Hertuginne Meghan:

Delte helt spesielt bilde av sønnen

- Dette er den første morsdagen for hertuginnen av Sussex

FORELDRE: Hertuginne Meghan og prins Harry ble mandag foreldre for første gang. Foto: NTB Scanpix
FORELDRE: Hertuginne Meghan og prins Harry ble mandag foreldre for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For seks dager siden, nærmere bestemt mandag 6. mai, ble hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) foreldre for første gang, da sønnen Archie Harrison Mountbatten-Windsor kom til verden.

To dager senere viste de frem sin nyfødte sønn for første gang, og avslørte også navnet på sin førstefødte.

Nå har også hertuginnen fått oppleve sin første store merkedag som mor.

Delte bilde av sønnen

I Storbritannia ble morsdagen feiret 31. mars i år, men i og med at Meghan er amerikansk, ser det ut til at hertugparet har markert morsdagen i dag, 12. mai, da det er datoen for årets morsdag i en rekke land, deriblant hennes hjemland.

For å feire dette, har hertugparet av Sussex delt et bilde av sønnens føtter på sin offentlige Instagram-profil, og samtidig delt en koselig tekst til bildet.

- I dag hyller vi alle mødre. Fortidens mødre, nåtidens mødre, kommende mødre, og de som er mistet, men for alltid husket. Vi hyller og feirer hver og en av dere, skriver de blant annet.

- Dette er den første morsdagen for hertuginnen av Sussex, skriver de også.

Hyllest til Diana

I tillegg til å feire mødre verden over, inneholder Instagram-innlegget en søt hyllest til prins Harrys avdøde mor, Diana, ifølge Town and Country Magazine.

Bildet viser nemlig lille Archies føtter i mamma Meghans hender, og i bakgrunnen av bildet er det en eng med blomster av typen forglemmegei. Ifølge kongereporteren Victoria Murphy, var det prinsesse Dianas favorittblomster.

Rørende gest

Dette er imidlertid ikke første gang hertugparet har involvert prins Harrys døde mor etter fødselen. Da fødselen ble annonsert, hadde de nemlig inkludert Dianas søsken blant dem som fikk vite om sønnens ankomst aller først.

Det kom frem i en pressemelding fra Det britiske kongehuset mandag.

I pressemeldingen sto det nemlig at Dianas søsken, Lady Jane Fellowes, Lady Sarah McCorquodale og Earl Spencer var «informert og overlykkelige over nyheten». Dette beskrev britiske medier som en rørende gest til Harrys mor.

Prinsesse Diana døde som kjent i en bilulykke i Paris i 1997, da Harry bare var 12 år gammel. Den britiske prinsen har aldri lagt skjul på hvordan morens bortgang har preget livet hans, og snakket blant annet om den tragiske hendelsen i 2016.

FØRSTE GLIMT: Onsdag viste Harry og Meghan frem Archie for første gang. De nybakte foreldrene var tydelig stolte. Foto: Reuters / NTB Scanpix
FØRSTE GLIMT: Onsdag viste Harry og Meghan frem Archie for første gang. De nybakte foreldrene var tydelig stolte. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Pinlig tabbe

Den siste uka er det altså blitt skrevet en rekke gledelige nyheter rundt de ferske foreldrene, men nylig skjedde det også en pinlig glipp fra kongehuset sin side.

Kort tid etter navneavsløringen, valgte nemlig den britiske kongefamilien å gi Archie sin egen side på kongefamiliens offentlige hjemmeside. Der var det imidlertid én liten detalj som fikk den rojale fansen til å sperre opp øynene.

«Archie Harrison Mountbatten-Windsor ble født 05.26 mandag 6. mai. Han er det første barnet til hertugen og hertuginnen av Cambridge, og er nummer sju i rekken til å arve tronen», sto det på Archies side.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste frem babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

Oppmerksomme fans innså raskt glippen, med tanke på at det er prins William (36) og hertuginne Kate (37) som er hertugpar av Cambridge. Harry og Meghan er nemlig hertugparet av Sussex.

Feilen gikk med andre ord ikke ubemerket hen, og fikk i etterkant massiv oppmerksomhet i sosiale medier.

- Jeg tror jeg snakker for alle som har jobbet med nyheten om baby Sussex, når jeg sier at feil skjer oss alle når vi er trøtte, skrev en på Twitter.

- Noen må fortelle Catherine at hun har fått en baby uten hennes samtykke, fleipet en annen.

- Det var en ganske grov feil. De hadde én jobb ..., mente en tredje.

LES OGSÅ: Stjerneparet avslører babyplaner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer