Tiril Sjåstad Christiansen:

- Den har det gått dårlig med

«Farmen kjendis»-programlederen åpner seg om hvordan hun egentlig har det.

IDENTITETSKRISE: Tiril Sjåstad Christiansen er ærlig om at hun først nå har kjent på følelser og tanker rundt det å ha gitt seg som toppidrettsutøver. Foto: Morten Eik / Se og Hør
IDENTITETSKRISE: Tiril Sjåstad Christiansen er ærlig om at hun først nå har kjent på følelser og tanker rundt det å ha gitt seg som toppidrettsutøver. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Programleder Tiril Sjåstad Christiansen (26) gjestet denne uken podkasten «Åpen Journal» til Katarina Flatland (32) og ektemannen Harald Meling Dobloug (32). I podkasten forteller ettbarnsmoren åpenhjertig om sin mentale tilstand.

I 2018 kom nyheten om at Sjåstad Christiansen hadde bestemt seg for å gi seg på freeski-landslaget, og siden da har det skjedd mye i livet til 26-åringen. Hun har vunnet «Farmen kjendis», blitt «Farmen kjendis»-programleder og ikke minst: Hun har fått sitt første barn.

Det har med andre ord gått i superfart siden hun valgte å gi seg som toppidrettsutøver. Og i podkasten røper den kjente programlederen at hun av den grunn ikke har rukket å ta det helt innover seg - før nå.

TEMPERAMENT: «Farmen Kjendis»-programleder Tiril Sjåstad Christiansen ønsker å se Jørgine «Funkygine» Vasstrand i programmet sitt. Det skjer trolig ikke med det første. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Har fått kjørt seg

I podkasten forteller Sjåstad Christiansen at hun fysisk sett har det veldig fint og at det har gjort kroppen godt å ikke drive med idrett på så høyt nivå.

Men når Meling Dobloug spør hvordan det går med «knollen» har hun et litt annet svar.

- Den har det gått litt dårlig med, den har fått kjørt seg, sånn på ekte, innrømmer programlederen, og legger til at den har «sviktet».

Etter å ha fått sitt første barn midt i pandemien og på et helt nytt sted fikk hun seg plutselig en skikkelig «realitycheck» - og det hun omtaler som en identitetskrise.

VINNEREN: Tiril Sjåstad Christiansen slo Kathrine Sørland på målstreken i «Farmen Kjendis» i 2019. Her jubler hun rett etter seieren. Video: Miriam Bakkejord Vis mer

Det siste året har Sjåstad Christiansen tenkt mye på hvem hun er, hvor hun skal og hva hun driver med. Det handler mye om at hun har drevet med toppidrett i årevis, noe hun mener nærmest har definert henne hele livet.

Reaksjonen på å legge opp har kommet sent, men nå kjenner hun på den.

- Noe alle kan kjenne seg igjen i

Overfor Se og Hør forteller 26-åringen at hun har det veldig bra, men innrømmer at det går opp og ned.

- Noen dager er man full av kreativitet og ting stråler, og andre dager stiller du spørsmålstegn til alt du gjør og lurer på hvem i all verden du er, forteller hun åpenhjertig, og legger til:

FORELSKA: Årets «Farmen kjendis»-vinner får spørsmål om ryktene mellom han og Sophie Elise. Reporter: Thea Hope Vis mer

- Tror dette er noe alle kan kjenne seg igjen i, men for meg som har drevet med toppidrett og satset fullt ut i ung alder, har jeg ikke kjent til et annet liv enn toppidrettslivet. Og når du lever det livet, gleder du deg til å leve et vanlig liv, mens når du lever det «vanlige» livet savner du alt ved toppidrettslivet.

I podkasten kommer det også frem at folk blir overrasket når de skjønner at Sjåstad Christiansen sliter med disse tingene.

- Folk ler jo nesten når de hører det, innrømmer ettbarnsmoren til Flatland og Dobloug.

STYGT SKADD: Under «Farmen Kjendis» aller siste ordinære tvekamp denne sesongen, klarte en av deltakerne å skade seg stygt etter tvekampen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Vet ikke helt hva det er

Til Se og Hør utdyper den profilerte «Farmen kjendis»-programlederen det slik:

- Jeg vet ikke helt hva det er, men jeg tror noen ganger at folk føler og mener at hvis du har lyktes har du ikke noen grunn til å klage. Og «alt er jo lett for deg for du har jo lykkes».

Hun følger opp:

- Som om de glemmer all den harde jobben man har lagt ned for å komme dit man er. Og hvis man fremstår som en positiv og glad person og hele tiden blir minnet på hvor positiv, glad, inspirerende og full av energi man er, føler jeg at jeg ikke kan tillate meg å vise de tingene jeg sliter med. Selv om jeg vet det er ting veldig mange andre også kjenner på.

GÅRDSFLØRT: I fjor oppsto det søt musikk mellom Victoria Tolaas og Isak Dreyer på «Norges tøffeste». Nå forteller Victoria hvordan det er å se den åpenbare flørtingen mellom Isak og Sophie Elise på «Farmen kjendis» et knapt år senere. Video: Rød Løper/TV 2/NRK Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg var utmattet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer