BLE TESTET: Monica Cordelia Røsvassbukt og Caroline Aas måtte teste seg for HIV før de ble med i TV 2 Bliss-programmet «Big Brother». Foto: TV 2
BLE TESTET: Monica Cordelia Røsvassbukt og Caroline Aas måtte teste seg for HIV før de ble med i TV 2 Bliss-programmet «Big Brother». Foto: TV 2 Vis mer

Deltagerne ble HIV-testet før «Big Brother»

TV 2 med knallharde krav til de 16 utvalgte.

Publisert
SEHER.NO: Mandag denne uka forsvant 16 deltagere inn i «Big Brother»-huset i Årsta, rett utenfor svenske Stockholm. Det betyr imidlertid ikke at helvetet ikke allerede har vært igang i lang tid for de håpefulle realitydeltagerne.

Lørdag ble alle sperret inne på hvert sitt hotellrom like utenfor den svenske hovedstaden. Årsaken var at produksjonen ville sørge for at ingen av de utvalgte skulle støte på hverandre i hotellets korridorer. Før dette har deltagerne vært gjennom omfattende legesjekker og psykologtester.

Det er ikke usannsynlig at enkelte deltagere i løpet av høstens sendinger hopper til sengs med hverandre. Informasjonsansvarlig for «Big Brother» i TV 2, Alex Iversen, innrømmer også at samtlige deltagere har blitt testet for HIV før de fikk klarsignal om å entre det luksuriøst innredede huset.
 
- Alle deltagerne har vært på legesjekk. Denne legesjekken innbefattet også en HIV-test, ja, sier han til Seher.no.

Selv om alle deltagerne skal ha passert denne HIV-testen, er det ikke slik at kanalen eller produksjonsselskapet Endemol oppfordrer noen av dem til å ha ubeskyttet sex dersom de skulle finne på å gå til nettopp det skrittet.

- Jeg har med meg syv kondomer inn i huset slik at folk kan ha trygg sex, sier en av deltakerne, Tina Barstad (23), til Seher.no.

Det er derimot ikke nødvendig, ifølge informasjonsansvarlig i TV 2, Alex Iversen.

- Det finnes et medisinskap i huset, og i det skapet finnes det kondomer. I tillegg har det seg jo slik at Kondomeriet sponser programmet. Dersom det blir nødvendig, vil nok de levere det som trengs av prevensjon, forteller Iversen til Seher.no.

Fra det fysiske til det psykiske: Høstens «Big Brother»-stjerner måtte også få klarsignal fra psykolog før de fikk tillatelse til å være med i programmet. I castingprosessen måtte de gjennom en obligatorisk samtale med en ekspert.

- Ingen fikk komme inn i huset uten å ha snakket med psykolog. I den prosessen ble det også bestemt om de fikk være med eller ikke. De skal også gjennom samtaler med psykologen etter at de forlater programmet, forteller TV 2-medarbeideren.

Høstens 16 «Big Brother»-deltagere ble plukket ut blant totalt 4.500 søkere.

- Fantes det deltagere som ble nektet deltagelse som følge av legesjekk eller psykologsamtalen?

- På generelt grunnlag kan jeg si at det er veldig mange søkere, og da er det ikke uvanlig at man legger noen av søkerne til side etter at de har snakket med psykologen. Det er helt åpenbart at enkelte personer kan ha utfordringer i livet som gjør at det å komme på TV kanskje ikke er det smarteste de kan gjøre, sier Alex Iversen til Seher.no.

«Big Brother» ser du på TV 2 Bliss mandag-fredag klokka 21.30, samt søndager klokka 20. Få full oversikt i Seher.nos TV-guide.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg skal prøve ikke å ha sex på TV  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer