Christine Koht:

Deler gladnyhet på bursdagen

Komikeren avslører svaret på prøvene om spredning.

NY OPPDATERING: Christine Koht har endelig fått svar på prøvene om det er noe spredning. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix .
NY OPPDATERING: Christine Koht har endelig fått svar på prøvene om det er noe spredning. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix . Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars fikk 53 år gamle Christine Koht omsider flytte hjem igjen til Tønsberg, etter en rekke sykehusopphold og opptrening på Sunnaas sykehus som følge av en alvorlig kreftdiagnose.

Hele veien har komikeren vært åpen om sykdommen, blant annet i form av oppdateringer med følgerne sine i sosiale medier. I slutten av april delte 53-åringen et innlegg på Facebook hvor hun uttrykte stor glede over å kunne besøke mora, Kirsten Koht.

«Etter såååå lang tid på sykehus med kreft og tre ganger i respirator, så kjenner jeg en så UTROLIG glede i å bare være til - å få leve. Spesielt i dag, for det er aller første gangen jeg er på besøk hos mamma på over halvannet år. Tenk det. Selv om vi sitter tre meter fra hverandre», var noe av det hun skrev.

I samme Facebook-innlegg kom det også fram at 53-åringen skulle på Radiumhospitalet i Oslo for å ta CT av hele kroppen. Dette for å sjekke om kreften har spredd seg.

Da komikeren mottok Kreftforeningens hederspris forrige uke kom det fram at hun skulle få svar på om kreften har spredd seg mandag 11. mai.

Takknemlig

Siden den gang har det vært stille fra Koht, men tirsdag deler hun en etterlengtet oppdatering i form av en video på Facebook.

PÅSKESTEMNING: I en video publisert på Christine Koht sin Facebook-side, koser hun seg i solveggen med mamma Kirsti. Vis mer

I anledning bursdagen sin befinner hun seg på Rikshospitalet for å ta undersøkelser, men er ved godt humør og godt mot når hun deler gladnyheten.

Koht kan nemlig fortelle at prøvene viste at det ikke er spredning av kreftsykdommen.

- Jeg vil si noe hyggelig som er at jeg fikk vite på mandag at jeg ikke har spredning, forteller Koht i videoen.

I videoen legger ikke Koht skjul på at hun er takknemlig for å kunne feire enda en bursdag. De siste bursdagsfeiringene hennes har blitt tilbrakt på sykehuset.

- Nå legger jeg meg ned og feirer med en kaffe. Jeg er glad i Rikshospitalet, men det er deilig å ikke være syk, innrømmer hun.

Det har foreløpig ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Christine Koht.

RØRENDE TALE: Kirsten Koht tok imot prisen «årets forbilde» på vegne av datteren Christine Koht, under Se og Hørs kjendisgalla. Hun holdt en rørende takketale om datterens sykdom. Video: Bjørn Lindgren Vis mer

Redd for å havne på sykehus igjen

Som nevnt har komikeren tidligere oppdatert det norske folk hyppig om hvordan det går med henne, men de siste månedene har det vært nokså stille. I et intervju med VG fortalte hun hvorfor.

Der kom det fram at hun har vært redd for å komme med en gladnyhet i tilfelle det skulle vise seg at hun måtte bli innlagt på sykehus nok en gang. Nylig var hun gjennom en operasjon i ganen, som var utfordrende. Hun ble liggende på sykehus mye lenger enn det som på forhånd ble antatt.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

Koht fortalte til VG at et friskt menneske ville vært på beina igjen etter to dager, men at hun ble liggende i to uker på Rikshospitalet.

- De slet også med å få vekket meg, så det var litt drama. Men operasjonen var nødvendig med tanke på at lungene mine er så utsatt, fortalte komikeren åpenhjertig til avisa.

Komikeren la ikke skjul på at hun er redd for å havne på sykehus igjen, men det er tydelig at hun setter pris på å være hjemme igjen.

Den folkekjære komikeren har gjennomgått en rekke behandlinger for kreftsykdommen, og hun har blant annet vært nødt til å lære seg og gå på nytt opptil flere ganger.

Lærte seg å gå for fjerde gang

I september i fjor delte hun en videosnutt på Facebook-profilen sin hvor hun stolt viste fram rullatoren sin.

- Da jeg fikk leverbetennelse og levra ble ødelagt lærte jeg meg å gå, og tre ganger har jeg blitt funnet bevisstløs og lagt i koma. Men se på rullatoren min, er den ikke fin? sa Koht i videoklippet.

Hun viste også fram bilder hun hadde hengt opp på veggen, og forklarte hvordan hun følte seg når hun så seg i speilet. Grunnet store mengder kortison har Koht fått det som ofte kalles et «måneansikt», en vanlig bivirkning av behandlingen.

- Når jeg ser meg selv i heisen, altså, jeg får sjokk. Jeg tenker sånn: «Tjukkebolla feita». Til dere som lurer på hvorfor jeg er tjukk, det er fordi jeg gikk på tusen milligram kortison, og da spiste jeg sånn ti, tolv, tjue grøt om dagen. Så jeg gikk opp 25 kilo. Men greia er at mye av dette er bare vann. Så inni meg så er jeg størrelse 36. Så når jeg er frisk, jeg ber til gud om at jeg overlever, så kommer jeg ut så tynn, forklarte komikeren lattermildt.

LES OGSÅ: Uutholdelig å vokse opp i skyggen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer