Ida Fladen:

Deler helseoppdatering

Den siste uka har Ida Fladen ventet på beskjed om hun har kreft eller ikke. Nå kommer hun med en oppdatering.

HELT ÆRLIG: Ida Fladen snakker ut om sin personlige helse. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HELT ÆRLIG: Ida Fladen snakker ut om sin personlige helse. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Spårtsklubben»-profil Ida Fladen (36) er kjent for å være åpen og ærlig om livets oppturer og nedturer, både i podcasten «Ida med hjertet i hånden» og på sosiale medier.

I starten av mars delte hun flere bilder av seg selv fra sykesengen på Instagram, med følgende forklaring:

«Jeg har operert bort skjoldbruskkjertelen. Detaljene rundt det holder jeg for meg selv inntil videre, men operasjonen har gått bra».

I en episode av «Ida med hjertet i hånden» forrige uke åpnet hun opp ytterligere om operasjonen.

Fant svulst

I oktober begynte Fladen å føle seg i dårlig form, noe som førte til at hun ville undersøke hva som var årsaken til plagene.

Her sjekket de om det kunne være en betennelse i skjoldbruskkjertelen som var årsaken til de merkelige symptomene, ved bruk av ultralyd.

- På ultralyden så fant de en svulst, forteller Fladen i podkasten.

Videre tok legene en biopsi av svulsten for å analysere cellene, og det skulle vise seg å få et overraskende resultat. Det viste seg at 36-åringen hadde enda en svulst.

JULEGAVER: Ida Fladen og Vegar Harm delte sine julegaveønsker på den rød løperen før P3 Gull. Video: Jonas Hammer. Reporter: Jenny Emilie Aas Vis mer

For å fjerne svulstene måtte legene skjære opp halsen hennes, noe hun gruet seg mye til. Likevel var det gode sjanser for at situasjonen var ufarlig og at hun var ved godt mot, beroliget hun lytterne

Deretter skulle Fladen få svar om alvorlighetsgraden på svulstene én uke senere.

Se og Hør kontaktet Ida Fladen, foreløpig uten å få svar.

Uventet beskjed

Onsdag kom podcastepisoden med en oppdatering om helsen. Episoden startet med at Fladen fortalte at hun hadde fått svar angående svulstene hun operterte bort forrige måned.

Til gjesteprogramleder Christine Dancke forteller 36-åringen at svaret hun fikk fra legene var uforventet. Til tross for at hun tidligere hadde hatt en positiv innstilling til det hele, fikk Fladen en dårlig følelse da hun møtte legen.

- Jeg er veldig var på stemning og sånn, så jeg tipper at det er det. Jeg vet ikke, jeg bare får en følelse, forklarer hun.

Deretter kommer legen med en beskjed Fladen ikke var forberedt på: det var oppdaget kreft i begge svulstene.

- Da ble jeg skikkelig svimmel og det hun sa etter det fikk jeg ikke helt med meg. Jeg bare så munnen hennes bevege seg, men jeg hørte ikke hva hun sa. Det bare gikk liksom litt rundt på en måte, jeg husker at jeg holdt meg fast i pulten hennes, forteller hun.

SYKDOM: Realitystjerna ZaraLena Jackson ble rammet av sykdom, som også går ut over utseendet. Video: @zaralenajackson Vis mer

Likevel tror legen at kreften er borte ettersom svulstene er fjernet. Legen ønsker likevel at Fladen skal gjennomgå en kreftbehandling for å få ut eventuelle rester og forebygge tilbakefall.

Blir radioaktiv

36-åringen, som så fram til å være ferdig med sykehusbesøk og behandling, synes noe av det verste med situasjonen var nettopp å ikke være ferdig med det.

Nå skal Fladen gjennomgå en indre strålebehandling, som hun forteller betyr at hun skal få i seg radioaktivt jod. Programlederen skal behandles på Radiumhospitalet.

36-åringen har fått beskjed om at hun skal drikke radioaktivt jod, og blir dermed radioaktiv. Dette skal da drepe det som skal være igjen av kreft.

Videre skal hun være isolert i fire dager på Radiumhospitalet, i et rom med betongvegger. Hun må også holde avstand til andre én uke seinere, og kan ikke møte barn fordi hun er radioaktiv, noe hun både «ler og griner av».

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Selv om jeg fortsatt er helt trygg på at dette går bra, så er det overveldende, det er vel et riktig ord.

Likevel forsikrer Fladen lytterne og Dancke at hun ikke er redd for fremtiden.

Ringte kollega

Den første telefonen gikk til hennes podcastprodusent. Den andre gikk til «Spårtsklubben»-kollega Mads Hansen, noe hun beskriver som fint. Deretter tok hun en telefon til moren.

HATT DET TØFT: Etter flere spekulasjoner om Justin Biebers utseende har sangstjernen kommet ut med at han har Borreliose. Vis mer

Til tross for situasjonen vil Fladen være på jobb, noe hun sier er viktig for henne. Nå venter hun på innkalling til Radiumhospitalet, som hun tror vil bli i slutten av mai.

LES OGSÅ: Dette sier han om kjærligheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer