Farsdag:

Deler rørende hyllest

Kjendisene hyller fedrene sine på farsdagen.

FARSDAG: Petter Stordalen er blant kjendisene som hyller fedre på farsdagen. Her sammen med datteren Emilie. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FARSDAG: Petter Stordalen er blant kjendisene som hyller fedre på farsdagen. Her sammen med datteren Emilie. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Over hele verden finnes konseptet farsdag, selv om det markeres på forskjellige datoer. Her hjemme i Norge er det alltid den andre søndagen i november at vi hyller våre fedre. Konseptet ble først populært her hjemme etter krigen, men er nå en godt etablert del av våre tradisjoner.

I nyere tid har det blitt mer og mer vanlig å hylle ens fedre i sosiale medier for å markere dagen. Her går de norske kjendisene i bresjen, og allerede fra tidlig av søndag morgen hadde flere delt rørende hyllester til både egne fedre og ektemenn.

Blant dem som var tidlig ute, finner vi Tone Damli. Hun ble nylig mamma for andre gang da sønnen Marlon kom til verden. Han har hun med Markus Foss, som også er far til datteren deres Billie.

I PAPPAS FOTSPOR: Kasper Antonsen gjør for tiden stor suksess med NRK-serien «Rådebank», og flere har merket hans slående likhet med sin også kjente pappa. Video: TV 2/ Rød Løper Vis mer

- Er så heldige

Det er med store følelser at Damli i dag hyller samboeren og barnefaren sin. På Instagram skriver hun at hun føler seg heldig.

«Første farsdag som pappa til to - slik du og jeg har drømt om. Marlon og Billie er så heldige som har fått deg til pappa, Markus Foss», skriver hun, og fortsetter:

«Du er kjærlig, snill, omtenksom, tålmodig og leken. Vi elsker deg for alt du er! SuperduperDAD, I dag skal vi kose ekstra masse med deg.», skriver hun til følgerne.

Innlegget inneholder flere bilder av Foss, som til daglig jobber i eventbransjen. Og mens han kan nyte farsdagen som pappa til to for første gang, kan en rekke kjendismenn faktisk nyte sin aller første farsdag i dag.

Katarina Flatlands ektemann, Harald M. Dobloug, ble far for første gang tidligere i år - da sønnen Bernard kom til verden. Han ble født den 24. august, og er parets første barn sammen.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler klipp fra fødestua i den nyeste episoden av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

Flatland hyller ektemannen som far.

«Lille Bernard vant førstepremien i pappalotteriet. Vi elsker deg», skriver hun til følgerne.

I likhet med Damli, har Flatland delt flere bilder av den stolte pappaen. En annen som kan feire sin første farsdag i dag, er Peter Peters. Han og Camilla Pihl ble på vårparten foreldre for første gang, da den lille jenta Poppy kom til verden.

Pihl legger ikke noe mellom linjene når hun beskriver Peters som pappa.

«Gratulerer med din første farsdag Peter! Ikke uten grunn at vår datters første ord var Bappa! Du er helt fantastisk», skriver hun.

Rørende hyllest

Det er ikke bare norske kjendiskvinner som hyller fedrene sine. Enkelte menn hyller også sine fedre, enten de lever eller har gått bort. Blant dem er Petter Stordalen, som hyller faren Knut på Instagram. Han gikk bort i 1994.

«Min pappa var raus, alltid i godt humør, og en som ga ansvar. Pappa ga alltid gode tilbakemeldinger på jobben i familiebutikken. Han ga beskjed både når ting var bra og ikke bra. Han kunne bli sint, men var av den «kortsinte» typen», skriver hotellmogulen, og fortsetter:

«Pappa ga enormt med trygghet og enormt med kjærlighet. Det var stor takhøyde i oppveksten. Jeg er takknemlig for alt sammen. God farsdag til alle fedre der ute», avslutter han.

Petter Stordalens ekskone, Ingrid Stordalen, har kommentert innlegget.

«En flott mann som jeg husker med glede og takknemlighet. Og gratulerer med farsdagen til deg også Petter, en god, varm og trygg pappa til våre tre barn», skriver hun.

Paret har de tre barna Jakob, Henrik og Emilie sammen.

Disse kjendisene har også delt flotte hyllester i dag:

View this post on Instagram

Lifehack. Få barn med deg @glennpenn vi ❤️deg #farsdag

A post shared by Margaret Berger (@margaretbergerofficial) on

View this post on Instagram

Gratulerer med farsdagen kjære @ailogaup ❤️

A post shared by Anne Rimmen (@annerimmen) on

LES OGSÅ: - Livet går ikke alltid etter planen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer