Ilse Jacobsen:

Deler kreftoppdatering: - Jeg er sliten

Ble rammet av akutt sykdom - midt i kreftbehandlingen.

KREFTSYK: Dronningen av gummistøvler, Ilse Jacobsen, har diagnosen lymfekreft med spredning. Nå gir hun en oppdatering om sykdommen. Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix / NTB
KREFTSYK: Dronningen av gummistøvler, Ilse Jacobsen, har diagnosen lymfekreft med spredning. Nå gir hun en oppdatering om sykdommen. Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert

Allerede i 1993 åpnet Ilse Jacobsen (62) sin første butikk i Hornbæk i Danmark, som fikk navnet Ilse Jacobsen Hornbæk. I 2000 lanserte hun sitt eget design, og det er ikke rent få som har trasket rundt i gummistøvler og regntøy signert nettopp Jacobsen det siste tiåret.

Det seneste året har hun imidlertid tatt en pause fra klesdesignet. I november i fjor ble hun nemlig diagnostisert med en aggressiv form for lymfekreft - med spredning til blodet.

Forrige uke dukket gummistøveldronningen opp på et arrangement i Danmark, hvor hun kunne gi pressen en oppdatering om sykdommen.

OPPDATERING: Shabana Rehban er på plass i Tyskland for livsviktig behandling. Video: Stig Justad Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

- Jeg er sliten

Etter flere runder med cellegift og innleggelser, ble hun tidligere i august så dårlig med magesmerter at hun måtte legges inn på sykehus. Den gang viste imidlertid prøvene at det ikke skyldes kreften, men gallestein.

- Jeg er sliten, hvis jeg skal være ærlig. Det var et tøft inngrep nå, men det gikk bra, sa hun til danske BT lørdag.

Hun kunne også fortelle ærlig om kreftdiagnosen, som preger hverdagen hennes stort.

- Det er hardt. Veldig hardt. Det er en ond sykdom. Jeg ville ikke ønsket det for noen. Jeg synes virkelig det er vanskelig, sa hun, og la til at det rammet henne både psykisk og fysisk.

Det blir et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» når Bjørn Einar Romøren forteller om kreften. Video: NRK Vis mer

I sjokk

I et tidligere intervju med BT har 62-åringen fortalt at hun har mistet apetitten, gått ned 23 kilo i vekt og at medisinene gir henne grusomme mareritt.

- Jeg er i sjokk. Jeg har egentlig aldri ordentlig visst hva kreft egentlig var, og hvordan sykdommen var. Men det vet jeg i hvert fall nå.

Nå skal hun nok en gang legges inn på sykehus. Denne gangen skal hun gjennomgå en omfattende kreftbehandling.

- Jeg skal gjennom en stor en neste uke, hvor jeg skal legges inn i tre uker og få stamceller sprøytet inn, samt en høy dose cellegift. Det er en hard nøtt jeg skal knekke.

LES OGSÅ: Har fått kreft: - Svært alvorlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer