Delte gladnyhet fra sykehuset

- Endelig har jeg fått tillatelse til å forlate landet i noen uker, røper Gunhild Stordalen.

GLEDELIG NYHET: Gunhild Stordalen delte onsdag på sin Facebook at hun endelig får noen uker fri fra sykehusoppholdet i Nederland.  Foto: Aftonbladet
GLEDELIG NYHET: Gunhild Stordalen delte onsdag på sin Facebook at hun endelig får noen uker fri fra sykehusoppholdet i Nederland. Foto: Aftonbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tidligere i år avslørte Gunhild Stordalen (37), som lider av sykdommen systemisk sklerose, at hun høsten 2015 fikk et tilbakefall etter å ha gjennomgått vellykket behandling. 

I april ble det kjent at hun igjen ble lagt inn på sykehuset i Utrecht i Nederland, der hun høsten 2014 gjennomgikk eksperimentell cellegiftbehandling med stamcellestøtte.

Onsdag formiddag delte 37-åringen imidlertid en gledelig nyhet på sin åpne Facebook-profil, der hun la ved et bilde av seg selv sammen med ektemannen Petter Stordalen (53).

«Gode nyheter fra sykehuset! Endelig har jeg fått tillatelse til å forlate landet i noen uker», skrev hun, noe som trolig betyr at hun har fått permisjon fra oppholdet for en periode. 

Saken fortsetter nedenfor.

Det var først denne uken Gunhild opprettet en offentlig profil på nettsamfunnet, noe ektemannen tydelig var begeistret for. 

«Kona har satt seg som mål å redde verden, og jeg kan endelig følge det på Facebook. Velkommen til 2016, Gunhild», skrev han tirsdag på sin egen Facebook. 

Saken fortsetter nedenfor.

Kjemper videre for livet

I slutten av forrige måned gjestet Gunhild det svenske radioprogrammet «Sommar i P1», der hun snakket svært åpenhjertig om sykdommen.

- I dag, når du lytter til dette, er cellegiften på ny i ferd med å ødelegge beinmargen min. Ingen kan vite hva resultatet blir. Men det vil bli min største personlige kamp til nå. Det vil bli en kamp om liv og død, sier Stordalen til den svenske radiokanalen, ifølge Dagbladet. 

Videre fortalte den beinharde forretningskvinnen at hun ikke lenger er redd for å dø, og at hun føler seg trygg på at hennes hjertebarn, miljø-initiativet EAT, er i trygge hender.

- Jeg er kanskje ikke lenger redd for å dø, men jeg har heller aldri hatt mer lyst til å leve, sa hun i radiointervjuet.

Saken fortsetter under bildet.

SNAKKET UT: Tidligere denne måneden var Gunhild Stordalen på plass da Bibbi Rödöö presenterte årets «sommerpratere» på den svenske radiokanalen P1. Det var under dette intervjuet Gunhild åpnet seg om sykdommen. Foto: Aftonbladet
SNAKKET UT: Tidligere denne måneden var Gunhild Stordalen på plass da Bibbi Rödöö presenterte årets «sommerpratere» på den svenske radiokanalen P1. Det var under dette intervjuet Gunhild åpnet seg om sykdommen. Foto: Aftonbladet Vis mer

Fikk tilbakefall

Det var høsten 2014 at sykdommen til Gunhild først ble kjent, i en artikkelen i lørdagsutgaven til Dagens Næringsliv.

- Jeg våknet om nettene med smerter, vekket Petter og gråt. Det var som om jeg skulle kjenne det. At jeg kjente at sykdommen spredte seg i kroppen min, fortalte Stordalen i reportasjen.

Saken fortsetter nedenfor.

STØDIG PAR: Petter Stordalen har stått sterkt ved kona Gunhild sin side gjennom hennes tøffe tid med alvorlig sykdomsdiagnose.  Foto: Andreas Fadum
STØDIG PAR: Petter Stordalen har stått sterkt ved kona Gunhild sin side gjennom hennes tøffe tid med alvorlig sykdomsdiagnose. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Siden det har Gunhild gjennomgått en tøff behandling som førte til hårtap. I fjor så det ut til at behandlingen av den alvorlige bindevevssykdommen virket, men så kom altså tilbakefallet:

- Jeg ble nesten frisk, og tok det nesten for gitt at jeg kom til å bli helt frisk. Men så fikk jeg et alvorlig tilbakefall i høst. Det ser ut som at den effekten jeg hadde av cellegift og stamcellebehandlingen var kortvarig, og at sykdommen er tilbake, sa Stordalen i et intervju med God Morgen Norge tidligere i år. 

Saken fortsetter nedenfor.

TILBAKEFALL: Gunhild Stordalen fikk et tilbakefall etter først å ha opplevd en positiv virkning av eksperimentell behandling for systemisk sklerodermi. Tilbakefallet kom i fjor høst, og da bildet ble tatt i november visste hun allerede om tilbakefallet. Foto: Aftonbladet
TILBAKEFALL: Gunhild Stordalen fikk et tilbakefall etter først å ha opplevd en positiv virkning av eksperimentell behandling for systemisk sklerodermi. Tilbakefallet kom i fjor høst, og da bildet ble tatt i november visste hun allerede om tilbakefallet. Foto: Aftonbladet Vis mer

Da Gunhild Stordalen vant «Årets grønne pris» for sitt miljøengasjement under Se og Hørs kjendisgalla i november, var det en rørt Petter som tok imot prisen på konas vegne.

Petter og Gunhild har vært gift siden 2010, da de ga hverandre sitt ja under en kjendisspekket bryllupsfest i Marokko. Frieriet skjedde to år tidligere på en fjelltopp i Aspen i den amerikanske delstaten Colorado.

Se Petters tale under Se og Hørs kjendisgalla nedenfor:

LES OGSÅ: - Jeg fikk en støkk i magen da jeg så det på trykk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer