<strong>KJÆRLIGHETSERKLÆRING:</strong> Gro Hammerseng-Edin meddelte sin takknemlighet overfor kona Anja Hammerseng-Edin (36) på Instagram denne uken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KJÆRLIGHETSERKLÆRING: Gro Hammerseng-Edin meddelte sin takknemlighet overfor kona Anja Hammerseng-Edin (36) på Instagram denne uken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Gro Hammerseng-Edin:

Delte kjærlighets­erklæring til kona

- Hun inspirerer meg, skriver Gro Hammerseng-Edin.

Publisert
Sist oppdatert

I år er det ni år siden det populære håndballparet Gro Hammerseng-Edin (39) og Anja Hammerseng-Edin (36) gjorde forholdet offisielt. To år senere ga paret hverandre sitt ja, og ekteparet har i dag barna Mio (7) og Leo (11 mnd.) sammen.

Duoen har en felles Instagram-profil, der de både titt og ofte deler innlegg hvor de gir hverandre rosende oppmerksomhet. Nylig var det Gro som uttrykte beundring og takknemlighet overfor sin kjære.

Hyller kona

Gro åpner innlegget med å uttrykke hvor fantastisk det har vært å ha Anja i mammaperm de siste sommerukene.

- Menneskene jeg omgås påvirker meg så klart fortsatt. Derfor er jeg ekstremt glad for Anjas måte å være på. Hennes tankesett og hennes måte å møte mennesker på inspirerer meg, skriver Gro.

Hun fortsetter med å fortelle hvor mye positivitet som oppstår når hun er rundt ektefellen.

View this post on Instagram

Denne sommeren er ekstra fin. Jeg er god til å glede meg over små ting som skjer. Øynene mine har lett for å legge merke til fine øyeblikk og jeg ser mye godt i folk. Det hjelper sikkert på at Leo sover noen flere timer på nettene enn han gjorde i vinter også. Det å sove lite en periode bidrar til at man verdsetter søvn på et helt nytt nivå når man får mer av det. Anja i mammaperm disse fine sommerukene har vært helt fantastisk. Foreldrene mine har inspirert meg til å være begeistret og uttrykke glede over stort og smått helt fra jeg var bitteliten. Takknemlighets-muskelen min er godt trent og jeg pleier den i grunn hver dag. Det å få være en del av det norske landslaget i håndball har også lært meg mye. Vi ble hele tiden lært opp til å lete etter styrkene våre og sette ord på dem. Det ble «rutine» og lete etter hva som hadde gått bra, samtidig som vi fikk jobbe med å være i vekst. Det var definitivt slik at vi jobbet med å bli bedre, men det å starte med å sette fokus på det positive kom alltid først. Hva var bra i dag? Hva er det jeg kan bidra med inn i dette laget? Hva er mine styrker? Hva er det vi ser etter? Hva er det vi legger merke til? Hva er det vi tillater oss selv å fokusere på? I stedet for å lete etter «feil» og mangler ved deg selv-se etter det gode. Jeg er utrolig gla for at jeg har fått lov til å lære at dette er trenbart. Det er så fort gjort å begynne å sammenligne seg med andre rundt seg. Jeg gjør det i mindre grad og liker definitivt resultatet. Det gir meg større grad av ro. Menneskene jeg omgås påvirker meg så klart fortsatt. Derfor er jeg ekstremt gla for Anjas måte å være på. Hennes tankesett og hennes måte å møte mennesker på inspirerer meg. Jeg henter ut så utrolig mye positivt av å være rundt henne. Hun våger å være seg selv. Er nysgjerrig. Gjør kanskje ting på en annen måte enn mange andre. Tar andre valg. Er aldri belærende eller påtrengende med «sin måte» å leve på. Hun tillater meg å være meg og ta andre valg. Noen ganger dilter jeg dog etter. Fordi jeg ser den positive effekten av det hun gjør. I sommer har jeg sett effekten av oppmerksomhetstrening i form av meditasjon. Jeg skal prøve meg. Lære noe nytt🦋

A post shared by Hammerseng-Edin (@hammersengedin) on

- Hun våger å være seg selv. Er nysgjerrig. Gjør kanskje ting på en annen måte enn mange andre. Tar andre valg. Er aldri belærende eller påtrengende med «sin måte» å leve på. Hun tillater meg å være meg og ta andre valg, uttrykker Gro.

- Noen ganger dilter jeg dog etter. Fordi jeg ser den positive effekten av det hun gjør.

I resten av innlegget meddeler Gro hvor takknemlig hun er i hverdagen, og gir følgerne sine en oppfordring om at man skal slutte å sammenlikne seg med andre.

Populært par

De to håndballkjendisene har ikke hatt for vane å dele for mye av sitt privatliv med offentligheten, men i et stort intervju med KK tidligere i sommer, lettet de på sløret.

View this post on Instagram

Denne sommeren er det verdt å være litt ekstra takknemlige for☀️💛! Vi er klare for å snart få hilse på lillebror. Med gode venner har vi diskutert dette med å komme i fare for å framstå som om man er FOR gla eller FOR happy, for det går da ikke an å ha det så jæ.. bra hele tiden. Det kan provosere, irritere og ikke minst framprovosere et enormt behov hos enkelte mennesker til å formidle at det er umulig å ha det sånn. Ingen har det sånn. Det er fake! Umulig. Fortsatt forelska? Nei, bare vent! Det går ikke i lengden. Lykkelig som høygravid i denne varmen. Nei nei nei, det går ikke. Du lyver. FAKE🤮 Jeg ble nettopp fortalt at jeg skulle slutte å lyve om at jeg har kost meg med sykkelturer i sommer. Ingen gravide synes det er noe særlig, måtte jeg da være enig med henne i! Kvinnen nærmest ropte til meg. Vi er ikke like glade hele tiden. Dager og perioder kan være krevende og vanskelige. Vi gråter. Vi ler. Vi opplever opp og nedturer. Tvil, håp og optimisme i bølger gjennom livet. Like fullt, vi velger å være takknemlige for den gaven det er å ha evnen til å glede seg over de små og store tingene i livet. Kjærligheten, familien, morsrollen, sol på en sommerdag, en liten på vei. En god latter eller en is på stranda med tærne i saltvannet. Det betyr ikke at vi ønsker å framstå som perfekte at vi nå legger ut et bilde. Det skal ikke være kleint å si at man har det bra. Det betyr ikke at man har det hele tiden. Men mest sannsynlig at det kjennes rett å gjøre det akkurat nå. For meg er det nok at Anja setter på favorittsangen min høyt i bilen her nå. Det er en sånn dag. Gåsehud og masse takknemlighet for livet og for livet i magen. Jeg ligger og svetter som en gal på natten, litt kramper i beina i blant, mini flytter på seg, kynnere som holder meg våken. Myggstikk på hele den svette rumpa. Nattesøvnen er ikke prima for å si det slik. Men er det verdt det? Hell yeah. Og for en gave at jeg kan få oppleve dette miraklet med ei som jeg elsker. Ingen vet hva som venter en i livet eller hvor lenge man får være her. Da er det gull å ha evne til å være gla her og nå. (Takk for at dere minner oss på det i blant @gurotvedten & @havardtvedten) #sommer #takknemlig #akkuratnå

A post shared by Hammerseng-Edin (@hammersengedin) on

Paret medvirket nemlig til et aldri så lite historisk øyeblikk da de prydet magasinets forside.

I intervjuet snakket paret blant annet om hvordan det har vært å bli foreldre for andre gang og hva de trodde omverdenen ville si om valget deres.

- (....) Og jeg tenkte så klart igjennom hva slags samfunn barnet vårt ville møte. Hva som eventuelt kunne bli vanskelig for ham eller henne med tanke på at det fortsatt eksisterer noen fordommer og en del uvitenhet. Jeg kom vel fram til at det viktigste var at jeg var trygg på at Anja og jeg ville gjøre alt vi kunne for å være gode foreldre for Mio. På vår måte, beskrev Gro i intervjuet.

Hun fortalte at det viktigste hun kunne gi de to barna var betingelsesløs kjærlighet, og at de skal føle seg trygge.

Anja var også like full av kjærlighet som kona:

- Det var ikke mulig å forberede seg på de følelsene som kom. Hvor stort det føltes, bekjente hun om fødselen.

Gro Hammerseng intervjues om å bli mamma sammen med Anja Edin for gutten Mio. Vis mer

Ikke en «ordentlig forelder»

I samme intervju snakket Anja også om at hun var bekymret for å ikke bli regnet som en ordentlig forelder av samfunnet - en tematikk som de skrev om i boken sin «Anja + Gro = Mio: Kunsten å bli foreldre» (2014).

I boken formidler de om prosessen rundt å få barn med donor.

Anja fødte nemlig ikke barna selv - det var Gro som bar frem begge sønnene. Anja er derfor definert som «medmor». Som et resultat av dette var det mye papirarbeid som måtte bearbeides etter fødselen.

- Boka ble til for å informere dem som vurderer å bli foreldre på den måten vi ble, med donor, og for andre som måtte ha en del spørsmål rundt hvordan dette foregår. Og så håpet vi jo at en del ting kanskje kunne bli bedre, at politikere og helsevesen kunne bli mer bevisste i en del sammenhenger ved at vi delte vår fortelling, forklarte Anja.

LES OGSÅ: Stjernas babybilde setter sinnene i kok

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer