«The Crown»:

Deler unikt bilde

Imelda Staunton (65) er på plass i rollen som dronning Elizabeth.

STORSERIE: «The Crown» tar for seg det britiske kongehusets opp- og nedturer gjennom 1900-tallet. Video: Netflix Vis mer
Publisert

Er du en av dem som nesten ikke kan vente på en ny sesong av det kongelige Netflix-dramaet «The Crown»? Da er du i så fall neppe alene.

I forrige sesong fulgte vi den britiske kongefamiliens gjøren og laden gjennom 1980-tallet - et tiår der dronning Elizabeth - trygt spilt av Oscar-vinnende Olivia Colman (47) - måtte hanskes med utfordringer av ymse slag.

Falklandskrigen, Margaret Thatchers regjeringstid og ikke minst prinsesse Dianas inntreden i kongefamilien var noe av det seerne kunne fryde seg over i sesong fire.

Når innspillingen av sesong fem nå så vidt har startet, er det imidlertid med en rekke forandringer. Dronninga skal i denne sesongen gestaltes av Imelda Staunton (65), kjent fra blant annet «Shakespeare in Love» og «Harry Potter og Føniksordenen».

Nye fjes

Fredag delte Netflix et første glimt av Staunton i rollen som dronning Elizabeth i sosiale medier. 65-åringen blir den tredje i rekken som spiller monarken. Olivia Colman og Claire Foy (37) har begge spilt dronninga i to sesonger hver.

I 2020 vant Colman Golden Globe i kategorien «beste skuespiller» for hennes rolle som den britiske monarken i sesong tre av «The Crown».

Handlingen i sesong fem er lagt til 1990-tallet, tiåret der de kongelige skilsmissene står i kø. Prinsesse Dianas dødsfall i 1997 og den fatale brannen på Windsor vil vi også få se i neste sesong.

Det blir flere nye fjes i rollebesetningen i sesong fem. Ifølge BBC vil dronning Elizabeths søster, prinsesse Margaret, som tidligere har vært spilt av Helena Bonham Carter og Vanessa Kirby - nå bli tatt over av Oscar-nominerte Lesley Manville (65).

TAR OVER: Imelda Staunton spiller dronning Elizabeth i de to neste sesongene. Foto: Domenico Stinellis / AP / NTB
TAR OVER: Imelda Staunton spiller dronning Elizabeth i de to neste sesongene. Foto: Domenico Stinellis / AP / NTB Vis mer

Jonathan Pryce (74) erstatter Tobias Menzies (47) i rollen som dronningas ektemann, prins Philip. Elizabeth Debicki (30) har fått rollen som prinsesse Diana, og prins Charles vil bli spilt av Dominic West (51).

Netflix har bekreftet at det totalt vil bli seks sesonger av det populære dramaet, som følger dronning Elizabeths regjeringstid fra 1950-tallet og fram til 2000-tallet.

Setter stopp

Netflix uttalte i fjor at serien vil sette punktum tidlig på 2000-tallet, med Imelda Staunton i rollen som dronninga, ifølge BBC. Serien vil altså ikke portrettere nyere begivenheter som har skjedd i det britiske kongehuset.

For eksempel vil verken prins William og hertuginne Kates eventyrbryllup eller prins Harry og hertuginne Meghans kongelige exit være en del av siste og avsluttende sesong.

Manusforfatter Peter Morgan hadde dette å si om sesong seks i 2020:

- Sesong seks vil ikke bringe oss noe nærmere nåtida, den vil ganske enkelt gjøre oss i stand til å dekke den samme perioden i større detalj.

Handlingen i både sesong fem og seks vil være lagt til 1990-tallet og starten av 2000-tallet. Sesong fem er forventet å ha premiere på Netflix neste år, ifølge BT.

LES OGSÅ: Mistet søsteren: - Kjempeforferdelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer