Demi Lovato: - Jeg trodde jeg skulle dø før jeg fylte 21

Popstjernen Demi Lovato avslører at spiseforstyrrelser og selvskading holdt på å ta knekken på henne i tenårene.

VANSKELIG OPPVEKST: I et nytt intervju forteller Demi Lovato åpenhjertig om hvordan hun slet med spiseforstyrrelser og selvskading som barn. 23-åringen røper at hun en periode fryktet at hun ikke ville rekke å fylle 21 år engang. Foto: Rex Features
VANSKELIG OPPVEKST: I et nytt intervju forteller Demi Lovato åpenhjertig om hvordan hun slet med spiseforstyrrelser og selvskading som barn. 23-åringen røper at hun en periode fryktet at hun ikke ville rekke å fylle 21 år engang. Foto: Rex Features Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Nysingle Demi Lovato (23) har overvunnet mange utfordringer i løpet av sitt unge liv.

I et nytt intervju med magasinet American Way avslører «Really Don't Care»-stjernen at hun aldri hadde trodd at hun ville oppleve å bli eldre enn 21 år. 

Lovato vokste opp med en mamma som led av bulimi, og å se moren slite med spiseforstyrrelser påvirket også hennes eget forhold til kropp og mat fra en ekstremt ung alder.

- Selv om jeg bare var to eller tre år gammel var det tøft å være rundt en person som hadde en aktiv spiseforstyrrelse og kun veide 36 kilo, forteller hun til bladet, ifølge People.com.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ SCENEN: Gjennom musikken har Lovato nådd ut til mange med sin vonde historie. Her synger hun med Brad Paisley i Central Park i New York i helgen. Foto: Broadimage
PÅ SCENEN: Gjennom musikken har Lovato nådd ut til mange med sin vonde historie. Her synger hun med Brad Paisley i Central Park i New York i helgen. Foto: Broadimage Vis mer

Smuglet narkotika på turné

Til tross for sine egne usikkerheter begynte Demi å delta i skjønnhetskonkurranser som syvåring, noe som forverret selvbildet og gjorde henne suicidal.

- Jeg hadde et dårlig forhold til min egen kropp lenge før det, men det hjalp ikke å stå på scenen å bli dømt for utseendet mitt, sier hun.

Som niåring utviklet den tidligere Disney-stjernen spiseforstyrrelser, og 12 år gammel begynte hun med selvskading - samtidig som hun hele tiden sammenlignet seg selv med supertynne modeller hun så i blader.

- Da jeg la på meg fordi jeg utviklet meg til å bli en kvinne, kikket jeg på bilder av jenter i magasiner og sa til meg selv: «Vent, det er ikke sånn jeg ser ut. Jeg har altfor mye fett på hoftene og rumpa».

Saken fortsetter under bildet.

STORT MØTE: Her poserer den unge jenta med selveste Barack Obama og konen Michelle. Foto: SipaUSA
STORT MØTE: Her poserer den unge jenta med selveste Barack Obama og konen Michelle. Foto: SipaUSA Vis mer

Etterhvert som Demi Lovato ble mer og mer berømt begynte hun å misbruke alkohol og narkotika i et forsøk på å selvmedisinere seg. 

Hun har tidligere innrømmet å ha smuglet kokain da hun reiste på turné, fordi hun var så avhengig at hun måtte ruse seg minst en gang i timen.

Brøt med kjæresten

I 2010 ble hun innlagt på et rehabiliterningshjem for å få bukt med problemene sine.

- Jeg levde «fort» og trodde jeg ville dø ung. Jeg trodde aldri jeg ville oppleve å bli 21 år gammel, avslører hun i intervjuet, ifølge People.

I dag sier artisten at hun er stolt av sin egen kropp, men at hun frykter at hun vil overføre spiseforstyrrelsene til sine egne barn i fremtiden.

- Jeg er ikke i nærheten av å få barn nå, men jeg stiller meg selv likevel mange spørsmål. Bestemor hadde bulimi, mamma hadde bulimi og jeg hadde det. Forhåpentligvis vil ikke barna mine få det, men det er på en måte en avhengighet. Det er arvelig, mener hun.

I seks år var Lovato kjæreste med «That '70s Show»-stjernen Wilmer Valderrama (36), som hjalp henne gjennom mye av den vanskelige tiden. Men forholdet til skuespilleren tok slutt tidligere denne måneden.

SINGEL IGJEN: Etter seks år tok forholdet mellom Wilmer Valderrama og Demi Lovato slutt. Foto: Xposure
SINGEL IGJEN: Etter seks år tok forholdet mellom Wilmer Valderrama og Demi Lovato slutt. Foto: Xposure Vis mer

LES OGSÅ: - Endelig lever jeg det livet jeg fortjener

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer