Nils-Ingar Aadne:

Deler rørende hyllest

I dag er det to år siden Ida Eide døde.

- TENKER PÅ DEG: I dag er det to år siden langrennsløper Ida Eide døde brått av hjertesvikt. Kjæresten hennes, komiker Nils-Ingar Aadne, har i den forbindelse delt en rørende hyllest. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
- TENKER PÅ DEG: I dag er det to år siden langrennsløper Ida Eide døde brått av hjertesvikt. Kjæresten hennes, komiker Nils-Ingar Aadne, har i den forbindelse delt en rørende hyllest. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I begynnelsen av september 2018 kom den tragiske nyheten om at Ida Eide var gått bort, bare 30 år gammel. Langrennsløperen døde av hjertesvikt etter å ha deltatt i et mosjonsløp på Jessheim, og kort tid etter ble begravelsen for henne avholdt i Lidar kirke.

TÅREVÅT JOHAUG: I et intervju i programmet Lindmo på NRK, forteller Therese Johaug om tapet av sin venninne Ida Eide. Video: NRK Vis mer

Tiden etterpå har utvilsomt vært vanskelig for dem som sto henne nærmest. Kjæresten hennes, komiker Nils-Ingar Aadne (37), har i ettertid snakket om sorgen flere ganger. Han har uttalt at tapet var svært tøft, og at han gjerne vil spre kunnskap om hjertestans for å muligens forhindre nye tilfeller.

I dag har det gått to år siden Eide døde, og i den forbindelse har han lagt ut en hyllest til kjæresten på Instagram. I den offentliggjør han også store nyheter.

- Vi lever videre

«Så er det altså to år siden. Tenker masse på deg fortsatt. Blir det trist, tenker jeg på hvor kul du var. Vi lever videre slik vi skal, og vi vet at du ville blitt irritert om vi ikke lo og nøt livet, så vi gjør det óg», skriver han til sine 57 000 følgere, og fortsetter:

«I dag offentliggjør vi i Ida Eides minnefond 41 idrettslag som får hjertestarter fra oss. For å redde liv», skriver han videre.

Komikeren har i innlegget delt et bilde av seg selv og kjæresten på båttur. Innlegget er likt av over fem tusen mennesker i skrivende stund, og kommentarfeltet er oversvømt av hjerter.

Rundt 3400 personer rammes av hjertestans hvert år. Det er tall som påvirker Nils-Ingar Aadne, og har fått ham til å legge ned et stort arbeide i stiftelsen Ida Eides Minnefond. Til Dagbladet har han tidligere uttalt at de i stiftelsen samler inn penger til innkjøp av hjertestartere.

- Idrettsforeninger kan søke om å få tildelt en. Hittil har vi samlet inn penger og har tolv hjertestartere som er fordelt til foreninger og idrettsanlegg, fortalte Aadne for et år siden.

Nå får altså hele 41 lag hjertestartere som følge av arbeidet han har lagt ned etter kjærestens brå bortgang.

Nils-Ingar Aadne har foreløpig ikke besvart Se og Hørs henvendelse.

- Krevende

Som nevnt har Aadne vært åpen om sorgen ved en rekke anledninger. Da han var gjest i Ida Fladens podkast «Ida med hjertet i hånden» i april, fortalte han om det han selv beskrev som den harde sorgprosessen. Den har gitt seg litt, men savnet er fortsatt til stede.

Det å skulle gi slipp på tankene om hvordan det hadde vært dersom Eide fortsatt var her, er vanskelig.

I podkasten la ikke Aadne skjul på at det å skulle finne en annen å dele livet med er et tema han har tenkt en del på.

LUNSJ MED LILLI: Lilli Bendriss inviterer kjendiser over på lunsj i en ny serie på Dplay, og i første episode er det Ida Fladen som tar turen. Der får hun seg en stor overraskelse. Vis mer

- Jeg er innstilt på at det blir krevende. For det ble jo ikke slutt mellom oss fordi at vi gjorde det slutt, det bare opphørte, sa han ærlig i podkasten, og la til at det nok vil kreve mye av den han eventuelt skulle møte også.

Komikeren innrømmet at det føltes mer naturlig å tenke på det nå enn det gjorde for ett år siden, hvor det var helt uaktuelt.

Fladen og Aadne kom også i snakk om fordommer mot det at han skulle ha funnet kjærligheten på ny.

- Jeg har jo tenkt at hvis det hadde skjedd for tidlig, så hadde det blitt litt rart før man har fått fortalt historien. Nå har jeg fortalt historien flere ganger, og folk har vel en forståelse for at man går videre. Jeg får mange hyggelige meldinger fra folk som skriver at de håper at det skjer, sa han.

Aadne og Eide møttes etter at 37-åringen valgte å ta seg fri fra jobben som komiker for å satse for fullt på langrenn i ett år sommeren 2016. Året etter stilte de opp på Idrettsgallaen sammen.

«Det har vært to uvirkelige uker etter at min fantastiske Ida brått forsvant fra meg. Nok har vært skrevet om dette, men jeg har et behov for å takke for all støtten fra fjern og nær som har vært helt enestående. Og spesielt fra hennes familie. Tusen takk», skrev Aadne på Instagram etter samboerens bortgang.

LES OGSÅ: - Har det ikke lett

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer