Johanna Grønneberg:

Delte hele livet sitt på tv. Derfor ble det stille

Tv-profilen fikk nok og rømte landet.

TILBAKE PÅ TV: Johanna Grønneberg (39) er tilbake i rampelyset som en av deltakerne i årets «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2
TILBAKE PÅ TV: Johanna Grønneberg (39) er tilbake i rampelyset som en av deltakerne i årets «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det ble så nært og jeg kjente at ... selv om det ikke var en fæl opplevelse, så fikk jeg nok, forteller tv-profilen Johanna Grønneberg (39).

Etter å ha vært borte fra rampelyset de siste åra, er tv-profilen tilbake for fullt som en av deltakerne i det velomtalte realityprogrammet «Farmen kjendis». Se og Hør møter henne på en en kafé på St. Hanshaugen i Oslo, der hun forteller om hvordan gårdsreality-opplevelsen har forandret henne til det bedre.

- «Farmen» har tatt helt av, det har forandret mye, sier hun og fortsetter:

- Jeg har gjort tv i mange år, men dette er helt annerledes.

Og det kan hun med sikkerhet fastslå. Forrige gang Grønneberg fikk oppmerksomhet for en tv-opptreden, tok hun like greit kameraene med inn på fødestua, og lot tv-seerne få ta del i både svangerskap og hverdagsliv i Los Angeles. Kontrasten til gårdslivet utenfor Hamar kunne kanskje ikke vært større.

Ville bli i USA

Sammen med ektemannen Vincent Pryme og datteren Savannah pendler de mellom USA og Norge, og kaller begge steder for «hjem».

TO HJEM: Johanna og ektemannen Vincent bor både i Norge og USA. Her er den lille familien på tur. Foto: Privat
TO HJEM: Johanna og ektemannen Vincent bor både i Norge og USA. Her er den lille familien på tur. Foto: Privat Vis mer

- Mannen min elsker Norge. Jeg så for meg, da jeg giftet meg med en amerikaner, at jeg skulle bli i USA. Men så elsker ha Norge, sier hun lattermildt, og fortsetter:

- Han er blant annet stor fan av trikken i Oslo, for der får han mulighet til å snakke med folk.

Grønneberg ser aldri for seg at de vil slå seg helt til ro ett av stedene.

- Hjemme er jo her i Norge, til en viss grad. Det er her jeg jobber, og har familien min - dette er roten min. Men det vil alltid være mye USA, det er bare sånn det er. Mannen min har jo sin familie der, og jeg trives veldig godt med hvordan vi har det, og vi får det til å funke for oss, sier hun.

- Datteren deres er jo i skolealder nå, hvordan får dere det til å gå?

- Savannah har vært rullert inn i barnehage begge steder, og nå på skole begge steder. Vi har dog sagt til den norske skolen at vi tar det første året i USA. Det kan jo hende vi velger å hjemmeundervise henne etter hvert også, men vi får se. Her i Norge blir jo det sett på som helt sprøtt, sier hun.

Den seks år gamle jenta snakker ifølge mora begge språk like godt, men blir raskt påvirket av hvor hun befinner seg.

ENORMT FORBRUK: «Farmen Kjendis»-aktuelle Johanna Grønneberg lever et liv i sus og dus i Los Angeles. Å skjerpe inn på forbruket blir et utfordrende prosjekt selv for økonom Silje Sandmæl i TV3-programmet «I lomma på Silje». Video: TV3 Vis mer

- Akkurat nå er engelsken bedre, men når vi er her i Norge, så er det omvendt. Når mamma kommer på besøk i LA, så blir norsken bedre, men hun er dårlig på å velge norsk overfor engelsk.

Usikker på eget tv-program

Hele livet har lille Savannah pendlet mellom to hjem og to verdensdeler. Det er altså ikke noe som har bydd på problemer foreløpig.

- Hun tror alle har to hjem, litt sånn som hytta, humrer Grønneberg, og fortsetter:

- Det eneste hun irriterer seg over er hvis hun glemmer hvilke leker som ligger hvor, litt sånn som meg og klærne mine. Jeg tror alltid jeg skal huske hva som er hvor, men denne gangen hadde jeg bare fire topper her i Norge ...

I disse dager befinner nemlig Grønneberg seg i Oslo, mens både ektemannen og dattera er hjemme i USA. Det er en drøy uke til finalen i årets sesong av «Farmen Kjendis» går på tv, en begivenhet 39-åringen gjerne vil ha med seg.

TO VERDENER: Her med lille Savannah i USA. Foto: Privat
TO VERDENER: Her med lille Savannah i USA. Foto: Privat Vis mer

- «Farmen» er det beste jeg har gjort, det var virkelig et eventyr. Nå har jeg sagt til manageren min at jeg vil bli med på «71 grader nord» også, men han var ikke helt enig. Etter «Farmen» innbiller jeg meg at jeg klarer alt.

Grønneberg er ikke fremmed for flere tv-programmer, og avslører at hun allerede er blitt spurt om å ta del i flere prosjekter. Det å si ja er riktignok ikke like lett som da hun lagde «Johanna: Prosjekt baby» i 2012.

Saken fortsetter under.

Vis mer

Fikk nok

- Jeg har fått tilbud om nytt program, men jeg vet faktisk ikke. Jeg gir veldig mye av meg selv når jeg lager tv, og når jeg kjenner på det, så er det vanskelig å svare på. Jeg sier ikke at andre ikke gir like mye, men det tærer på familien. Alle har jo en mening om deg, og det kan være slitsomt å lage tv.

- Jeg skjønner at jeg og familien min er morsom tv, siden vi har et annerledes liv, men jeg vet ikke. Da måtte i hvert fall premissene ha vært riktige.

De siste åra har den tidligere MTV-programlederen primært jobbet med radio. Etter «Johanna: Prosjekt baby» kjente Grønneberg at det rett og slett ble for mye. 39-åringen hadde som nevnt både født på tv, og hatt kamera med seg til en hver tid. Hun beskriver prosessen som at «hele livet ble tv».

- Jeg endte opp med å stikke til USA og lage radio for Radio Norge derfra. Det var en deilig måte å fremdeles få være i rampelyset, uten at jeg egentlig ble sett. Folk kunne spørre hvor det hadde blitt av meg, men jeg hadde jo vært der hele tiden.

Saken fortsetter under.

Vis mer

Mistet ufødt barn

For når livet butter imot, er det spesielt vanskelig å være på tv, forteller Grønneberg. I fjor ble hun gravid igjen, men valgte den gang å dele mindre av svangerskapet - noe hun er glad for i dag.

- Det er så lett å lage tv og dele når ting er bra, men jeg er dårlig på å vise og dele følelser som er vonde. Men så har jeg kanskje innsett at det ofte er det siste som er viktigst å dele, sier hun.

Nylig snakket 39-åringen åpent om å miste barnet i magen. I begynnelsen var hun svært usikker på hvorvidt hun skulle dele det, eller bare holde det for seg selv.

- Jeg var veldig usikker på om dette var noe jeg ville snakke om, men det var akkurat det jeg hadde kjent på selv, at det virket som ingen snakket om det. Hvorfor det? Alle leger og de rundt deg sier jo at det er viktig at man ikke kjenner noe skyldfølelse rundt det som har skjedd, men hvorfor vil vi ikke snakke om det? Kanskje fordi det gjør så vondt. Men det blir litt lettere når man vet at dette har skjedd med flere av oss, sier hun åpenhjertig.

FAMILIETID: Johanna og ektemannen har delt mye av livet sitt på tv. Nå tenker hun seg nøye om før hun eventuelt gjør det igjen. Foto: Privat
FAMILIETID: Johanna og ektemannen har delt mye av livet sitt på tv. Nå tenker hun seg nøye om før hun eventuelt gjør det igjen. Foto: Privat Vis mer

Tv-profilens åpenhet har høstet mye ros.

- Jeg har i det siste grått mange tårer over alle de meldingene, mailer og telefoner jeg har fått, etter at jeg var åpen om å miste barnet vårt. Herregud, for noe fine folk det er i dette landet, sier hun, og påpeker at det ble klart for henne hvor utrolig viktig det er å snakke om nettopp vonde ting.

LES OGSÅ: - Trodde jeg skulle drikke meg ihjel

TRYNER: Det skal hvert fall ikke stå på innsatsen til MGP-aktuelle Medina. Det ble mye tryning da Johanna Grønneberg inviterte med seg amerikaneren på hans aller første langrennstur. FOTO: Henriette Eilertsen/Morten Eik. KLIPP: Thea Hope Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer