Elliot Page:

Delte første bilde etter avsløringen

Skuespilleren sto frem som transperson i starten av desember.

SELFIE: Elliot Page har delt et nytt bilde av seg selv - det første etter at han kom ut som transperson. Her avbildet i 2017. Foto: Matt Baron / REX / NTB
SELFIE: Elliot Page har delt et nytt bilde av seg selv - det første etter at han kom ut som transperson. Her avbildet i 2017. Foto: Matt Baron / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. desember i år, altså en knapp måned siden, delte den Oscar-nominerte «Juno»- skuespilleren et lengre innlegg på Twitter og Instagram. Der kunne 33-åringen avsløre at han hadde endret navn til Elliot Page.

«Jeg vil dele med dere at jeg er trans, og mine pronom er han/hen, og navnet mitt er Elliot», skrev stjernen til sine følgere.

Skuespilleren er født Ellen Page, og har gjort stor suksess som en av hovedkarakterene i Netflix-suksessen «Umbrella Academy» gjennom to sesonger. Page er også kjent som hovedrolleinnehaver i nevnte «Juno», samt rollen som «Kitty Pryde» i X-Men-filmene.

Første selfie

Denne helgen delte 33-åringen sin første selfie etter avsløringen, til stor glede for fansen. Bildet la han ut i forbindelse med et innlegg, der han takket fansen for all støtte og kjærlighet etter at han sto fram som transperson.

«Fra bunnen av hjertet mitt, tusen takk. Deres kjærlighet og støtte har vært den beste gaven. Forbli trygge. Vær der for hverandre (...) Sees i 2021!» var blant det han skrev til bildet.

Innlegget har i skrivende stund 1,6 millioner likerklikk, og nesten 30 000 kommentarer på Instagram.

Flere stjerner har tatt til kommentarfeltet for å uttrykke sin kjærlighet for skuespilleren, og navn som Jennifer Garner (48), Indya Moore (25) og Kate Mara (37) dukker opp med støtteerklæringer.

ÅPENHJERTIG: Den kjente Youtuberen Nikki de Jager, også kjent som «NikkiTutorials», sto nylig frem som transperson. Nå forteller hun om utpressingen som førte til at hun fortalte sin store hemmelighet. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Ba om tålmodighet

Som nevnt delte Page et lengre innlegg i forbindelse med at han kom ut, hvor det blant annet sto at han følte seg heldig som kan skrive om legningen sin, og at han har kommet til det stedet i livet.

«Jeg føler overveldende takknemlighet for de fantastiske menneskene som har støttet meg på denne reisen. Jeg kan ikke begynne å uttrykke hvor utrolig det føles å endelig få elske meg selv nok til å gå etter mitt autentiske jeg», skrev 33-åringen.

Videre ba skuespilleren om tålmodighet. Page skrev at i tillegg til å føle glede over å kunne fortelle sin historie, er han også redd for hatet som venter, og for vitser og vold som han kan bli utsatt for.

Å være transkjønnet betyr at man ikke identifiserer seg med sitt biologiske kjønn. Noen føler seg som enten mann eller kvinne, andre kan identifiserer seg som en mellomting, mens andre igjen ikke identifiserer seg med noen av kjønnene.

Å være trans har imidlertid ingenting med legning å gjøre, men altså ens egen identitet knyttet til kjønn.

«RALLARFRUE»: Sidney Lundes blogg, der hun blogger om livet som «Farmen»-frua til Raymond Røskeland, har tatt helt av. Det har hun fått både positive og negative reaksjoner på. Video: Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Støttet av kona

Page har vært gift med Emma Portner (26) siden 2018. De to delte i mars bilder av at de besøkte Oslo, i forbindelse med Portner sin ballettoppsetning i Operaen.

GIFT: Emma Portner og Elliot Page giftet seg i 2018. Her under en filmpremiere året før. Foto: Steward Cook / Rex / NTB
GIFT: Emma Portner og Elliot Page giftet seg i 2018. Her under en filmpremiere året før. Foto: Steward Cook / Rex / NTB Vis mer

I forbindelse med at Page kom ut, skrev kona skrev på Instagram at hun er veldig stolt over sin kjære.

«Trans, skeiv og ikke-binære mennesker er en gave til denne verdenen. Jeg ber også om tålmodighet og privatliv, men at du blir med meg i den glødende støtten til translivet hver eneste dag. Elliots eksistens er en gave i seg selv. Skinn videre, søte E. Jeg elsker deg så mye», skrev hun.

LES OGSÅ: Kjent YouTuber sto frem som transperson

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer