Gunhild Stordalen:

Deler overraskende nyttårsforsett

40-åringen legger om livsstilen i 2020.

LYKKEN BRAST: I 2019 gikk Petter og Gunhild Stordalen fra hverandre. Nå deler sistnevnte nyttårsforsettet sitt i sosiale medier. Foto. NTB Scanpix
LYKKEN BRAST: I 2019 gikk Petter og Gunhild Stordalen fra hverandre. Nå deler sistnevnte nyttårsforsettet sitt i sosiale medier. Foto. NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2020 er godt i gang, og tradisjonen tro er det svært mange som startet det nye året med nyttårsforsetter med ulikt innhold. Kjendisene er naturligvis intet unntak, og tidligere i uken delte en rekke kjendiser sine svært varierende nyttårsforsetter med Se og Hør.

Svært mange kunne røpe at de ikke lenger har nyttårsforsetter fordi de har erfart at de bestandig er umulig å innfri - mens andre mente det motsatte.

De siste dagene har en rekke kjendiser også delt sine nyttårsforsetter i sosiale medier, og fredag ettermiddag delte EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen (40) sitt nyttårsforsett på Instagram.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

Under bildet av seg selv og et glass med hvitvin kunne nemlig Stordalen avsløre at nyttårsforsettet hennes er å drikke mindre alkohol.

- Et stort glass for et stort år som venter. Men et av mine nyttårsforsetter er faktisk å drikke mindre, og ikke for sent, åpner 40-åringen innlegget med.

- Ødelegger søvnen

Videre i innlegget hevder Stordalen - som har et brennende engasjement for kosthold og ernæring - at det er en myte at det er bra for kroppen å drikke et glass eller to med alkohol om dagen.

Hun henviser til en studie med statistikk fra 200 land som sier at det ikke finnes noe sikker grense for inntak av alkohol, og at risikoen er større enn fordelene ved alkoholkonsum.

- For det andre ødelegger det søvnen min. Selv om en drink eller to før sengetid kan hjelpe oss med å sovne fortere, bidrar det til dårligere søvnkvalitet senere på natten, fortsetter 40-åringen.

Forskningen Stordalen viser til, er en global studie med navnet «The Global Burden of Disease», og ble blant annet omtalt av CNN i august 2018.

SLUTT: Forholdet mellom Petter og Gunhild Stordalen tok slutt i november 2019. Foto: NTB Scanpix
SLUTT: Forholdet mellom Petter og Gunhild Stordalen tok slutt i november 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Denne forskningen møter imidlertid motstand fra en rekke tidligere studier som sier det motsatte, nemlig at et moderat alkoholkonsum kan beskytte mot blant annet hjertesykdom.

I Instagram-innlegget beskriver Stordalen også sitt forhold til alkohol, og skriver at det handler mye om glede.

- Vel, i det minste for meg handler alkohol også om glede, sosiale sammenkomster og å glede seg over livet. Og når alt kommer til alt er det ikke noe sikkert livsnivå heller: Godt nytt år og nytt tiår, kjære venner - la oss få mest mulig ut av det!

Brudd i november

Det er et turbulent år som Gunhild Stordalen nå legger bak seg. I starten av november ble det kjent at forholdet til hotellkongen Petter Stordalen (57) hadde tatt slutt, og at de skulle skilles etter ni års ekteskap og 14 år som kjærester.

Det meddelte paret i en pressemelding, hvor de opplyste at de fortsatt ville være gode venner og støttespillere.

Petter var en viktig støtte for Gunhild i kampen mot sykdommen systemisk sklerose, som hun ble diagnostisert med i 2014. Gunhild har vært syk i flere år, og hatt en rekke opp- og nedturer på grunn av den svært sjeldne bindevevssykdommen.

I desember delte 40-åringen en gladnyhet på sin egen Instagram-profil. Der skrev hun nemlig at hun har kuttet ut medisiner som hun de siste årene har vært avhengig av.

- Et lite mirakel! I løpet av bare fem år har en dødelig diagnose blitt helbredelig. Takket være medisinsk innovasjon, kombinert med sunt plantebasert kost, søvn og meditasjon, er jeg endelig i stand til å kutte ut de ekle transplantasjonsmedisinene, skrev Stordalen i innlegget.

BRUDD: Petter og Gunhild Stordalen melder at de flytter fra hverandre etter 14 år. Intervju fra Expressen. Vis mer

På bildet står 40-åringen på et apotek, og hun har hendene fulle av esker med tabletter som hun nå altså ikke lenger trenger å bruke - og som hun angivelig derfor returnerer til apoteket. I innlegget omtalte hun nyheten som den beste julegaven hun kunne fått.

LES OGSÅ: Ble mamma i all hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer