Mario Riera:

Deler oppdatering fra sykehuset

«71 grader nord»-aktuelle Mario Riera risikerer å få utlagt tarm dersom tilstanden ikke bedrer seg.

STERKE SMERTER: Mario Riera ligger innlagt på sykehus i Trondheim grunnet sin kroniske sykdom. Foto: Matti Bernitz/ TVNorge
STERKE SMERTER: Mario Riera ligger innlagt på sykehus i Trondheim grunnet sin kroniske sykdom. Foto: Matti Bernitz/ TVNorge Vis mer
Publisert

Lørdag ble det kjent at realityprofilen Mario Riera (22) hadde blitt lagt inn på St. Olavs Hospital i Trondheim på grunn av tarmsykdommen ulcerøs kolitt.

22-åringen, som for tiden gjør en god figur i «71 grader nord», har lenge vært åpen om sykdommen som han fikk påvist som 17-åring.

Når Se og Hør er i kontakt med realityprofilen mandag, er formen hans ganske dårlig, men han tar seg likevel tid til å svare på noen spørsmål.

Savner familien

Han forteller blant annet at innleggelsen kommer på bakgrunn av at han de siste ukene har vært i dårlig form.

- Etter blodprøver jeg tok torsdag forrige uke bestemte legene seg for at innleggelse var det eneste alternativet, forklarer han.

Riera sier også helsepersonellet på nåværende tidspunkt venter på å se om han reagerer positivt på medisinene han er satt på, før man vil vurdere å legge ut tarmen.

TRIST: Ikke alle er fornøyde med hvem Mario velger til kamp i «71 grader nord», og laget hans blir dermed beskyldt for rasisme. Reporter: Kine Falch. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

- Jeg er på do rundt 20 ganger om dagen og smerter kommer og går time for time. Så formen har vært bedre. Det er veldig dyktige folk her på St. Olavs, men jeg kjenner at jeg savner familien min, sier han til Se og Hør.

Takker for støtten

Riera, som for tiden er aktuell i «71 grader nord», valgte å stå frem med sykdommen i 2019. Han deltok på «Paradise Hotel» samme år, og har også vært å se i «Ex on The Beach».

Det er altså en potensielt utlagt tarm 22-åringen står overfor, dersom behandlingen ikke har ønsket effekt. Svaret på det vil han få denne uken, sier han selv.

- Overraskende nok har jeg fått så mye meldinger av folk med utlagt tarm at jeg ikke er like redd som jeg var før. Det viktigste er å holde seg positiv uansett hva resultatet blir, sier han, og legger til:

- Jeg har fått så sykt masse fine meldinger og støtte som hjelper meg så mye. Det er så utrolig mange bra mennesker som har lyst til å hjelpe der de kan.

AVSLØRER: Vi leker «har/har ikke» med «Ex on the Beach»-aktuelle Mario Riera, og her kommer det frem litt av hvert. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

Riera holder med andre ord motet oppe til tross for at han står overfor en potensielt livsendrende operasjon. Å legge ut tarmen betyr at man lager en kunstig forbindelse med enten tynn- eller tykktarmen. Denne får utgang på magen, hvor man har en pose til å samle opp avføring.

Kronisk sykdom

Det finnes flere grunner til at man må legge ut tarm, blant annet kreft, medfødte misdannelser, tarmskader og kroniske tarmbetennelser. Det er altså sistnevnte Riera har. I Norge antas det ifølge Apotek1 at det er 10 000 stomiopererte.

Ifølge Norsk Helseinformatikk er ulcerøs kolitt en kronisk betennelsessykdom som rammer endetarmen og nedre del av tykktarmen. Betennelsen finnes først og fremst i tarmens slimhinne, der det dannes sår og oppstår blødninger.

Hverdagen med sykdommen varierer veldig, forklarte Riera til Se og Hør i 2019.

Mens han enkelte dager kan føle seg svært dårlig og derfor må holde seg hjemme, kan han andre dager føle seg helt fin. Likevel tar han altså alltid forbehold om å ha et toalett tilgjengelig, og understreket at det er viktig for ham å selv ha kontroll over sykdommen.

Det gjør han blant annet ved å unngå visse matvarer som brød, melk og sterk mat.

LES OGSÅ: Refser produksjonen: - Var uforsvarlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer