Øyunn Krogh og Levi Try:

Deler gladnyhet

Tirsdag delte Øyunn Krogh og Levi Try gode nyheter om hytta på Lyseren.

BRUKER HYTTA FLITTIG: Paret forteller at de ofte er på hytta på Lyseren. Foto: TV 2
BRUKER HYTTA FLITTIG: Paret forteller at de ofte er på hytta på Lyseren. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Da kjæresteparet Øyunn Krogh (26) og Levi Try (24) etter ti ukers hardt arbeid ble stående igjen som vinnerne av «Sommerhytta» sesong 4, fikk de også hytta de hadde bygd. Den er lokalisert på idylliske Lyseren i Viken.

«Sommerhytta»-vinnerne har brukt hytta flittig siden seieren for tre år siden, og i det siste har paret vært på Lyseren en gang i uken for å spille inn TV 2-programmet «Sofa».

- Da prøver vi å bli der over natten og «make a trip out of it». Akkurat nå så bor vi jo i kollektiv, så det er jo ganske greit. Da drar vi dit og får litt mer plass, selv om hytta ikke er så stor, forklarer Krogh, som i dag er aktuell med «Farmen Kjendis», til Se og Hør.

Det blir full klinsj mellom Øyunn Krogh og Niklas Baarli etter førstekjempevalget på «Farmen kjendis». Video: TV 2/Steffen Pettersen Vis mer

Hytteeiere

Men til tross for at paret vant hytta i 2019, og tok over året etter, har de ikke vært eiere av den.

- Så har vi hatt den, men vi har bare «ikke hatt» den, det er veldig rart, sier Krogh.

Grunnen til det var at hyttefeltet ikke var seksjonert, forklarer Try.

Seksjonering er oppdeling av en eiendom i flere bruksenheter eller eierseksjoner, både faktisk og juridisk. For eksempel vil en bygård typisk være seksjonert i flere boligseksjoner, såkalte selveierleiligheter.

Men i dag kunne endelig realityparet feire at de er hytteeiere. Det delte Krogh på Instagram Story på tirsdag, med et bilde av Try som signerer under dokumenter.

OFFISIELT EIERE: Krogh delte på tirsdag at de offisielt har blitt hytteeiere. Foto: skjermdump/Instagram
OFFISIELT EIERE: Krogh delte på tirsdag at de offisielt har blitt hytteeiere. Foto: skjermdump/Instagram Vis mer

«Og der var hytta endelig bare vår», skriver Krogh på bildet av kjæresten.

- Da hadde vi ikke skjøte på hytta enda, så det signerte vi på i dag, sier han.

Et skjøte er et dokument som enten overfører en grunneiendom fra en eier til en annen, eller bekrefter at slik eiendomsovergang allerede følger av en kjøpekontrakt.

Slik skal de feire

De ferske hytteeierne vil feire med boligkjøp. «Sofa»-paret er nemlig på leilighetsjakt.

Duoen kan likevel ikke skryte på seg mange visninger ennå, innrømmer de.

- Vi kunne ikke ta lån i hytta før den var vår, forteller Krogh om grunnen til det.

Det gjør en ganske stor forskjell på finansieringsbeviset de kan få, forklarer Try.

- Vi får lov til å sette hytta som egenkapital. Det er noen standardregler, med fem ganger inntekt og femten ganger egenkapital. Den femten prosenten blir nå vesentlig høyere, ganske mange millioner høyere, enn det den var fra før.

TILBAKE: Fjorårets vinnere Levi Try og Øyunn Krogh er tilbake på «Sommerhytta», og dette sier de om deltakerene. Video TV 2 Vis mer

Se og Hør har tidligere omtalt Krogh og Trys hyttesituasjon.

Den gang fortalte administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen, til Se og Hør at seksjonering kort fortalt er å dele opp en større eiendom i flere deler, og at når det er gjort har man enerett til å bruke sin del.

- Hvis man skal ta opp et lån må man ha sikkerhet, og da krever banken at man står som eier av eiendommen i praksis. Ved en enebolig for eksempel vil det normalt være en tomt den står på, også eier man hele eiendommen.

- I boligblokker og bygårder, og også hyttefelt, er det vanlig å dele opp eiendommen. Det er det som gir uttrykk for at man eier, på samme måte som et skjøte. Da eier man ikke hele, men en seksjon - rett og slett en del - av eiendommen.

Men før de kanskje snart blir eiere av både leilighet og hytte, skal de feire på den gode, gammeldagse måten, forteller Krogh:

- Vi skal spise noe ekstra god mat i dag.

LES OGSÅ: - Derfor må de leie ut vinnerhytta

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer