Den nye «Twilight»-filmen fremkaller epilepsi

Anfallene oppstår under Bellas fødselsscene.

FØDER: Det er i denne scenen, hvor «Bella» føder hennes og vampyr-ektemann «Edward»s førstefødte at epilepsianfallene har oppstått. Foto: Stella Pictures
FØDER: Det er i denne scenen, hvor «Bella» føder hennes og vampyr-ektemann «Edward»s førstefødte at epilepsianfallene har oppstått. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den siste Twilight-filmen «The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1» hadde Norgespremiere 18. november, og har blitt godt mottatt av fansen.

Men i USA rapporteres det nå om flere publikummere som har fått epileptiske anfall etter å ha sett scenen hvor «Bella» føder hennes og vampyr-ektemann «Edward»s førstefødte.

Scenen inneholder sterke røde, svarte og hvite blitslys, og for amerikaneren Brandon Gephart, som så filmen med kjæresten Kelly Bauman, ble kinoturen alt annet enn han hadde forestilt seg.

- Jeg husker bare at jeg våknet opp på kinogulvet, før jeg ble kjørt i ambulansen til sykehuset, forteller Gephart til CBS Sacramento.

Kjæresten ble redselsfullt vitne til hendelsen.

- Han hadde kramper og problemer med å puste. Han skremte meg skikkelig, forteller hun til CBS Sacramento ifølge Daily Mail.

Den amerikanske legen Michael G. Chez, som er ekspert på epilepsi, sier til nettstedet at den blitsaktige scenen kan være anfallstriggende for dem som har anlegg for sykdommen.

- Det er som en lysbryter som går av, for det treffer hjernen på en gang. Det som er problemet med å se en sånn scene på kino er at det er så utrolig mørkt i kinosalen, og at lyset derfor oppfattes kraftigere enn normalt, forklarer han.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Går ned 1,5 kilo hver dag

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer