<strong>FIKK EN SØNN:</strong> Prinsesse Sofia og prins Carl Philip har reist fra sykehuset og tatt med sin nyfødte sønn hjem. Foto: Reuters
FIKK EN SØNN: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip har reist fra sykehuset og tatt med sin nyfødte sønn hjem. Foto: Reuters Vis mer

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia:

Delte bilde av sin nyfødte sønn

De nybakte tobarnsforeldrene reiste hjem med sin nyfødte gutt fredag.

Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Torsdag denne uken kunne det svenske folket juble etter at prins Carl Philip (38) og prinsesse Sofia (32) ønsket sin andre sønn velkommen til verden.

Prinsesse Madeleine (35) av Sverige som er stolt tante til den lille prinsen har delt lykkeønskninger på sin Facebook-profil, mens kong Carl Gustaf og dronning Silvia stolte besøkte den nyfødte gutten, senere torsdag kveld.

Allerede fredag kveld fikk de nybakte tobarnsforeldrene ta med sitt lille vidunder hjem. Det svenske kongehuset har nemlig delt et bilde av Carl Philip og Sofia sammen med sin lille gutt i en bilstol, og den lille familien er nå trolig trygt hjemme hos prins Alexander (1), som nå har blitt storebror.

- Prinsefamilien har forlatt sykehuset og er nå hjemme igjen, skriver det svenske kongehuset under bildet.

Saken fortsetter nedenfor.

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on

Den gledelige nyheten om den nye prinsen ble annonsert av det svenske kongehuset i en offentlig uttalelse.

«Riksmarskalksembetet har gleden av å meddele at H.K.H. Prinsesse Sofia torsdag den 31. august 2017 klokken 11.24 nedkom med et friskt og velskapt barn på Danderyds sykehus. Mor så vel som barn har det bra» står det i meldingen fra riksmarskalk Svante Lindqvist.

Torsdag ettermiddag møtte prins Carl Philip pressen utenfor sykehuset, der han avslørte kjønnet på den lille.

- Mamma og det lille barnet har det kjempebra, og jeg tror Alexander blir veldig glad for å ha fått en lillebror.

Saken fortsetter nedenfor.

SLET MED RINGEN: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist gav hverandre sitt ja i Slottskyrkan i Stockholm lørdag. Da prinsen skulle tre ringen på sin kjære foran hundretusener fikk han imidlertid litt problemer. Video: Reuters Vis mer Vis mer

Sendte gratulasjoner

Fødselen skal ifølge prins Carl Philip ha gått fort, og han takket sykehuspersonalet for å ha blitt tatt godt imot.

- Vi er så glade. Han er kjempesøt, og virker som en sjarmerende liten gutt. Vi er veldig glade, sa prinsen til pressen.

Han sa at prinsessen er en fantastisk mamma, og at de har navnet klart, men ikke vil avsløre det helt ennå.

Den svenske avisen Expressen skrev torsdag kveld at kong Carl Gustaf (71) og dronning Silvia (73) besøkte det nye barnebarnet på sykehuset.

- Vi sender de største gratulasjoner til de stolte foreldrene og storebror prins Alexander. De siste årene det svenske kongeparets barnebarn kommet som perler på snor, og dronning Silvia har selv sagt at de er livets dessert, sier Se og Hørs hoffreporter, Caroline Vagle.

- I dag ble hun bestemor til det sjette i rekken, og for kun få dager siden ble det kjent at også nummer sju er på vei. Prinsesse Madeleine venter sitt tredje barn i mars.

LES OGSÅ: Astrid S bekrefter ny kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer