Petter og Gunhild Stordalen:

Deler sterkt øyeblikk fra sykehuset

Viser frem video der Petter barberer hodet på sin kjære Gunhild.

RØRENDE ØYEBLIKK: Petter Stordalen ga følgerne sine et innblikk fra da han barberte hodet til Gunhild i sykesengen. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Helén Skogstad / Ørjan Ryland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hotellkongen Petter Stordalen (55) og bokaktuelle Gunhild Stordalen (39) har vært gjennom tykt og tynt i årenes løp.

Sammen har de kjempet en intens kamp mot Gunhilds sykdom diffus kutan systemisk sklerose i nærmere fire år. Sykdommen angriper både hud og indre organer, og Gunhild har åpenhjertig fortalt om livet med og kampen mot sykdommen.

SUPERPAR: Gunhild og Petter Stordalen har vært gift siden 2010, og sammen har de kjempet mot Gunhilds sykdom i nærmere fire år. Foto: NTB scanpix
SUPERPAR: Gunhild og Petter Stordalen har vært gift siden 2010, og sammen har de kjempet mot Gunhilds sykdom i nærmere fire år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nylig slapp 39-åringen sin første biografi, «Det store bildet», en sterk bok, ført i pennen av forfatter Jonas Forsang. I boken avslører hun nye detaljer om sykdommen.

Paret har hele veien vært åpne om kampene de kjemper, og onsdag delte Petter en sterk privat video på Instagram i forbindelse med promotering av den nye boken.

Fra sykesengen

I den private videoen vises Petter som barberer hodet til sin kjære Gunhild, som ligger i sykesengen.

Kjærligheten mellom ekteparet er tydelig, og Petter viser en enorm støtte overfor kona, som får restene av håret sitt barbert bort.

  • Se video øverst i artikkelen!

- Nå er vi midt i filmingen, dette er da den nye fashion-looken. Jan Thomas har vært i gang en stund her nå, jeg må innrømme at jeg synes at Gunhild kledde denne sveisen jævlig godt, sier Petter i videoen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Støttende kommentar

Til ektemannen Petter er hun klar i sin tale:

- Hvis du sier at jeg ser fin ut nå, så er det den beste dokumentasjonen på at ektemenn, de lyver.

Petter er støttende og kjapp med å svare med komplimenter:

- Nei, ikke faen. Du ser faen meg 10 år yngre ut, du ser ut som en tenåring som har shavet seg.

«Da vi skjønte at Gunhild var syk, kjøpte jeg et videokamera. Der og da visste jeg ikke hva jeg skulle bruke det til», skriver Petter til videoen.

Også i selvbiografien til hotellkongen, «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet» fra 2015, er hårtapet til Gunhild blant temaene.

Hun gjennomgikk tøff cellegiftbehandling som førte til hårtap, samt eksperimentell stamcelletransplantasjon i Nederland. I Petter Stordalens selvbiografi kommer det blant annet frem at ekteparet lagde humor ut av parykken Gunhild fikk seg etter hårtapet.

ENGASJERTE OG PROFILERTE: Gunhild og Petter Stordalen med kronprinsesse Victoria på EAT Stockholm Food Forum i sommer.
Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
ENGASJERTE OG PROFILERTE: Gunhild og Petter Stordalen med kronprinsesse Victoria på EAT Stockholm Food Forum i sommer. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix Vis mer

Hylles for videoen

Gunhild Stordalen har også valgt å dele den ovennevnte videoen på Instagram-kontoen sin.

«Når jeg ble syk innså jeg alvoret i situasjonen, og en av Petter sine første reaksjoner var å kjøpe et videokamera. Selv om han egentlig ikke hadde en plan for hva han skulle gjøre med det», skriver hun til bildet.

I kommentarfeltet strømmer det på med hyllester og gode ord til ekteparet.

«Blir helt rørt jeg, dere deler med andre. Det er kjærlighet det. Fine dere», skriver en av følgerne.

«Dere er så himla positive og inspirerende. Og det korte håret er sykt kult», skriver en annen.

Se og Hør har vært i kontakt med Petter og Gunhild Stordalen, som ikke ønsker å kommentere videoen ytterligere.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 16.10.2015 - DET GÅR LITT OPP OG NED: Petter Stordalen snakket om kona Gunhilds sykdom da han gjestet «Skavlan» fredag 16. oktober. Video: NRK Vis mer

Tok seks ukers pause

Gunhild er en svært travel dame. Hun er lederen av EAT Foundation og har, som tidligere nevnt, nylig sluppet bok.

Den siste tiden har karrierekvinnen derimot bestemt seg for å logge av fra jobb, og ta en velfortjent pause med et seks uker langt opphold i Mexico.

Det delte hun i et Instagram-innlegg, som hun publiserte i begynnelsen av oktober. Der avslørte hun også bakgrunnen for pausen.

I innlegget skrev Gunhild Stordalen at det er greit å ta en pause, og trakk frem at «babyen» hennes, EAT, nå er blitt en raskt voksende femåring som ledes av et fantastisk team.

«Vår viktigste milepæl, EATs Lancet-rapport (som fastsetter vitenskapelige mål for et matsystem for mennesker og kloden), er godkjent for publisering og på vei», skrev Gunhild videre.

Hun takket også for alle de hjertevarmende ordene som har kommet hennes vei etter at «Det store bildet» ble utgitt. Deretter skrev hun at hun kommer til å ta en liten pause, der hun «slår opp» med PCen i seks uker.

Gunhild understreket videre at ektemannen, hotellkonge og gründer Petter Stordalen, kommer til å komme på besøk i løpet av oppholdet hennes i utlandet.

Formålet med oppholdet er at hun skal investere i sin egen helse, hvile og lade opp til de neste, store stegene som ligger foran henne og EAT.

«Jeg starter på et funksjonellmedisinsk institutt (en form for alternativ medisin, journ.anm.), hvor alle går rundt i bomullstøy og mobiltelefoner ikke er tillatt. Jeg er skeptisk, men åpen og klar for å utforske», avsluttet 39-åringen innlegget med.

LES OGSÅ: - Har fått en utløpsdato på livet som jeg ikke hadde regnet med

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer