EN GUTTEDRØM: Ifølge Mats Eldøen har det vært en guttedrøm å få være med i "Max Manus".  Foto: Seher.no/Anders Myhren
EN GUTTEDRØM: Ifølge Mats Eldøen har det vært en guttedrøm å få være med i "Max Manus". Foto: Seher.no/Anders MyhrenVis mer

- Dem vil ta livet av meg

"Max Manus"-aktuelle Mats Eldøen dør i hver film...

Se videointervju med "Max Manus"-stjernene nederst i saken!

SEHER.NO: Onsdag 17. desember var det duket for storslagen førpremiere på den norske storfilmen "Max Manus".

Filmen er den største norske produksjonen gjennom tidene og handler om motstandsmannen Max Manus, som sammen med kamerater som Gregers Gram, Kolbein Lauring, Gunnar "Kjakan" Sønsteby og Edvard Tallaksen, stod bak noen av de dristigste norske sabotasjeaksjonene under tyskernes okkupasjonen fra 1940 til 1945.

I tillegg til kjente skuespillernavn som Aksel Hennie og Nikolai Cleve Broch, har også ferskere skuespillertalenter som Knut Joner (22), Mats Eldøen (25) og Viktoria Winge (27) roller i storfilmen.

Dør i hver film
Eldøen, som spiller Edvard Tallaksen, som døde under okkupasjonen, i "Max Manus", har tidligere i høst vært å se i publikumsuksessen "Fritt Vilt II", med blant andre Ingrid Bolsø Berdal.

Og i likhet med i "Max Manus", ender hans rollefigur i "Fritt Vilt II" også opp som død. Dog i en litt annen kontekst.

Ifølge skuespilleren har han imidlertid ingenting imot å spille rollerfigurer som dør.

- Jeg tror jeg har en sånn klassisk personlighet som folk liker så godt at dem vil ta livet av meg. Dem får elske meg ihjel, humrer han til Seher.no.

- Få historiske kilder
Eldøen innrømmer likevel at det var litt vrient å portrettere en person (Edvard Tallaksen) som har en slik høy status, men som få likevel vet mye om.

- Det har ikke vært så mange historiske kilder å holde seg til. Jeg har snakket en del med Gunnar Sønsteby og en del med gjenlevende fra den tiden. Men den karakteren som er i filmen er ganske annerledes enn hvordan Tallaksen var i virkeligheten. Tallaksen fra 1940 var en ganske hard mann, i manuset blir han portrettert annerledes enn det. Han skal være en kontrast til alt det mørke. Så jeg har måtte lete mer i meg selv, forteller han.

Og 25-åringen håper at det norske folk vil like filmen de har vært med på å lage.

- Jeg håper de vil elske den. Jeg har ikke sett den ennå, så jeg vet ikkke hvordan den er, men jeg håper den vil treffe alle, sier han, og legger til:

- Jeg har fått en økt forståelse for den tida disse menneskene levde i, men også en stor kjærlighet for alle jeg har jobbet med i denne filmen. Det har vært en utrolig morsom og fantastisk opplevelse.

"Max Manus" har norgespremiere fredag 19. desember!

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Trodde Max Manus var en reklamejobb!

Se videointervjuer med "Max Manus"-stjernene nedenfor:

[obj:media:7313]