Amalie Iuel og Aksel Lund Svindal:

Delte ut pris sammen

Amalie Iuel og Aksel Lund Svindal dukket opp sammen på scenen under årets Idrettsgalla.

STRÅLTE: Aksel Lund Svindal og Amalie Iuel strålte på den røde løperen. Foto: Heiko Junge / NTB
STRÅLTE: Aksel Lund Svindal og Amalie Iuel strålte på den røde løperen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld er det duket for årets Idrettsgalla hvor idrettsåret 2021 skal hylles. I fjor ble prisutdelingen imidlertid avlyst, på grunnlag av lite konkurransegrunnlag.

Heller ikke årets Idrettsgalla går etter planen. Det som skulle vært en stor folkefest i Trondheim Spektrum, ble flyttet til Oslo og foregår med et begrenset antall publikum.

Men idrettsprestasjoner skal likevel hylles, og for å dele ut prisen for Årets gjennombrudd dukket hekkeløper Amalie Iuel og tidligere alpinist Aksel Lund Svindal opp på scenen.

Prisen gikk til skiskyttertalentet Sturla Holm Lægreid.

Duoen kunne på selve nasjonaldagen i 2020 avsløre at de hadde blitt et par. Siden den gang har de holdt store deler av forholdet skjermet fra offentligheten, og de har begge vært sparsomme i omtalen av hverandre.

I fjor høst dukket de imidlertid opp på den røde løperen sammen for første gang, i anledning premieren på dokumentarfilmen «Aksel».

Åpnet opp om forholdet

Til TV 2 kunne Iuel i fjor fortelle at hun henter verdifull erfaring fra Svindal - som er både olympisk mester og verdensmester i alpint. Hun kunne også fortelle at jobben blir med hjem i form av samtalene rundt middagsbordet.

- Vi kan sitte og spise middag og prate om noe, så plutselig kan jeg poppe ut med: «Hvordan takler du egentlig konkurransenervene, eller hvordan klarte du å komme tilbake etter så mange skader?», delte hun.

Til tross for at parets ekspertiser er på to vidt forskjellige plan, la hun ikke skjul på at det er fint å være sammen med en som forstår seg på idrettens verden.

- Mye av det mentale blir jo ganske likt. Han har jo vært i konkurranse-settingene mange ganger og vet hvordan man skal takle nerver og sånne ting, sa hun, og fortsatte:

- Han har jo mye mer erfaring enn meg, så det er gøy å høre hvordan han har taklet det.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer