HOTELL-REALITY: «Paradise Hotel» er inne i sin åttende sesong i Norge, og kommende uke er finaleuke på skandalehotellet i Mexico. I går ble et bilde fra den kommende finalen spredd i sosiale medier, blant annet på en Facebook-gruppe med over 40 000 medlemmer. Dette bildet er et offisielt pressebilde, og har ikke noe med det lekkede bildet å gjøre.  Foto: Rune Bendiksen / TV 3
HOTELL-REALITY: «Paradise Hotel» er inne i sin åttende sesong i Norge, og kommende uke er finaleuke på skandalehotellet i Mexico. I går ble et bilde fra den kommende finalen spredd i sosiale medier, blant annet på en Facebook-gruppe med over 40 000 medlemmer. Dette bildet er et offisielt pressebilde, og har ikke noe med det lekkede bildet å gjøre. Foto: Rune Bendiksen / TV 3Vis mer

- Deltakerne kan fritas all skyld i dette tilfellet

TV3 jobber fortsatt med å komme til bunns i saken.

I går ble det kjent at et bilde fra finaleseremonien i årets «Paradise Hotel» hadde blitt lekket på nett - fire dager før episoden vises på tv.

Bildet viser to deltakere som står vendt mot hverandre med hver sin gullkule i hendene.

Bildet ble delt av en privatperson på en lukket Facebook-side med over 40 000 medlemmer, men har senere blitt fjernet. På tross av dette har imidlertid flere klart å lagre bildet, for så å dele det videre i sosiale medier.

- Verserer rykter

Line Vee Hanum er pressesjef for MTG TV, som står bak TV3 - som sender «Paradise Hotel» i Norge. Overfor Dagbladet forklarer hun at kanalen fortsatt jobber med å finne ut hvem som står bak.

- Vi jobber fortsatt med å finne ut hvor lekkasjen kommer fra. Det verserer en del rykter i sosiale medier. Noen hevder at bildet er redigert, mens andre mener det er en ekte skjermdump. Slik vi ser bildet, så ser det ut til å være fra finaleuka, sier Line Vee Hanum til Dagbladet.

- Får deltakerne tilsendt episoder i forkant av at det vises på tv?

- Nei, så deltakerne kan fritas all skyld i dette tilfellet. Enten så har vi en utro tjener, eller så har noen som jobber med programmet latt datamaskinen stå ubevoktet, og eksterne besøkende har benyttet anledningen. Vi vil uansett ikke kaste ut beskyldninger før vi vet mer.

- Hva risikerer eventuelt vedkommende som står bak?

- Det kommer an på relasjonen. Har man skrevet under en kontrakt, så har man taushetsplikt. Vi må uansett finne ut av hva som har skjedd før vi kommer med en konsekvensutredning.

Stor misnøye

Da bildet fortsatt var publisert på gruppa var det flere som uttrykte sin misnøye over lekkasjen i kommentarfeltet.

«Dårlig gjort», «Blir forbanna på deg» og «Bildet kan være redigert» var blant kommentarene som gikk igjen.

- Vi synes selvfølgelig det er svært dårlig at det lekkes bilder og info fra finaleuken, det ødelegger for seerne som har fulgt serien i snart tolv uker og deltakerne som har holdt på hemmeligheten i flere måneder, forklarte Hanum til Dagbladet i går.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Røper sannheten om livet i «Paradise»-kulissene