Tine Thing Helseth:

Deler gladnyhet

Musikeren fikk påvist kreft i fjor.

GLADNYHET: Tine Thing Helseth har flere gode nyheter å dele. Foto: Terje Bendiksby / NTB
GLADNYHET: Tine Thing Helseth har flere gode nyheter å dele. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

I oktober i fjor kom den triste nyheten om at den norske, verdenskjente trompetisten Tine Thing Helseth (35) hadde fått påvist kreft.

«Det er med tungt hjerte vi må melde at Tine må trekke seg tilbake en stund fremover, da hun har fått påvist diagnosen kreft – og nå vil motta nødvendig og riktig behandling», skrev Lisbeth Wilberg Olsen i Bacstage Management til NTB den gang, skrev Dagbladet.

Drar til USA

Helseth fikk selv den tunge beskjeden kort tid før hun skulle ut på turné med juleshowet «Vår jul», sammen med Maria Arredondo (37), Torstein Sødal (45), Christian Ingebrigtsen (45) og Gaute Ormåsen (39).

Det ble imidlertid ikke noe av for trompetistens del.

Den siste tiden med sykdom har vært tøff for Shabana Rehman, men hun har håp for fremtiden. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Andrea Viland Ask / Dagbladet Vis mer

Heldigvis blir denne julen annerledes, og trompetisten er igjen klar for å spille julekonserter.

Det forteller hun på TV 2s «God morgen Norge» torsdag. Under sendingen bekrefter hun også at hun er kreftfri.

Norske innbyggere får derimot ikke gleden av å ringe julen inn til Helseths toner.

- Jeg drar til USA på juleturné, så det blir veldig gøy, sier hun og forteller at turnéen vil gå over tre uker.

- Mye sliten

Da Helseth fikk diagnosen skulle det ta lang tid før hun spilte trompet - faktisk kan hun fortelle at hun ikke øvde gjennom hele behandlingsløpet.

«TROPP 1»: Det blir dramatisk da en av deltakerne faller om uten forvarsel. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg skulle egentlig gå inn og øve da legen ringte og sa nå skal du på sykehuset, og så øvde jeg ikke igjen før syv måneder senere, forteller hun til TV 2.

Her viser hun til en telefon hun fikk fra legen med beskjed om at hun måtte inn på sykehuset for å ta flere prøver av det som viste seg å være kreft.

Videre kan hun fortelle at det «tok litt tid» å komme inn i spillingen igjen

SPISTE IKKE: Sander «Randulle» Dale forteller nå at det psykiske spillet tok tilslutt overhånd, og produksjonen måtte gripe inn. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Jeg begynte med munnstykket og skulle spille og tenkte «herregud, dette var rart». Fordi jeg er jo mye sliten, eller i hvert fall da, etter behandling og det tar jo lang tid før kroppen kommer seg - selv om jeg var kreftfri da i mars, så tar det lang tid. Så det var veldig rart i starten, men det gikk fort over da, jeg har jo spilt lenge, smiler hun.

Helseth begynte å spille trompet da hun var syv år gammel, og har utdannelse fra konservatorieavdelingen på Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Hun er regnet som en av de ledende trompetistene i sin generasjon.

Hun slapp sitt første album i 2007, og dette albumet ga henne Spellemannsprisen for «årets nykommer». Senere har hun sluppet en rekke album, sist for kun noen uker siden.

LES OGSÅ: Etter kreft-sjokket: - Lykksalighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer