Cardi B:

Den gravide rapstjernens tøffe fortid

Cardi B viste frem babymagen.

VISTE FReM MAGEN: Etter rapdronningen Cardi Bs innslag på «Saturday Night Live», har lykkeønskninger strømmet inn. Video: CNN Vis mer Vis mer
Publisert

(Se og Hør): For et år siden var det knapt noen som hadde hørt om den amerikanske artisten Cardi B (25).

Jo da, hun var å se i realityserien «Love & Hip Hop: New York» på VH1, men det var først da debutsingelen «Bodak Yellow» ble sluppet på vårparten i fjor at karrieren hennes eksploderte.

I en mannsdominert bransje skilte hun seg ut med rappingen sin, og at hun attpåtil hadde en spennende bakgrunn, gjorde henne til et interessant intervjuobjekt for pressen.

Nå blir rapperen, som fikk en femmer på terningen av Dagbladets anmelder for debutalbumet «Invasion of Privacy» denne uka, mamma for første gang. Det avslørte hun på scenen.

GRAVID: Det var på «Saturday Night Live» at Cardi B viste frem magen, i en hvit kreasjon av Christian Siriano. Foto: NTB scanpix
GRAVID: Det var på «Saturday Night Live» at Cardi B viste frem magen, i en hvit kreasjon av Christian Siriano. Foto: NTB scanpix Vis mer

Viste frem magen

Du skal ikke mange åra tilbake i tid for å finne Cardi, som egentlig heter Belcalis Almanzar, nærmest boende på gata. Hun tjente det hun kunne som stripper i New York.

I dag er hun angivelig god for omtrent fire millioner dollar, rundt 30 millioner kroner, og at hun gjester låter for både Bruno Mars og rapgruppa Migos, senker ikke populariteten hennes.

Apropos Migos: 25-åringens forlovede er en del av rapgruppa. Han går under artistnavnet Offset, men heter egentlig Kiari Kendrell Cephus (26).

Det er han hun nå venter sitt første barn med. Under en opptreden lørdag på «Saturday Night Live» valgte Cardi B å bekrefte spekulasjonene som har versert i flere måneder - at hun snart blir mor.

Ikledd en kjole fra Christian Siriano var babymagen hennes godt synlig, og selv om hun ikke kommenterte magen direkte, skriver blant andre Billboard at hun er gravid.

FORLOVET: Cardi B er forlovet med Migos-artisten Offset. Nå blir paret foreldre. Foto: NTB scanpix
FORLOVET: Cardi B er forlovet med Migos-artisten Offset. Nå blir paret foreldre. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter opptredenen skrev kjæresten på Instagram at de føler seg velsignet. De har hatt et turbulent forhold, og det skal angivelig ha vært av og på flere ganger. Men da Offset gikk ned på kne under en opptreden i oktober, med en ring på størrelse med en drue, forlovet de seg.

Lang reise

Hun vokste opp som fattig, og etter å ha fått sparken som kassadame, begynte hun å innse at hun kunne tjene penger på kroppen sin. Hun har tidligere uttalt at det føltes befriende, og at hun kunne dra inn en ukelønn på en dag på strippebulene.

PROFILERT: Cardi B gjester Bruno Mars' «Finesse», og sammen opptrådte de under Grammy-utdelingen tidligere i år. Foto: NTB scanpix
PROFILERT: Cardi B gjester Bruno Mars' «Finesse», og sammen opptrådte de under Grammy-utdelingen tidligere i år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Samtidig var hun involvert i gjengkriminalitet. Hun hevder å ha vært et medlem av Bloods siden hun var 16 år gammel.

Tidligere i år havnet hun i bråk med rivalgjengen Crips, da hun la ut et innlegg på Instagram. Hun hadde på seg en blå pelsjakke, fargen Crips ofte assosieres med. Stjernen skrev at hun egentlig hatet fargen, men at jakka var så kul at hun bare måtte.

Etter hendelsen skal hun ha fått flere dødstrusler fra gjengrivaler i Los Angeles.

Etter å ha jobbet seg opp fra lokale buler til de mer eksklusive dansebarene på Manhattan i New York, tjente hun nok til å flytte ut fra en utro og lite hyggelig kjæreste, sa Cardi B til Vibe.

- Du kan på en måte si at det bodde to pitbullhunder i det huset, og jeg hadde astma. Vi hadde veggdyr også, men jeg hadde ikke noe annet sted å gjøre av meg, uttalte hun til magasinet.

Oppveksten i en familie med mye humor har satt sitt preg på artisten. Samtidig som hun jobbet som stripper ble Cardi B godt kjent på nettet for sin karisma og sylskarpe oneliner-videoer på Vine. Etter hvert kunne hun slutte med dansingen å jobbe fulltid som Instagram-influenser, skriver Time.

I debutsingelen «Bodak Yellow» synger hun selv om klassereisen:

«I don't dance now, I make money moves», som et stikk mot sin tidligere karriere som stripper og pengene hun tjente.

Den sjeldent underholdende personligheten hun viste frem på nettet førte henne i 2015 videre til kanalen VH1s reality-program «Love & Hip Hop: New York», hvor hun var med i to sesonger før hun sluttet for å satse fulltid på musikken.

LANG REISE: Cardi B har gått fra å være ei fattig storbyjente til å bli en av verdens mest omtalte artister. Foto: NTB scanpix
LANG REISE: Cardi B har gått fra å være ei fattig storbyjente til å bli en av verdens mest omtalte artister. Foto: NTB scanpix Vis mer

Drøy og provoserende er beskrivende for det artistiske uttrykket og fremtoningen til Cardi B, noe blant annet albumomslag og tekster er bevis på, men hun er også kjent som en seriøs forretningskvinne.

Om suksessen forteller Cardi B følgende:

- Jeg tror jeg inspirerer folk fordi jeg praktisk talt var hjemløs. Mange tror at dansere har det lett, men vi har det tøft, sa hun til Vibe.

I sommer blir Cardi B å se på flere festivaler, og hun tar blant annet turen innom Norge. Hun gjester festivalen Palmesus i Kristiansand. Migos skal også opptre.

LES OGSÅ: Derfor tror fansen at Khloé har født

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer