«Sommerhytta»:

Deler stor nyhet: - Veldig koselig

«Sommerhytta»-deltaker Trine Rishaug Lium har all grunn til å smile om dagen.

GLADE DAGER: Tvillingene Trine og Trude Rishaug Lium var å se på TV 2 denne våren. Nå deler førstnevnte en hyggelig nyhet. Foto: Espen Solli / TV 2
GLADE DAGER: Tvillingene Trine og Trude Rishaug Lium var å se på TV 2 denne våren. Nå deler førstnevnte en hyggelig nyhet. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Tvillingsøstrene Trine og Trude Rishaug Lium (40) ble svært populære i årets sesong av «Sommerhytta» på TV 2. Til tross for at de til slutt endte på en sisteplass i konkurransen, tok de seg gjennom programmet med godt humør og stort pågangsmot.

Det ble til slutt far og datter-duoen Kurt Rasmussen (48) og Veronica Johansen Rasmussen (26) som stakk av med seieren, og dermed fikk beholde sin egenbygde hytte på Mjøsli.

Nå har det snart gått en måned siden finalen ble sendt på tv, som i ettertid førte til at tvillingsøstrene og de to andre deltakerparene tok et knallhardt oppgjør med det de mente var en urettferdig konkurranse.

REISE: Trine er nødt til å reise fra «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

Selv om Trine og Trude Rishaug Lium ikke tok seieren i suksessprogrammet, har førstnevnte stor grunn til å smile likevel. 23. juni ble hun nemlig bestemor for første gang, forteller hun til Se og Hør.

- Det er veldig koselig. Men hun kom jo så altfor tidlig, så det var litt sjokk for alle. Moren fikk svangerskapsforgiftning og ble veldig dårlig, forklarer den stolte bestemoren.

TV 2 omtalte saken først.

Født for tidlig

Det er Rishaug Liums eldste sønn som har fått sitt første barn - en datter. Zelma ble født nesten ti uker for tidlig, og veide bare 1276 gram og var 40 centimeter lang da hun kom til verden. Termindatoen var opprinnelig 3. september.

Nå er de nybakte foreldrene i gode hender på Lillehammer sykehus, der de skal være i lang tid fremover. Alt står bra til med mor og barn, kan «Sommerhytta»-deltakeren fortelle.

LITEN: Zelma veide bare 1276 gram da hun ble født. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse.
LITEN: Zelma veide bare 1276 gram da hun ble født. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse. Vis mer
STOLTE FORELDRE: Zelma kom til verden 23. juni. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
STOLTE FORELDRE: Zelma kom til verden 23. juni. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer

- Det har gått kjempefint. Det har ikke vært noe problem. Hun er bare liten og skal gå opp i vekt, sier 40-åringen, og fortsetter:

- Men det er jo kjempegøy, og begge to er der hele tiden. De sender meg bilder og oppdateringer. De blir godt tatt vare på på Lillehammer, de er helt supre.

Dette er 40-åringens første barnebarn.

- Jeg er jo bare 40 år, så det er jo litt tidlig. Men jeg tror ikke det har noe å si. Jeg føler meg ikke gammel, ler den ferske bestemoren overfor Se og Hør.

VANT: Etter ti lange og intense uker på «Sommerhytta« ble vinnerne endelig kåret. Video: TV 2 Vis mer

Nektes besøk

På grunn av pandemien har hun ikke fått møte barnebarnet enda. Nå håper hun at strenge besøksregler og smittetiltak snart opphører, slik at hun får sett lille Zelma.

- Det første jeg gleder meg til er å få se og holde henne. Det er jo stengt på grunn av pandemien, så jeg har ikke fått sett henne enda, bare på bilder.

Ventetiden bruker hun til å handle babyklær til den lille.

- De blir jo værende på sykehuset en god stund, og der er det ikke lov med besøk. Det blir bare mye shopping. Det blir jo barnetøy og alt mulig som de trenger, sier 40-åringen stolt.

TILBAKE: Fjorårets vinnere Levi Try og Øyunn Krogh var tilbake på «Sommerhytta», og dette sa de om deltakerene. Video TV 2 Vis mer

«Sommerhytta»-deltakeren fikk selv eldstesønnen altfor tidlig. Han veide bare 822 gram da han ble født for 21 år siden, og var bare 38 centimeter lang.

- Den eldste sønnen min var også prematur. Den gang måtte jeg være på sykehuset til oppunder termin, minnes Rishaug Lium.

Trine Rishaug Liums sønn og kjæresten hans er kjent med at Se og Hør omtaler babynyheten.

LES OGSÅ: Avslører «Sommerhytta»-løgn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer