Barack Obama:

Deler trist beskjed

USAs tidligere president har mistet sitt firbeinte familiemedlem.

MISTET HUNDEN: Barack Obama og familien har mistet hunden sin Bo. Foto: NTB / Photo by REX
MISTET HUNDEN: Barack Obama og familien har mistet hunden sin Bo. Foto: NTB / Photo by REX Vis mer
Publisert

Lørdag kveld delte tidligere president i USA, Barack Obama, et lengre innlegg på Instagram. Der kommer det fram at familien har mistet hunden sin Bo, USAs tidligere førstehund.

Hunden flyttet inn i Det hvite hus i 2009, og tilhører rasen portugisisk vannhund. Obama beskriver hunden som «en sann venn og en lojal følgesvenn».

- Vil savne ham

«I mer enn et tiår var Bo en konstant, mild tilstedeværelse i våre liv - glad for å se oss på våre gode dager, våre dårlige dager og hver dag imellom», heter det i innlegget.

Obama skriver at hunden tolererte alt oppstyret som fulgte med å være i Det hvite hus. Bo var nettopp det familien trengte og mer enn de noen gang kunne ønsket seg.

«Vi vil savne ham veldig», skriver Obama.

SEXSPØRSMÅL: Michelle Obama fikk sex-spørsmål på «Jimmy Kimmel Live!» Video: ABC Vis mer

Var kreftsyk

Også tidligere førstedame Michelle Obama minnes hunden på Instagram. Hun skriver at familien har tatt farvel med hunden etter kamp mot kreften.

- Under valgkampen i 2008 lovte vi døtrene våre at vi skulle få en hund etter valget. På den tida skulle Bo være en følgesvenn for døtrene våre. Vi ante ikke hvor mye han skulle bety for oss, skriver Michelle Obama.

Innlegget er forfattet av Michelle, Barack, Malia, Sasha og Sunny. Sistnevnte er familiens andre hund, som de skaffet seg i 2013. Sunny er en tispe av samme rase.

En gave til familien

Bo ble født i Texas, og var en gave til Obama-familien fra senator Ted Kennedy og kona.

Bo ble gitt bort fordi han ikke kom overens med hundene Kennedy-familien hadde fra før av. Ted Kennedy og hans kone Victoria hadde to hunder fra Bos oppdretter og fikk en tredje hund fra samme kull som Bo.

Det var de som mente Bo ville være perfekt for Obama-døtrene, som ble lovet hund da faren deres stilte som presidentkandidat. Navnet Bo har den fått fordi Michelle Obamas far ble kalt Diddley (derav Bo Diddley). De har også en kusine med en katt som heter Bo.

LES OGSÅ: Refses for datingforsøk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer