Kronprins Haakon

Deler privat bilde på bursdagen

Kronprins Haakon fyller år tirsdag. Markeres med hemmelig feiring.

HIPP HURRA: Kronprins Haakon fyller 48 år tirsdag. Her fra et arrangement tidligere i sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB
HIPP HURRA: Kronprins Haakon fyller 48 år tirsdag. Her fra et arrangement tidligere i sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du lurt på hvorfor vi flagger i dag? 20. juli er nemlig fødselsdagen til ingen ringere enn kronprins Haakon, som tirsdag fyller 48 år.

Hvordan kronprinsen skal markere sin store dag, er det få som vet. Skal vi skal tro kongehusets kommunikasjonssjef, Guri Varpe, blir det i alle fall ingen storslått fering.

Varpe opplyser til NTB at det blir en tilbakeholden bursdag:

- Den feires privat, lyder den korte opplysningen.

Godt humør

Kongehuset har likevel valgt å markere Haakons bursdag på sin offisielle Instagram-profil. Sammen med en kort og konsis hilsen - og et offisielt bilde - er det også lagt ved et blinkskudd av det mer «amatørmessige» slaget.

Om bord på en båt (kanskje kongeskipet?), smiler bursdagsbarnet bredt til kameralinsen, iført våtdrakt. Kronprinsen er som kjent glad i vannsport, og er blitt avbildet i aksjon med både surfebrett og vannski en rekke ganger.

Mens fjorårets bursdag ble feiret på Dvergsøya i Kristiansand, hvor kronprinsparet og barna ofte tilbringer sommerferien, har de i år satt satt kursen mot nord sammen med kongeparet.

Forrige uke var kongeskipet på vei sørover igjen, og la torsdag til kai i Bodø. På bilder og video som avisa Nordlys publiserte, så man både kronprinsparet og kongen gå i land, samt flere andre familiemedlemmer.

- Jakter bølger

- Vanligvis tar kronprinsfamilien seg en utenlandstur også, men det satte corona-pandemien en stopper for. De er alle glade i surfing, og feriene deres dreier seg gjerne om jakten på bølgene, fortalte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forrige uke.

AKTIV FAMILIE: Her ser man kronprinsfamilien samlet i Hoddevik for en tid tilbake. Foto: Fjordlapse Photography
AKTIV FAMILIE: Her ser man kronprinsfamilien samlet i Hoddevik for en tid tilbake. Foto: Fjordlapse Photography Vis mer

I forbindelse med at det førstkommende torsdag er ti år siden terrorangrepet mot regjeringskvartalet og på Utøya, skal både konge- og kronprinsparet delta på en rekke arrangementer.

Kronprinsen omtalte nylig angrepet som et «åpent sår», som det kan være vanskelig å snakke om og ta opp.

DYKKER: Her dykket kronprins Haakon Magnus etter plast på Sjøstrand i Asker. Video: Andreas Fadum Vis mer

- Det var et angrep på Arbeiderpartiet, på AUF, på staten vår, samfunnet vårt. Det ble også et nasjonalt traume. Det er noe vi i likhet med alle andre nordmenn bærer med oss, som en del av vår historie, sa kronprinsen til NTB nylig.

Bursdagsbarnet ble født på Rikshospitalet 20. juli 1973, og er først i arverekken til den norske tronen. For øvrig er det i august 20 år siden han giftet seg med kronprinsesse Mette-Marit i Oslo domkirke.

LES OGSÅ: Én stor forskjell fra tidligere år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer