Prins Felix:

Deler nye bilder av prinsen

Den danske prinsen fyller 19 år på torsdag.

JUBILANT: Danske prinsen feirer 19 år på torsdag. Foto: Instagram / Det danske kongehus
JUBILANT: Danske prinsen feirer 19 år på torsdag. Foto: Instagram / Det danske kongehus Vis mer
Publisert

22. juli i 2002 ble det født en ny prins i Danmark. Dette ble prins Joachim (52) og grevinne Alexandras (57) andre sønn, da de fra før hadde den da nesten tre år gamle prins Nikolai.

I dag er prins Nikolai (21) blitt en voksen mann. Det kan også se ut til at hans lillebror, prins Felix, er godt på vei inn i de voksnes rekker.

I dag fyller han nemlig 19 år.

Deler nytt bilde

I anledning fødselsdagen har det danske kongehuset delt et nytt bilde av jubilanten. Det er noe de kongelige i Europa ofte gjør - det gjorde også prins William (39) og hertuginne Kate (39) i anledning prins Georges 8-årsdag, som også er torsdag.

Kongehuset i Danmark delte også et nytt bilde i anledning Felix' 17-årsdag i fjor. Nå er det imidlertid en enda eldre prins vi får se.

Bildet, som blant annet er delt på kongehusets offisielle Instagram-konto, viser jubilanten i en rød skjorte, og han ligger tilsynelatende i gresset.

Til bildet skriver de følgende:

«Hans høyhet prins Felix har bursdag og fyller i dag 19 år».

I kommentarfeltet har det rent inn med gratulasjoner, både fra danske og utenlandske følgere.

Røpet kjæreste

Kort tid før prins Felix fylte 19 år, kunne han avsløre overfor danske BT at han har fått seg kjæreste.

- Det stemmer at jeg er kjæreste med Karen. Vi har sett hverandre i lengre tid, sa prinsen gjennom sin presserådgiver Helle von Wildenrath Løvgreen i starten av juli.

Dette er første gang det har vært kjent at prinsen har kjæreste. Det kan være mange grunner til det, men det er velkjent at prins Felix baner sin egen vei og holder seg ute av rampelyset.

Mens storebroren prins Nikolai gikk på kostskolen Herlufsholm, valgte Felix å heller begynne på det lokale gymnasiumet Gammel Hellerup, til fordel for den prestisjetunge kostskolen.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Skilsmisse

Felix er imidlertid ikke den eneste i sin familie som våger å gjøre noe annerledes. Som nevnt er han sønn av prins Joachim og grevinne Alexandra, som var gift fram til 2005.

Siden den gang har moren vært gift én gang til, men ble skilt igjen i 2015.

Prins Joachim på sin side giftet seg på nytt i 2008, med prinsesse Marie (45). Det er velkjent at prins Joachim tar egne valg, som ofte har vekket oppsikt i hjemlandet.

I 2019 tok han blant annet med seg familien til Frankrike, hvor han skulle gjennomføre en prestisjefylt utdannelse. Den gang ble det bråk, da det ble snakk om at han skulle ta med seg apanasjen til utlandet.

Men, også Felix' mor, grevinne Alexandra har skapt overskrifter opp gjennom.

KONGEHUSET: Onsdag gjorde kronprinsesse Mary (48) sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

Ansiktsløft

Nylig ble det stor oppmerksomhet rundt grevinnen, da det ble kjent at hun hadde tatt ansiktsløft. Helle von Wildenrath Løvgreen kunne fortelle til Billed Bladet at det er snakk om en øyeoperasjon, i tillegg til et «lite løft» av hals og underansikt.

Grevinnen valgte å bekrefte det kirurgiske inngrepet fordi hun ønsker mer åpenhet rundt kosmetiske inngrep. Grevinne Alexandra har alltid gått sine egne veier, noe det danske folket virker å sette pris på.

YouGov utførte nemlig en spørreundersøkelse på vegne av den danske avisen BT, og resultatet er krystallklart: De fleste dansker synes det er helt greit at grevinnen har pyntet på ansiktet.

LES OGSÅ: Prinsen vekker oppsikt: - Wow

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer