Oscar-utdelingen 2020:

Deler ut gavekort på kosmetisk kirurgi

Gir ut gaveposer til en verdi av 1,1 millioner kroner til 25 nominerte.

FÅR GAVEKORT TIL MILLIONVERDI: Joaquin Phoenix, Margot Robbie og Leonardo DiCaprio er alle nominert for sine skuespillerprestasjoner, og får derfor hver sin luksuriøse gavepose. Foto: NTB scanpix
FÅR GAVEKORT TIL MILLIONVERDI: Joaquin Phoenix, Margot Robbie og Leonardo DiCaprio er alle nominert for sine skuespillerprestasjoner, og får derfor hver sin luksuriøse gavepose. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

De siste 18 åra har Los Angeles-firmaet Distinctive Assets delt ut gaveposer i forbindelse med Oscar-utdelingen.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at årets gaveposer blir de dyreste hittil - med en verdi av 225 000 dollar, tilsvarende 1,1 millioner norske kroner. De deles ut til de 20 nominerte skuespillerne, samt dem fem mennene som er nominert til beste regissør.

Gaveposene er ikke tilknyttet Oscar-akademiet.

Kirurgi til 190 000 kroner

Innholdet består av nesten 80 elementer, inkludert klær, duppeditter og en 24-karats gullbelagt e-sigarett. Sistnevnte skal ha blitt valgt med skuespiller Leonardo DiCaprio (45) i bakhodet, ettersom bildet av ham for noen år tilbake bidro til å skape trenden.

I gaveposen er det også et tolv dagers cruise med yacht, et gavekort på 20 000 dollar til matchmaking, og oppsiktsvekkende nok - et gavekort på kosmetisk kirurgi til ansiktet til en verdi av 20 000 dollar.

Det tilsvarer nærmere 190 000 norske kroner.

- Dette er en anerkjennelse for en enestående prestasjon de har lagt inn, og for mange av dem - et liv med enestående prestasjoner. Så, du er aldri for rik eller berømt til å vokse ut av takknemlighet, sier Distinctive Assets-grunnlegger Lash Fary til nyhetsbyrået.

SER RØDT: Programleder Wendy Williams' harselering med den Oscar-nominerte skuespilleren fikk flere til å se rødt. Klipp: Ørjan Ryland / Rød Løper Vis mer

- Sinnssykt priset

Gaveposen inkluderer også, ironisk nok, ei bok som skal styrke unge jenter. I posen finnes også en ansiktsrens som skal gi støtte til dusj for hjemløse. Alt innholdet kan man se i en YouTube-video lagt ut av magasinet Insider.

Lash Fary er ikke selv tilknyttet akademiet, noe som gir ham kreativ frihet hva gjelder innholdet og mottakere av gaveposene.

- Jeg gir dette bare til de beste skuespiller- og regissør-nominerte. Fordi vi bare gir gaver til rundt 25 personer betyr det at jeg skaffer de mest sinnssykt prisede tingene, fortsetter han.

Reuters skriver at gaveposene også gir merkevarer en mulighet til å bli assosiert med høyprofilerte kjendiser.

- Dette er i forretningsøyemed. Det handler om promotering. Det handler om produkter som knytter sine tjenester og varer med de største trendsetterne i verden, sier Fary.

Oscar-håp for Aurora

Oscar-utdelingen finner sted natt til mandag, norsk tid. Gaveposene blir delt ut samme uke.

Det er knyttet stor spenning til hvor mange priser storfilmen «Joker», med Joaquin Phoenix i hovedrollen, kommer til å dra inn. Filmen er nominert i elleve kategorier, inkludert beste mannlige hovedrolle, beste regi og beste film.

STORSATSING: Skuespilleren Joaquin Phoenix spiller den svært spesielle karakteren «The Joker» i Hollywood-satsingen «Joker», som kommer i høst. Vis mer

Selv om Oscar-håpet for norske «Ut og stjæle hester» røk da kortlista ble presentert, er det likevel en mulighet for norsk tilstedeværelse under prisutdelingen. I kategorien beste originale sang er nemlig låta «Into The Unknown», hvor Aurora Aksnes bidrar på sangfronten, nominert.

Det er imidlertid låtskriverekteparet Robert og Kristen Anderson-Lopez som eventuelt får prisen.

Den norske regissøren Joachim Rønning («Kon-Tiki», «Max Manus») har regi på «Maleficent: Mistress of Evil», som er nominert for beste sminke og hår.

LES OGSÅ: Svarer på gravidhetsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer