Demi Lovato

- Demi er våken

Hevder at deler av informasjonen som har spredd seg er falsk.

HASTET TIL SYKEHUS: Tirsdag kveld norsk tid kom de første meldingene om at superstjernen Demi Lovato var hastet til sykehus som følge av en overdose. Nå er hun ved bevisstheten igjen. Foto: NTB scanpix
HASTET TIL SYKEHUS: Tirsdag kveld norsk tid kom de første meldingene om at superstjernen Demi Lovato var hastet til sykehus som følge av en overdose. Nå er hun ved bevisstheten igjen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Sangstjernen Demi Lovato (25) ble tirsdag kveld norsk tid fraktet til et sykehus i Los Angeles etter det som angivelig var vært en heroinoverdose, skrev TMZ.

Ifølge nettstedet ble artisten hentet av ambulanse i sitt hjem i Hollywood Hills rundt klokken 12 (lokal tid). Tilstanden hennes var lenge ukjent.

Årsaken var i går kveld bare bekreftet av en anonym politikilde, og ikke fra offisielt hold. Kilden forteller at sangstjerna skal ha blitt behandlet med Narcan, som brukes ved opioid-overdoser.

- Våken

Natt til onsdag kunne derimot TMZ melde at en annen kilde hevder det ikke dreier som om heroin i det hele tatt.

Også CNN har pratet med mennesker nær popstjernen. En kilde som står familien nær ifølge nettavisen bekrefter at det dreier seg om en overdose, men det er fortsatt ikke kjent av hvilke stoffer.

Selv om sykehusinnleggelsen sørget for panikk blant fansen og Lovatos venner, som skrev Twitter-meldinger med ønske om god bedring, har hun det etter forholdene bra. En talsperson for stjernen uttalte til NBC i natt at hun har kommet til bevisstheten igjen etter den skremmende hendelsen.

- Demi er våken, og sammen med sin familie ønsker hun å takke alle for kjærligheten, bønnene og støtten. Noe av informasjonen som har kommet fram er falsk, og vi ber nå om at privatliv respekteres, uttaler talspersonen for stjernen.

Kort tid etter at utenlandske medier meldte om nyheten, skrev Lovatos artistkollega Ariana Grande en melding på Twitter:

«Jeg elsker deg, Demi Lovato».

Andre stjerner har også sendt sin kjærlighet, samt tusenvis av fans. Det er denne støtten Lovato nå takker for.

ELSKER SEG SELV: Demi Lovato fortalte denne uken på Ellen DeGeneres at hun er ferdig med å bry seg om hva folk måtte mene om bildene hun poster i sosiale medier. Video: Biler med tillatelse fra TV3 Vis mer

- Rusa i to måneder

Demi Lovato har tidligere vært åpen om sine problemer med rus og psykiske problemer. I 2012 hevdet hun imidlertid at hun var blitt rusfri etter et lengre opphold på en avrusingsklinikk.

I fjor røpet hun imidlertid i en dokumentarfilm at dette var løgn.

- Jeg fulgte ikke programmet mitt, jeg var ikke klar for å bli edru, sa hun i «Demi Lovato: Simply Complicated».

På det tidspunktet var hun så avhengig av narkotiske midler at hun smuglet med seg kokain hvor enn hun skulle.

- Jeg sneik det med meg på fly, jeg sneik det til meg på toaletter, jeg tok det i skjul gjennom hele kvelden … Jeg var rusa i type to måneder, der jeg brukte det hver dag, sa hun i dokumentaren.

Synger om tilbakefall

I tida etterpå har sangeren innrømmet at hun har kjempet et hard kamp mot å holde seg edru, og uttalt at hun trodde hun skulle være død før hun fylte 21.

Tidligere i sommer slapp hun låta «Sober», der hun tilsynelatende innrømmet å ha havnet tilbake i gamle spor.

«Mamma, jeg er så lei meg, jeg er ikke edru lenger. Og pappa, vær så snill å tilgi meg for drinkene jeg har sølt på gulvet,» synger hun i en av strofene i den hjerteskjærende pianoballaden, ifølge People.

«Og jeg er lei meg for fansen jeg har mistet, som så meg falle igjen. Jeg ville være en rollemodell, men jeg er bare menneskelig,» fortsetter hun i låta.

«Jeg er lei meg for at jeg er tilbake her igjen. Jeg lover at jeg skal søke hjelp, dette var aldri intensjonen min. Jeg er trist på mine egne vegne,» deler hun avslutningsvis i låten.

Demi Lovato har vært ut og inn av avrusningsklinikker flere ganger for å få hjelp med rusproblemene. I mars hevdet hun at hun hadde vært edru i seks år.

LES OGSÅ: - Jeg brukte kokain mer eller mindre daglig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer