Prins Harry og hertuginne Meghan:

Deler sjeldent bilde av sønnen

Hertugparet overrasker med nytt bilde i anledning Archies 2-årsdag.

SJELDENT: Paret har holdt store deler av Archies liv privat, men nå har de imidlertid delt et nytt bilde av sønnen. Foto: Daniel Leal-Olivas / AFP / NTB
SJELDENT: Paret har holdt store deler av Archies liv privat, men nå har de imidlertid delt et nytt bilde av sønnen. Foto: Daniel Leal-Olivas / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

6. mai kunne hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) feire sønnen Archies to år, og i den anledning strømmet det inn massevis av gratulasjoner til 2-åringen.

Dette inkluderte også resten av den britiske kongefamilien, som imidlertid mottok kritikk for måten de valgte å gratulere Archie på.

Prins Harry og hertuginne Meghan feiret imidlertid sønnens bursdag ved å samle inn penger til et veldedig formål, samtidig som de delte et nytt bilde av Archie.

Det melder flere internasjonale medier, deriblant Harper's Bazaar og Entertainment Tonight.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Vaksinerettferd

Bilder av Archie er en sjelden begivenhet, men hertugparet kunne likevel glede de kongelige tilhengerne med et bilde av sønnen. På nettsiden til hertugparets veldedighet, Archewell, får man nemlig se bildet av Archie med et ønske om donasjoner til covid-19 vaksiner.

Årets bursdagsønske handler nemlig om å samle inn penger til vaksiner til land i nød, og paret oppfordrer derfor følgerne sine til å donere.

BURSDAGSBARN: I går fylte hertugparets sønn Archie to år. Foto: Hertuginne Meghan og prins Harry / Archewell
BURSDAGSBARN: I går fylte hertugparets sønn Archie to år. Foto: Hertuginne Meghan og prins Harry / Archewell Vis mer

Bildet på nettsiden har en falmet, brun nyanse og viser Archie med en bukett av ballonger i hånden. Bursdagsbarnet står med ryggen til kamera, og ser opp i luften på de store ballongene.

Under bildet har hertugparet også skrevet et åpent brev i forbindelse med bursdagsinnsamlingen.

«De siste to årene har vi blitt dypt rørt av varmen og støtten som vises til familien vår i anledning Archies bursdag», begynner brevet fra paret, og fortsetter: «Flere av dere har donert til veldedighet på hans vegne, og markerer begivenheten ved å gi tilbake eller utføre tjenester - alt grunnet de gode hjertene deres».

Årets innsamling har som tidligere nevnt et fokus på å hjelpe underprivilegerte land med vaksinedoser, noe som paret synes var den beste måten å feire dagen på.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

«Vi kunne ikke tenke oss en bedre måte å hedre vår sønns bursdag på. Om vi alle presterer med medlidenhet for de vi kjenner og ikke kjenner, kan vi ha en påvirkning», står det i brevet, som avsluttes med:

«Selv et lite bidrag kan få ringvirkninger. Sammen kan vi løfte, beskytte og ta vare på hverandre»

Refses etter gratulasjon

Som nevnt var det ikke alle som var like fornøyde over måten den britiske kongefamilien gratulerte Archie på.

Flere av medlemmene i kongefamilien delte bilder av 2-åringen sammen med sin mor og far, og gratulerte han med den store dagen.

Hertuginne Kate (39) og prins William (38) delte blant annet et bilde fra Archies dåp med hele familien samlet, og på dronning Elizabeths (95) offisielle Instagram-konto, The Royal Family, fikk man se et bilde fra da offentligheten fikk se Archie for første gang.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

Det er imidlertid Prins Charles (72) og hertuginne Camillas (73) gratulasjon som flere reagerte på. De valgte nemlig å kutte Meghan ut av bildet, og delte heller et av prins Charles, Harry og nyfødte Archie.

«Hvor trist er det ikke at dette er de eneste bildene som kongefamilien kan dele», var blant reaksjonene.

For tiden er Meghan gravid med sitt andre barn, og den lille jenta forventes å bli født i sommer.

LES OGSÅ: Bekymret for sønnens fremtid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer