Den greske kongefamilien:

Deler private feriebilder

Nyter late sommerdager i Hellas.

PÅ TUR: Kronprins Pavlos og kronprinsesse Marie-Chantal tok med de fem barna på ferie til Hellas. Foto: Skjermdump fra Instagram
PÅ TUR: Kronprins Pavlos og kronprinsesse Marie-Chantal tok med de fem barna på ferie til Hellas. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Til tross for at kongehuset i Hellas formelt gikk i oppløsning på midten av 1970-tallet, har den greske kongefamilien beholdt sine kongelige titler.

Familien bor nå forskjellige steder i verden. Kong Konstantin (81) og dronning Anne-Maries (74) eldste sønn, kronprins Pavlos (54), holder til i New York sammen med kona Marie-Chantal (52) og deres fem barn.

Nå har de imidlertid dratt på sommerferie til sitt gamle hjemland, Hellas. Pavlos og Marie-Chantal har begge delt en rekke hyggelige feriebilder av familien på Instagram.

Ekteparet har de fem barna Maria-Olympia (24), Konstantin-Alexios (22), Achileas Andreas (20), Odysseas Kimon (16) og Aristides Stavros (13) sammen - og hele hurven er med på den kongelige ferien til Hellas.

Kronprinsen har delt en bildeserie bestående av bilder fra blant annet ruinene av det greske tempelet Parthenon på Akropolis i hovedstaden Aten.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Fyller år

Familien ser ut til å kose seg stort på ferie sammen. Kommentarfeltet er i hvert fall begeistret, der det strømmer inn med ønsker om en god ferie til de kongelige.

Marie-Chantal har også delt to innlegg med sine 193 000 følgere på Instagram. Det ene bildet er av ektemannen og eldstedatteren Maria-Olympia, mens hele gjengen er samlet på det andre bildet.

Maria-Olympia fyller 25 år 25. juli, så etter alt å dømme blir det også en storslått feiring av den eldste i søskenflokken i løpet av ferien. Også hun har delt flere bilder fra ferien på sin Instagram-profil, blant annet av de to brødrene Konstantin-Alexios og Achileas Andreas på restaurant.

Familien bor til vanlig i verdensmetropolen New York, der de eldste barna studerer på universitetet. Marie-Chantal designer eksklusive barneklær som bærer hennes eget navn, og har gitt ut boken «Manners Begin at Breakfast», som handler om hvordan man skal lære små barn manerer og etikette.

Hun giftet seg med kronprins Pavlos i 1995, og siden den gang har de fem barna kommet på løpende bånd. De siste årene er det nok prinsebrødrene Konstantin-Alexios og Achileas Andreas som har fått mest oppmerksomhet, i hvert fall i den internasjonale pressen.

Kunst og fotografi

Brødrene er begge svært populære i sosiale medier, og yngstemann kan skryte av elleville 515 000 følgere på Instagram. Der får man ta del i 20-åringens hverdag, som blant annet består av skolegang på New York University. Prinsene ble begge ble født i verdensmetropolen, men familien flyttet senere til morens hjemland, Storbritannia, da barna var små.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Prins Achileas-Andreas hadde flere gjesteopptredener i den amerikanske såpeoperaen «The Bold and the Beautiful» fra 2017 til 2019. På Instagram deler han flittig av sitt aktive ungdomsliv - med bilder fra ferier, fester og annet tull og tøys.

Storebror Konstantin Alexios flyttet også tilbake til fødebyen New York for å studere. 22-åringen er student ved prestisjeuniversitetet Georgetown, der han startet høsten 2017.

Konstantin Alexios er svært kunstinteressert, og både maler og lager skulpturer, gjerne inspirert av gresk mytologi. Kunstlidenskapen - i tillegg til interessen for fotografi, musikk og jakt - kommer til uttrykk på Instagram-profilen hans, der han har 187 000 følgere.

22-åringen kan dessuten skryte av å ha både prins William (39), kronprins Frederik (53) og kronprinsesse Victoria (44) som gudforeldre.

LES OGSÅ: Snakker ut om dramaet: - Sykt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer