SPILTE HER: Det var Elvis-hylles på hotellet Admini på Rjukan i helga. Foto: Rjukan Admini Vis mer

- Det er med stor sorg vi må meddele at musikeren Stephen Ackles har gått bort. Han ble funnet i sitt hjem på Langhus i dag. Familien ber om ro i sorgen, sa broren Erik Ackles til NTB.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

- Konserten med ham lørdag kveld var flott. Ingen som så ham hadde noen mistanker om helse. Dødsfallet kom brått på. På konserten var han fin. Minnet av den siste konserten vil sitte i, sier Granlund til Dagbladet.

LANG KARRIERE: Stephen Ackles mestret de fleste instrumenter og var kjent som en stor vokalist. FOTO: MORTEN RAKKE
LANG KARRIERE: Stephen Ackles mestret de fleste instrumenter og var kjent som en stor vokalist. FOTO: MORTEN RAKKE Vis mer

- Det ene øyeblikket sitter han i stua hos meg … jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sier Granlund.

Ble stille

Ackles bodde på hotellet hans til søndag før han dro hjemover mot hjemstedet Langhus. Bare fire dager etter ble han funnet død. Ackles var vanligvis svært aktiv på sosiale medier, og postet av og til daglig på sin egen Facebook-side. Etter søndag var det imidlertid stille på sosiale medier fra artisten.

- Han var en stor artist og den beste liveartisten vi hadde i Norge. Han var en rock'n'roll-beundrer og en stor tolker av Jerry Lee Lewis på grunn av side pianoferdigheter.

- Han hadde også en rekke andre talenter og sang duetter med Waylon Jennings. Han har opplevd en utrolig karriere som har vært helt fantastisk, sier Granlund.

Reality-programmet «Below Deck» følger hverdagen til mannskapet ombord på en luksusyacht under chartersesongen, men serien har bydd på en rekke dramatiske hendelser. Video: TV 2 Play / Rød Løper Vis mer

«Faen så trist»

Han er langt fra den eneste som hyller Ackles torsdag.

«Faen så trist. Jeg har i alle år ment at Stephen var Norges beste sanger, ingen over, ingen ved siden», skriver Thomas Seltzer i en melding til Se og Hør.

«Han gjorde seg godt bemerket både i Nashville og Memphis, og var dypt respektert av folk som Jerry Lee Lewis. Dersom noen er i tvil om Stephens enorme stemmeprakt og sjel trenger man bare sjekke ut versjonen han gjorde av «If I Can Dream» sammen med Vidar Busk og Paal Flaata, den ville fått Elvis til å rødme av både skam og stolthet», fortsetter Turbonegro-artisten.

Seltzer mener Ackles' bortgang er «et enormt tap» for norsk musikk og ikke minst for den amerikanske diasporaen i Norge.

LES OGSÅ: Derfor fortalte han om pillemisbruket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer