Deltakere i «Farmen» 2021:

Deltar i «Farmen» med én hånd

- Moren min har aldri sydd puter under armene mine, sier deltaker Heidi Lereng (24).

VANLIGE MENNESKER: Men det trenger ikke å bety at alle er helt normale. Her er høstens «Farmen»-bønder! Video: Tor Lindseth/Rød Løper Vis mer
Publisert

«Farmen» er tilbake på tv-skjermen denne høsten, med 14 nye deltakere som skal reise hundre år tilbake i tid - denne gang på en gård i Hurdal på Øvre Romerike.

I fjor var det utfordrer Per Gunvald Haugen (46) som gikk helt til topps i programmet, og i år er det flere sterke kandidater som gjerne kan tenke seg å gjøre det samme.

- Forstår ikke omfanget

Robert Michael Scott (53) er kanskje den aller mest kjente blant årets håpefulle. Scott har godt over én million følgere på TikTok, er fra Boston i USA og har bodd i Norge i om lag 27 år.

Han bor i Bergen med familien sin, snakker amerikansk-bergensk og livnærer seg som bussjåfør - noe han også gjør et stort poeng av på TikTok'en-sin.

UTSLITT: Etter 11 lange uker på «Farmen», tok det lang tid før Karianne Vilde Wølner følte seg som seg selv igjen. Video: Privat Vis mer

En annen som deltar i høstens «Farmen»-sesong er Heidi Lereng (24), som er født med bare én hånd.

- Jeg har ikke vært så veldig spent, egentlig. Jeg tror ikke helt jeg forstår omfanget av det jeg skal være med på, sier Lereng til Se og Hør på hotellet ved Hurdalssjøen dagen før innspillingen tok til i sommer.

Har vært i hardtrening

Hun tror ikke at det medfødte handicap'et vil hindre henne hverken i konkurranser eller i det knallharde arbeidsregimet inne på gården.

- Altså, moren min har aldri sydd puter under armene mine. Jeg har spilt i korps, spilt håndball og fotball og tenkt at dette skal jeg klare enda bedre enn andre. Og så har jeg vært i hardtrening i forkant. Øks, slegge, saging, melkespann, og til og med tautrekking. Jeg har trent mest på grunn av konkurranseinstinktet, men også på grunn av hånden. Jeg melder meg aldri på noe jeg vet jeg ikke kommer til å håndtere, mener 24-åringen.

KLAR TIL KAMP: Heidi Lereng vil vinne, selv om hun har én hånd mindre enn samtlige andre deltakere. Foto: Espen Solli / TV2
KLAR TIL KAMP: Heidi Lereng vil vinne, selv om hun har én hånd mindre enn samtlige andre deltakere. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

Lereng tror tvekampgrena «slegge» kan by på størst utfordringer.

- Hadde det vært en tynn spiker ville det ikke vært noe problem. Men den tjukke bolten... Der må jeg være kreativ. Så jeg har måttet terpe teknikk så det blir effektivt.

ENTRET GÅRDEN: Herman Herberth Herding, Robert Michael Scott, Heidi Lereng og Sulekha Geele er alle med i høstens «Farmen». Foto: Espen Solli / TV2
ENTRET GÅRDEN: Herman Herberth Herding, Robert Michael Scott, Heidi Lereng og Sulekha Geele er alle med i høstens «Farmen». Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

«Forlater» kjæresten

Bergensjenta er trygg på at hun ikke automatisk blir ansett som et «lett offer».

- Jeg vil kanskje bli sett på som én som er lett å slå, men så har man også sett tendenser til at folk ikke velger noen de tror er enkle å slå. For da ser andre ned på dem. Det kan slå ut begge veier.

Men:

- Hvis folk analyserer mine svake sider blir jeg ikke lei meg for det, for jeg kommer til å gjøre det samme. Har noen en vond skulder, kan det hende jeg velger melkespann - så enkelt er det bare. Men jeg håper de fleste tenker at det ser dumt ut å velge meg, sier Lereng, som reiser fra kjæresten gjennom drøye to år for å være med på dette.

PÅ HJEMMEBANE: Slik har «Farmen»-paret det hjemme. Foto: Frank Karlsen Vis mer

- Han synes det er superkult, men er litt misunnelig òg for at han ikke er med selv. Det er er nok sunt å være borte fra hverandre, men rart ikke å kunne ringe eller sende melding til hverandre, bedyrer hun overfor Se og Hør.

Disse deltar i høstens «Farmen»:

Kåre Gunnar «Svæsapær» Skaret Bjøringsøy sammen med programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2
Kåre Gunnar «Svæsapær» Skaret Bjøringsøy sammen med programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

Kåre Gunnar «Svæsapær» Skaret Bjøringsøy (35)

Fra: Smøla
Sivilstatus: Singel
Yrke: Gulrotbonde/anleggsarbeider

- Jeg er en liten spirrevipp, danser og synger litt. Alltid blid og trivelig. Mulig jeg er litt for blid til tider, at folk kan bli litt lei. Men det er vel bedre å være blid enn sur. Men jeg kan bli ganske grinete om jeg er sulten og lei. Jeg kommer ikke til å smugle inn noe som helst, for Kåre - han skal være «fair». Jeg vil vinne uten å «fuske».

Heidi Lereng sammen med programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2
Heidi Lereng sammen med programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

Heidi Lereng (24)

Fra: Bergen
Sivilstatus: I et forhold
Yrke: Daglig leder

- Jeg er søt og snill, men har samtidig bein i nesa og ståpåvilje. Og så har jeg bare én hånd, som jo blir litt interessant å følge med på. Jeg gir aldri opp, men kan også være litt for sta. Jeg kommer ikke til å smugle noe inn på gården, jeg har «flink pike»-syndromet og liker å følge regler.

Simon Tronstad Jacobsen og programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2
Simon Tronstad Jacobsen og programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

Simon Tronstad Jacobsen (23)

Fra: Tromsø
Sivilstatus: Singel
Yrke: Student

- Jeg er en kompleks type, har mange jern i ilden - og liker at det skjer ting. Jeg skiller meg kanskje litt ut der. Jeg er utadvent og har godt humør. Men er utålmodig, og fungerer kanskje ikke skikkelig uten tilstrekkelig med mat. Jeg liker ikke å jukse, og kommer derfor ikke til å smugle med meg noe inn på gården.

Heidi Persdatter Greiner Haaker sammen med programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2
Heidi Persdatter Greiner Haaker sammen med programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

Heidi Persdatter Greiner Haaker (55)

Fra: Kirkenes/ Lakselv
Sivilstatus: Gift
Yrke: Kunststudent

- Jeg er helt spesiell. «Farmen» kommer aldri til å bli det samme etter at jeg har vært med. Jeg er omgjengelig, og kommer godt overens med de aller fleste. Min verste side er vel at jeg fort kan trekke meg inn i meg selv når jeg vil være alene. Jeg kommer ikke til å smugle med meg noe inn, jeg er opptatt av å følge reglene.

Mohammed Sarmadawy. Foto: Espen Solli / TV2
Mohammed Sarmadawy. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

Mohammed Sarmadawy (27)

Fra: Øystese
Sivilstatus: Singel
Yrke: Regissør/ fotograf

- Jeg aner ikke hvorfor TV 2 vil ha meg med på dette, kanskje fordi jeg er utlending og fyller kvota? Om ikke er det kanskje fordi jeg har reist rundt i tre år som fotograf for Alan Walker, eller fordi jeg er en positiv type. Min verste side er vel at jeg tenker for mye. Vi får se om jeg tør å smugle inn noe, kanskje tar jeg med meg en buljong eller to.

Tina Teien og programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2
Tina Teien og programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

Tina Teien (38)

Fra: Oslo
Sivilstatus: Singel
Yrke: Key account manager

- Jeg er ganske interessant, fordi jeg byr hundretusen prosent på meg selv. Jeg har så mye på hjertet på godt og vondt. Jeg er sprudlende og jovial - og eier ikke filter. Jeg smiler stort sett alltid, men er heller ikke konfliktssky. Jeg tramper nok inn i konflikter jeg egentlig ikke har noe med å gjøre engang, fordi jeg liker ikke å se at andre blir urettferdig behandlet. Og så kan jeg være sta. Jeg har tenkt å smugle med meg en liten ting inn, nemlig en barberhøvel. Fordi jeg nekter å gå rundt uten å ha barbert armhuler, legger og ja... Andre steder.

Herman Herberth Herding. Foto: Espen Solli / TV2
Herman Herberth Herding. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

Herman Herberth Herding (24)

Fra: Oslo vest
Sivilstatus: Singel
Yrke: C.E.O

- Jeg sa til pappa at jeg bare skal være meg selv og at det er sånn jeg er, men han mente det ikke var riktig. Men jeg vil karakterisere meg selv som en morsom og hyggelig kar. Men jeg kan bli ekstremt sur og like å krangle litt. Men jeg liker å lage god stemning, og å ta vare på folk. Jeg hadde fått tips om å ta med meg matbuljong, men jeg glemte det.

Grethe Enlid og programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2
Grethe Enlid og programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

Grethe Enlid (49)

Fra: Trondheim
Sivilstatus: Gift
Yrke: Bedriftsleder/ gründer

- Jeg har spekulert litt selv også, rundt hvorfor de vil ha med meg. Men noe interessant har de vel funnet. Jeg har god humor og selvironi. Jeg er standhaftig, tar stor plass og tør å si hva jeg mener. Samtidig er jeg omsorgsfull og snill med dem rundt meg. Men jeg kan vel fort ryke uklar med mennesker som ikke hører på hva andre sier. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal smugle noe inn. Nå har jeg jo egentlig pakket ferdig, så om det skal skje, må det vel skje i et av kroppens hulrom.

Thorvald Nyquist og programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2
Thorvald Nyquist og programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

Thorvald Nyquist (51)

Fra: Asker
Sivilstatus: Gift
Yrke: Eiendomsadvokat

- Jeg får vel begynne med mine verste sider, for det er det ikke så mange av. Ha ha, neida. Jeg kan kanskje være irriterende saklig? Og dårlig med tid. Men jeg tror jeg er ganske rettferdig, diplomatisk og arbeidssom. Empatisk. Nå følger vi regler, vi skal ikke smugle inn ting eller gå utenfor området og ta imot hjelp. Akkurat det er det greit å forholde seg til. Men inne på gården er det få regler, og da er det litt annerledes.

Tonje Frigstad og programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2
Tonje Frigstad og programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

Tonje Frigstad (21)

Fra: Kristiansand
Sivilstatus: Singel
Yrke: Student

- Jeg ser ut som en blid, liten sørlandsjente med blondt hår, men det er bare en liten del av meg. Jeg har vært igjennom en del tøffe ting, og det har vært med på å forme meg som person. Jeg har lagt bak meg over hundre fallskjermhopp blant annet. Men jeg kan kanskje være litt naiv, jeg tror på det folk sier hele tiden - og det må jeg kanskje jobbe litt med. Jeg visste ikke at det var en greie å smugle med seg ting inn, så nå må vel jeg gjøre det òg? Jeg får vel bare finne ett eller annet, ha ha.

Robert Michael Scott og programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2
Robert Michael Scott og programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

Robert Michael Scott (53)

Fra: Boston, USA
Bor: Bergen
Sivilstatus: Gift
Yrke: Bussjåfør/ TikTok-stjerne

FARMEN KJENDIS: Dette er gjengen som skal delta i den kommende sesongen av «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

- Sannsynligvis er jeg den mest kjente bussjåføren i verden. Grunnen til at jeg ville være med i «Farmen» er fordi jeg aldri har vært på et bondeland. Jeg er ikke flink til å bygge noe, men jeg har høy arbeidsmoral. Det er veldig gøy, synes jeg, å ha med en kar som ikke kan noen ting når det kommer til bondelandet. Og hvis jeg vinner, blir det det mest episke øyeblikket i norsk tv siden krigen. Når det gjelder å smugle ting inn på gården, proteinbarer, sjokolade, kanskje litt ekstra snus - så tenker jeg at jeg gjør det for laget. Hvis jeg får nok næring i meg, da kan jeg jobbe mer, og derav hjelpe de andre. Så jeg må prøve å smugle inn litt her og der.

Amalie Lund og programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2
Amalie Lund og programleder Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

Amalie Lund (23)

Fra: Tønsberg
Sivilstatus: I et forhold
Yrke: Vekter

- Jeg er litt ekstra. Glad i sminke og fashion, men samtidig ganske rå. Tør å by på meg selv. Annerledes og uredd. Amalie trenger en «Farmen». Nei, jeg sa feil! «Farmen» trenger en Amalie. Neida. Men jeg er raus og omtenksom, livlig og motiverende for andre. Mine verste sider er mine polske sider. For da kan jeg bli litt egoistisk - følelsene går litt ut av kontroll. Jeg klarer ikke å ha hår på kroppen, så jeg tror jeg kommer til å snike med meg et lite barberblad eller to.

Kjell Strand. Foto: Espen Solli / TV2
Kjell Strand. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

Kjell Strand (55)

Fra: Kvernevik
Sivilstatus: I et forhold
Yrke: Helsefagarbeider, gründer og eier av egen bedrift

- Mange vil nok betegne meg som en liten «spilloppmaker». Jeg har mange sprell i meg. Jeg kan litt, men har lyst til å lære mye mer om gamle kulturer og hvordan de hadde det før i tiden. Mine verste sider? Det vet jeg ikke helt, men det blir mye armer og bein. Livlig, og kanskje litt for mye for noen. Jeg er konfliktssky, men jeg skal prøve å hive meg på om det blir noen heftige diskusjoner der inne. På et saklig grunnlag. Jeg kommer heller ikke til å ta med meg noe jeg ikke får lov til å ta med meg.

Sulekha Geele. Foto: Espen Solli / TV2
Sulekha Geele. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

Sulekha Geele (36)

Fra: Oslo/Somalia
Sivilstatus: Singel
Yrke: Tolk og oversetter

- Det beste med meg er at jeg er meg selv. Det verste, det får seerne se selv, for jeg liker ikke snakke om mine dårlige sider. Men jeg liker å tro at jeg er et godt menneske. Jeg skal skrive notater underveis, på somalisk. For da vil ingen skjønne hva jeg skriver og hvordan jeg skal få dem ut.

SEIER: Dette er vinneren av «Farmen Kjendis». Vis mer

LES OGSÅ: - Ny flamme etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer