Vibeke Skofterud er død:

Delte sommerlykke bare timer før tragedien

Kvelden før vannscooterulykken delte Vibeke Skofterud bilder med sine følgere i sosiale medier.

DELTE SOMMERBILDER: Kvelden før Vibeke Skofterud omkom i en vannscooterulykke, delte hun bilder på sin Insta Story. Foto: Instagram
DELTE SOMMERBILDER: Kvelden før Vibeke Skofterud omkom i en vannscooterulykke, delte hun bilder på sin Insta Story. Foto: Instagram Vis mer

Søndag ettermiddag kom nyheten om at den tidligere langrennsstjernen Vibeke Skofterud (38) hadde omkommet i en tragisk vannscooterulykke på øya St. Helena i Arendal.

- Den omkomne ble først meldt savnet kl. 01.00 natt til søndag. Hun ble i 11.30-tiden i dag funnet på øya St. Helena i Hovekilen, og erklært død på stedet av lege fra luftambulansen. Det var da en vannscooter ved holmen, og alt tyder på at dette var en vannscooterulykke, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker i en pressemelding ifølge Dagbladet.

Politiet, som opplyser at familien er varslet, jobber nå på stedet og gjennomfører tekniske undersøkelser.

Lørdag kveld, bare noen timer før 38-åringen ble meldt savnet, delte den kjente idrettsprofilen to videosnutter av seg selv og kjæresten på sin Instagram-story. Over 50 000 trofaste venner og fans følger Vibeke Skofteruds åpne Instagram-profil. Se og Hør publiserer bildene med familiens godkjennelse.

Delte sommeridyll

Bildene viser Vibeke, som tilsynelatende koser seg med sommeridyll, vannscooter, sol, sjø og konsert ved sørlandsbyen Arendal sammen med kjæresten Marit Stenshorne. De hadde vært kjærester det siste året.

«På vei til Pollen», stod det på den ene videosnutten.

Pollen ligger i Arendal havn. Lørdag kveld var det en rekke konserter der, i forbindelse med festivalen «Canal Street Arendal».

Vibeke og kjæresten hadde vært i Arendal sentrum på kvelden. Vibeke skal ha kjørt alene hjem til hytta på vannscooter da den tragiske ulykken i skjærgården skjedde.

- Da Vibeke ikke kom tilbake som planlagt, meldte kjæresten henne savnet. Formiddagen etter fikk hun meldingen om det ufattelige, forteller Pål Tømmerhoel, familiens talsperson, til Se og Hør.

Kjæresteparet hadde feriert på en hytte på Tromøya i Arendal siden fredag, og skulle etter planen være der i to uker.

image: Delte sommerlykke bare timer før tragedien

Huskes som sprudlende

Vibeke skilte seg ut som en åpenhjertig og alltid positiv idrettshelt, som alltid ga mye av seg selv og elsket å dele høydepunktene i livet sitt.

Flere norske kjendiser har de siste timene delt sine kondolanser i sosiale medier. En av dem er håndballspiller Camilla Herrem (31), som på Instagram skriver at hun vil huske Vibeke som «sprudlende, smilende og alltid positive».

Og det er også slik Vibeke fremstår i bildene hun selv har lagt ut.

På sin Instagram-profil har Vibeke selv lagt ut mange bilder av seg selv i nærheten av vann. I en bildeserie VG har lagt ut, kommer det også tydelig frem at den avdøde 38-åringen stortrivdes på vannet.

image: Delte sommerlykke bare timer før tragedien

Selv om Vibeke Skofterud ga seg som toppidrettsutøver i 2015, fortsatte hun å leve aktivt. Og både bildene hun selv har delt i sosiale medier, som ofte viser henne i fysiske aktiviteter, gjerne enten på vannet eller i skiløypa, og de varme ordene venner og kolleger skriver om henne, viser at hun var en som likte fart og spenning.

Etter at hun la opp karrieren som langrennsløper, har hun også deltatt i en rekke fysiske realitykonsepter, som «Mesternes mester» og «Heltenes kamp». I 2011 var hun også med i «Best av de beste».

Da Vibeke Skofterud deltok i «Mesternes mester» på NRK i 2016, var hun eneste kvinnen i finalen, der hun møtte Thor Hushovd (40) og Andreas Håtveit (32). Hun kapret til sist tredjeplassen i den prestisjetunge realitykonkurransen.

Den tidligere sandvolleyballspilleren Bjørn Maaseide (50) var også med i det populære programmet den sesongen.

Han ble god venn med Vibeke Skofterud, og minnes henne som en levende, varm og bra dame.

1980-2018: Vibeke Skofteruds liv i bilder. Video: Bjørn Langsem / NTB / Scanpix Vis mer

Kjendiser i sorg

Skistjernen Petter Northug (32) er blant de mange som har kommet med sine kondolanser i etterkant av dødsfallet.

- Ufattelig trist å høre at Vibeke Skofterud er borte. Vi hadde mange morsomme år sammen på landslaget. En skikkelig fargeklatt og ikke noen A4-person. Mine tanker går til hennes nærmeste. Hvil i fred, Vibeke, skriver Northug på Facebook.

Det er tydelig at Vibeke Skofterud vil bli savnet av mange.

Som golfspiller Suzann «Tutta» Pettersen skriver på Instagram:

- Ufattelig trist å høre at verden har mistet et så fantastisk menneske som deg! En jente med mer tæl og humør skal en lete lenge etter! Tusen takk for all glede og latter du har gitt!

LES OGSÅ: Deler det første bildet av kjæresten