Idaho-drapet:

Deler rystende detaljer om drapsnatten

Foreldrene til Kaylee Goncalves - én av fire ungdommer som ble drept i Idaho - forteller grusomme detaljer om drapet på datteren.

DREPT: Madison Mogen (21) og Kaylee Goncalves (21) ble begge drept i det samme soverommet. Foto: Privat
DREPT: Madison Mogen (21) og Kaylee Goncalves (21) ble begge drept i det samme soverommet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken sendte sjokkbølger, ikke bare gjennom USA, men også gjennom hele verden.

I november 2022 ble fire unge studenter drept på brutalt vis, mens de lå og sov i sengene sine i et hus i Idaho-byen Moscow.

Nå står foreldrene til et av ofrene frem, og forteller hårreisende detaljer om datterens siste minutter i live. Det melder People.

En 28 år gammel mann var drapsmistenkt, og på plass i retten for en juryutspørring. Da satte han inn støtet. Video: Washington County. Reporter: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

Deler rystende detaljer

Det er Kaylee Goncalves' foreldre, Steve og Kristi Goncalves, som nå forteller i «Good Morning America» at deres 21 år gamle datter ikke hadde noen sjanser til å overleve, da gjerningsmannen angrep henne - og de andre i huset - natten 13. november 2022.

Kaylees knuste mor forteller at datteren hennes ble «totalt og komplett fanget» på soverommet, som hun delte med romkameraten Madison Mogen.

DREPT: Madison, Kaylee, Ethan og Xana ble drept 13. november 2022. Foto: Privat
DREPT: Madison, Kaylee, Ethan og Xana ble drept 13. november 2022. Foto: Privat Vis mer

Madison ble også drept samme kveld.

Moren forteller videre at datteren ble funnet «fanget opp i et hjørne på soverommet», i en «oppreist posisjon».

I tillegg til Kaylee Goncalves og Madison Mogen, ble også 20 år gamle Xana Kernodle og kjæresten hennes Ethan Chapin drept samme kveld.

To andre romkamerater, som ble vitne til lydene fra hendelsen, overlevde.

MINNERIKT: «Hver gang vi møtes»-Claudia hadde en spesiell feiring av sin egen 31-årsdag. Festen endte nemlig i en celle i Los Angeles - etter at hele venninnegjengen ble feilaktig arrestert mistenkt for drap. Video: Ruben Pedersen / Nicolai Aagaard Vis mer

Fant DNA-spor

Etter en intens etterforskning meddelte politiet 30. november 2022 at de hadde pågrepet en mistenkt i saken. Kort tid etter ble det kjent at det var snakk om kriminologistudenten Bryan Kohberger (29).

Frem til pågripelsen hadde politiet overvåket mannen - samt hans mystiske oppførsel.

TILTALT: 29 år gamle Bryan Kohberger er tiltalt for drapene på de fire unge studentene i Idaho. Foto: Ted S. Warren / AP Photo NTB
TILTALT: 29 år gamle Bryan Kohberger er tiltalt for drapene på de fire unge studentene i Idaho. Foto: Ted S. Warren / AP Photo NTB Vis mer

Han hadde blant annet skrubbet hele bilen sin, både innvendig og utvendig. I tillegg mener politiet at Kohberger hadde stått opp midt på natten i dagene etter drapene, for å kaste søppel i naboens søppelkasse.

Den angivelige gjerningsmannen befant seg flere ganger i området rundt studentenes hjem på King Road i Moscow - til tross for at han ikke hadde noe i området å gjøre.

ÅSTED: Det var i dette huset de fire studentene ble funnet drept - alle med kniv. Foto: Ted S. Warren AP Photo / NTB
ÅSTED: Det var i dette huset de fire studentene ble funnet drept - alle med kniv. Foto: Ted S. Warren AP Photo / NTB Vis mer

I et av ofrenes soverom fant politiet også et knivskjede, som hadde DNA-spor fra Kohberger.

- Vil få det overstått

Politiet mener at den 29 år gamle mannen gjennom en lengre periode hadde forfulgt ofrene sine, før han slo til natten 13. november.

Motivet for de fire drapene er fremdeles ikke kjent.

I truecrime-serien på Discovery+ får vi historien om Playboy-modellen Christina Carlin-Kraft som ble brutalt drept hjemme i sin egen leilighet i 2018. Video: Thea Hope/Rød Løper, Discovery+ Vis mer

Bryan Kohberger sitter nå fengslet, tiltalt for de grusomme drapene. Selv nekter han for handlingen. Det er foreløpig ikke kjent når rettssaken vil finne sted, men i desember meldte CBS News at den kan skje allerede denne sommeren.

Foreldrene til Kaylee Goncalves håper at rettssaken vil skje så fort som mulig, slik at de kan sette et punktum i den fryktelige saken.

- Vi trenger å få det overstått, sier foreldrene.

LES OGSÅ: - En mulig trussel der ute