VANT: Daniel Franck vant den siste øvelsen - «blodslit» - i første episode av «Mesternes Mester».
VANT: Daniel Franck vant den siste øvelsen - «blodslit» - i første episode av «Mesternes Mester». Vis mer

- Den seieren skulle jeg ta!

Daniel Franck var fast bestemt på å ikke ryke ut av «Mesternes Mester».

SEHER.NO: Lørdag var det premiere på den andre sesongen av «Mesternes Mester» på NRK.

I programmet, som ble spilt inn i varmen på Malta, konkurrerer 11 tidligere toppidrettsutøvere i forskjellige fysiske og psykiske øvelser, og under lørdagens episode var det hengekonkurranse, ballkast og løping deltagerne måtte gjennom. 

Etter å ha blitt diskvalifisert fra ballkastet, så det lenge ut til at tidligere snowboard-stjerne Daniel Franck (35) kunne stå i fare for å måtte reise hjem lørdag.

Men med kniven på strupen foran den siste øvelsen «blodslit» ble Franck fast bestemt på at dette var noe han skulle klare.

Under fredagens premierefest på Icebar i Oslo avslører snowboarderen overfor Seher.no at han ikke synes det var noe morsomt å ligge så dårlig an foran den siste konkurransen. Men konkurranseinstinktet førte tilslutt til at han vant øvelsen.

- Det var litt pyton faktisk. Vi fikk aldri vite på forhånd hva vi skulle konkurrere i, så det var spennende, både fysisk og psykisk, noe jeg egentlig likte ganske godt. Men når det gjaldt den løpekonkurransen fant jeg raskt ut at den seieren skulle jeg rett og slett ta. Ikke minst fordi ingen forventet at jeg skulle ta den, forteller han.

I første episode var Daniel svært aktiv innimellom øvelsene, og i en bestemt scene overtaler han tidligere hockeyspiller Jim Marthinsen til å være med og kjøpe et sett vekter, slik at de kan trene seg opp i tiden mellom konkurransene.

For mens andre likte å slappe av i fritiden, valgte 35-åringen og en del av jentene å holde seg i bevegelse.

Ifølge snowboarderen er han imidlertid hverken hyperaktiv eller treningsnarkoman.

- Jeg er egentlig ikke et rutinemenneske, og følger ingenting sånn slavisk. Men når jeg kommer et nytt sted liker jeg å vite hvor man kan få tak i ting. Og dersom man ikke får trent regelmessig er det ålreit å finne på alternativer. Når man først er et sted er jeg jo også hypp på å ha det bra, og at de andre skal ha det bra. Så det var vel egentlig derfor vi kjøpte de vektene. Men jeg må jo innrømme at de ble brukt ekstremt lite, humrer han.

Selv om han har holdt seg i god form siden han opp profesjonelt, innrømmer Daniel at det var veldig utfordrende å være med på «Mesternes Mester». 

- Ja, det var definitivt utfordrende. Det var mange ting jeg absolutt ikke var forberedt på. I tillegg bodde vi veldig isolert, og det var strenge rutiner, som å stå opp tidlig om morgenen. Det var som en hard arbeidsdag hver dag. Så for min del var det en fysisk og psykisk oppdagelsesreise, smiler han. 

«Mesternes Mester» sendes på NRK1 lørdager kl. 19.55. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!   

LES OGSÅ:  - Ikke kjekt å være litt stor