Kristin G. Andresen:

- Den beste julegaven

Deler gladnyhet etter kreftbeskjeden.

GLEDELIG: Onsdag mottok Kristin G. Andresen en gledelig førjulsnyhet. Foto: Espen Solli/ Se og Hør
GLEDELIG: Onsdag mottok Kristin G. Andresen en gledelig førjulsnyhet. Foto: Espen Solli/ Se og Hør Vis mer
Publisert

I august kunne eiendomsutvikler Kristin G. Andresen (63) dele den triste nyheten om at hun i påska i år ble rammet av tarmkreft.

Hun fortalte da at hun ikke opplevde andre symptomer enn luft i magen og blod i avføringen, og fikk derfor sjokk da beskjeden fra legen var klar:

«Dette er kreft, den er ondartet og her er ikke tida på din side».

Onsdag denne uka, rundt åtte måneder etter den tunge beskjeden, skulle hun imidlertid på en full sjekk og det var da hun endelig fikk den gledelige nyheten av legen - hun er kreftfri!

- Det er den beste julegaven man kunne få, det er helt sikkert, stråler hun på telefon fra New York, og legger til:

- Fra dag én har jeg bare følt at jeg har vært i de beste hender.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg opp om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

Tøff kur

For å unngå utlagt tarm, en operasjon mange må gjennomføre ved tarmkreft, valgte Andresen å vende snuta mot USA. Det angrer hun ikke på.

- I motsetning til i Norge så stiller de opp med et helt team spesialister rundt deg, som samarbeider på tvers av avdelinger. Jeg er virkelig imponert over sykehuset og svært takknemlig for jobben de har gjort.

Selv om 63-åringen nå er kreftfri og behandlingen har fungert, legger hun ikke skjul på at det ikke har vært enkelt.

- Det har vært tøft, det er ikke til stikke under stol. Jeg tålte cellegiften veldig godt i starten, men på slutten fikk jeg store strålingsskader, og det var rett og slett et mareritt å forholde seg til.

Kreftsyke Jane Marzewski (30) rører den ellers så beinharde dommeren Simon Cowel i «Americas Got Talent». Video: NBC Vis mer

Strålingsskader kan forklares som brannskader innvendig. Andresen forklarer at det var svært smertefullt, og at smertene varte helt fram til for et par uker siden.

- Kreftbehandling er ikke noe enkelt å gå gjennom, men som legene sa så var kriteriene for at jeg skulle få den tøffe kuren at jeg var slank, i god form og hadde gode blodverdier. Så nå får man igjen for at man prøver å leve litt sunt, man er sterkere rustet hvis man havner i slike situasjoner.

- Sjekk tarmen!

Selv om Andresen mottok beskjeden om at hun er kreftfri tidligere denne uka, må hun fortsatt gå til jevnlig oppfølging hver fjerde måned.

Det setter imidlertid ikke kjepper i hjula for familien. Sammen med mannen Johan (60), datteren Alexandra (25), og hennes kjæreste feiret de gladnyheten.

KREFT: Tidligere «God morgen Norge»-programleder, Eli Strand, åpner opp om kreftdiagnosen sin. Video: Filip Agnihotri. Vis mer

Ektemannen har vært ved 63-åringens side hele veien:

- Det har vært en utrolig god støtte å ha Johan med meg. Man blir ikke så høy i hatten når man er sju uker i USA og det bare blir vondere og vondere. Men han har støttet meg hele tida.

Nå ser de lyst på framtida og håper også de kommende undersøkelsene vil være like gledelige som denne. Men en ting er viktig for henne å si:

- Husk å sjekk tarmen din! Det er viktig. Utrolig viktig.

LES OGSÅ: - Nå er det bare meg igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer