Elliot Page:

Deler nytt bilde etter operasjonen

Skuespilleren sto frem som transperson i desember.

STO FRAM: Elliot Page sto fram som transperson i desember i fjor. Her er han i 2017. Foto: Richard Shotwell / NTB
STO FRAM: Elliot Page sto fram som transperson i desember i fjor. Her er han i 2017. Foto: Richard Shotwell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember i fjor sto den amerikanske skuespilleren Elliot Page (34) fram som transperson i et innlegg på Instagram. Ellen ble til Elliot, noe 34-åringen skrev om i et åpent brev til sine flere millioner følgere i sosiale medier.

«Jeg vil dele med dere at jeg er trans, og mine pronomen er han/hen og navnet mitt er Elliot», skrev «Umbrella Academy»-skuespilleren den gang.

Page takket videre for all støtten han hadde fått, samtidig som han innrømmet at han trengte tålmodighet og at han fryktet å bli utsatt for vold, hets og trusler etter at han sto frem.

ÅPENHJERTIG: Den kjente Youtuberen Nikki de Jager, også kjent som «NikkiTutorials», sto frem som transperson. Her forteller hun om utpressingen som førte til at hun fortalte sin store hemmelighet. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Mandag delte kanadieren et bilde av seg selv i bar overkropp med sine over fem millioner følgere på Instagram. På bildet poserer 34-åringen i et basseng - med badeshorts.

Dette er det første bildet skuespilleren har delt av seg selv i bar overkropp etter at han gikk gjennom en operasjon der han fjernet brystene tidligere i år, ifølge People.

Følte seg som gutt

I mars ga Page sitt første intervju etter at han sto frem som transperson i desember i fjor.

I et intervju med TIME Magazine fortalte 34-åringen at han følte seg som en gutt i oppveksten, men at han måtte te seg på en bestemt måte av hensyn til skuespillerkarrieren, som startet da han bare var ti år.

Litt senere fortalte Page til Vanity Fair at han følte på glede og spenning over å endelig kunne være seg selv fullt og helt. Den største forandringen har vært at han nå har muligheten til å eksistere som den han er.

- For første gang på, jeg vet ikke hvor lenge, kan jeg sitte for meg selv, være meg selv, være produktiv og kreativ. Det er en forenkling å si det på den måten, men det er komfortabelt, sa skuespilleren til magasinet i april.

«RALLARFRUE»: Sidney Lundes blogg, der hun blogger om livet som «Farmen»-frua til Raymond Røskeland, har tatt helt av. Det har hun fått både positive og negative reaksjoner på. Video: Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

I desember i fjor takket Page for all støtten han hadde fått etter at han sto frem.

«Jeg føler overveldende takknemlighet for de fantastiske menneskene som har støttet meg på denne reisen. Jeg kan ikke begynne å uttrykke hvor utrolig det føles å endelig få elske meg selv nok til å gå etter mitt autentiske jeg», skrev han den gang.

Dyster statistikk

Page benyttet også anledningen til å fortelle om diskrimineringsstatistikken mot transpersoner, og viste til at det så langt i 2020 var drept 40 transpersoner.

Skuespilleren kom med en direkte oppfordring til politiske ledere som jobber for å kriminalisere helsetjenester for transpersoner.

Page gjorde det også klart at han skal kjempe for rettighetene til transpersoner fremover.

KLAR TALE: Caitlyn Jenner kommenterte nylig det kontroversielle lovforslaget i USA som forbyr transbarn i å delta i idrett med kjønnet de identifiserer seg med, noe som fikk flere til å se rødt. Video: NTB, TMZ, Dagbladet TV. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes, File Vis mer

«Jeg elsker at jeg er trans. Jeg elsker at jeg er skeiv. Og jo mer tro jeg er til meg selv, og fullstendig omfavner den jeg, jo mer drømmer jeg, jo mer vokser hjertet mitt og jo mer trives jeg. Til alle transfolk som takler trakassering, selvhat, mishandling og voldstrusler hver dag: jeg ser deg, jeg elsker deg og jeg vil gjøre alt jeg kan for å endre denne verdenen til det bedre», skrev Page.

LES OGSÅ: - Det er ikke trygt å være transperson

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer