Jannecke Weeden:

Delte kjærlighetserklæring på Instagram

- Dette er mitt favorittmenneske.

KJÆRLIGHETSERKLÆRING: Programleder og foredragsholder Jannecke Weeden er kjent for sitt blendende smil og gode humør. Nylig delte hun et bilde på Instagram som viser at hun har ekstra grunn til å smile om dagen. Foto: Privat
KJÆRLIGHETSERKLÆRING: Programleder og foredragsholder Jannecke Weeden er kjent for sitt blendende smil og gode humør. Nylig delte hun et bilde på Instagram som viser at hun har ekstra grunn til å smile om dagen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Programleder Jannecke Weeden (43) har gjennom flere år sjarmert nordmenn med sin energiske væremåte og sitt gode humør i tv-programmer som «Norges styggeste rom», «Lukket visning» og «Nordens perler».

Nå ser det ut til at den blide programlederen og foredragsholderen har en ekstra grunn til å smile om dagen. Nylig delte hun nemlig et nytt bilde på Instagram som har fått mange til å komme med sine lykkønskninger til 43-åringen.

«Alle bør ha et favorittmenneske. Dette er mitt», skriver hun under bildet.

- Jeg har funnet en jeg liker å gjøre det meste sammen med, sier Weeden til Se og Hør, og gjentar at hun har funnet nettopp sitt «favorittmenneske».

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Fikk panikkanfall på tv

Selv om det først og fremst er det store smilet og sitt sprudlende humør man assosierer programlederen med, er hun også opptatt av å vise at livet ikke alltid er en dans på roser.

I januar i fjor gjestet hun «God Morgen Norge» for å snakke om et sårt og personlig tema, nemlig at hun har slitt med panikkangst siden hun var bare ni år gammel.

I innslaget snakket hun åpent om hvordan lidelsen har preget henne gjennom hele 32 år av livet, og om hvordan hennes samlivsbrudd, kombinert med en frilansjobb og tilværelsen som en offentlig person, gjorde at panikkangsten forverret seg.

I løpet av det ti minutter lange direktesendte intervjuet på TV 2, opplevde Weeden nok et panikkanfall, men valgte å bli sittende og snakke med programleder Vår Staude.

Weedens åpenhet fikk stor oppmerksomhet, og programlederen ble hyllet både av privatpersoner og helsepersonell for sin åpenhet rundt det som for mange er et vanskelig tema.

Å bryte ned det hun anser som stigmatiserende og skremmende holdninger til psykiske lidelser, var også Weedens motivasjon for å snakke om panikkangsten, kunne hun forklare til Se og Hør i etterkant.

- Av allmennheten oppfattes gjerne psykiske lidelser som at man ikke har kontroll på egne tanker, men i dette tilfellet er det helt feil. Jeg har full kontroll på mine kognitive tanker, det er det fysiske som tar over tankene.

Klipp fra "4 stjerners middag": Jannecke Weeden får fobi av Ørjan Burøe´s skjegg. Vis mer

Gikk hver til sitt

Det var høsten 2017 at det ble kjent at Weeden og ektemannen Lasse Weeden skulle gå hver til sitt etter 17 års ekteskap.

- Vi har brutt opp med et godt bevart vennskap og stor respekt for hverandre. Det viktigste for oss i denne ekstremt vonde situasjonen, er at dette skal være minst mulig vondt for våre to barn, og at vi viser dem at det er mulig å bevare et fint vennskap til tross for at man ikke lenger er mann og kone, uttalte hun til VG da bruddet ble kjent.

LES OGSÅ: Åpner opp om forholdet til Martin Ylven

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer