Foto: Montasje
Foto: MontasjeVis mer

Den norske 10-åringen går verden rundt

Store utenlandske aviser har plukket opp nyheten om tiåringens kjøretur.

SEOGHØR.NO: Det var tidlig onsdag morgen at politiet i Vestoppland fikk en uvanlig telefon fra en bekymret brøytebilsjåfør som hadde møtt en tiåring som hadde kjørt ut i grøfta.

Gutten, som bor i nærheten av Dokka, skal ha plassert sin 18 måneder gamle søster i bilen, mens foreldrene fremdeles sov, før han satte seg i bilen for å kjøre til besteforeldrene i Valdres, omtrent 60 kilometer unna.

Den unge bilisten kom 10 kilometer avgårde før han endte opp i grøfta, hvor han ble funnet av brøytebilsjåføren.

Hendelsen har nå fått internasjonal oppmerksomhet. Blant annet har store mediehus som Daily Mail og New York Post, samt nyhetsbyrået Reuters skrevet artikler om den norske gutten.

INTERNASJONAL OPPMERKSOMHET: Den norske guttens kjøretur har fått enorm oppmerksomhet verden rundt. Foto: Montasje
INTERNASJONAL OPPMERKSOMHET: Den norske guttens kjøretur har fått enorm oppmerksomhet verden rundt. Foto: Montasje Vis mer

Tiåringen skal, da brøytebilsjåføren kom til ulykkesstedet ha hevdet at han var en kortvokst som hadde glemt førerkortet sitt.

- Gutten fortalte brøytebilsjåføren at han var en kortvokst som hadde glemt førerkortet sitt hjemme, fortalte Baard Christiansen i Vest Oppland politidistrikt til pressen.

Hverken gutten eller søsteren ble skadet i ulykken og politiet har bestemt seg for å ikke ta ut tiltale mot hverken barna eller foreldrene.

- Vi har snakket med foreldrene. Jeg er ganske sikker på at de fra nå av kommer til å holde både barna og bilnøklene under oppsikt, sa Christiansen ifølge DailyMail.

STORAVIS: Den britiske avisen Daily Mail har gitt den norske gutten mye oppmerksomhet. Artikkelen har blitt kommentert 452 ganger og delt videre 31 000 ganger.
STORAVIS: Den britiske avisen Daily Mail har gitt den norske gutten mye oppmerksomhet. Artikkelen har blitt kommentert 452 ganger og delt videre 31 000 ganger. Vis mer

Hos den britiske avisen har saken fått flere kommentarer fra leserene. De fleste hyller den norske tiåringen.

«Haha! Jeg elsker det! Smart gutt», skriver Sophia i kommentarfeltet, mens Myra følger opp med:

«Siden historien fikk en lykkelig slutt er dette utrolig morsomt. Jeg elsker unnskyldningen hans om at han var kortvokst!»

Andre fokuserer på at gutten bare ville besøke besteforeldrene sine.

«Farlig, men for en viljestyrke. Han må virkelig elske besteforeldrene sine.», skriver Martha.

LES OGSÅ:   - Jeg er nok litt forfengelig