Gunhild Stordalen:

Deler gladnyhet om sykdommen

- Finner nesten ikke spor av sykdommen.

HELSEOPPDATERING: Tre år etter sin andre benmargstransplantasjon deler Gunhild Stordalen åpenhjertig om egen helsesituasjon. Foto: NTB scanpix
HELSEOPPDATERING: Tre år etter sin andre benmargstransplantasjon deler Gunhild Stordalen åpenhjertig om egen helsesituasjon. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har lege og EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen (40) kjempet mot den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerose.

Sammen med ektemannen og hotellkongen Petter Stordalen (56) har hun flere ganger vært åpen om den alvorlige sykdommen, og sistnevnte har blant annet tidligere uttalt at kona ikke kommer til å få et langt liv.

Torsdag ettermiddag deler Gunhild derimot en gladnyheten med sine over 169 000 følgere på Instagram.

Feirer med is

- På tide med en dobbel. Da jeg ble diagnostisert med den livstruende typen av sykdommen Scleroderma i 2014, fantes det ingen kur, men vi fant en eksperimentell behandling i Nederland, skriver hun, og fortsetter:

- I dag, tre år etter min andre benmargstransplantasjon, kan man nesten ikke spore sykdommen lenger, og jeg kan senke medisindosene. Fremdeles noe i systemet, men med en lang, avslappende sommer vil jeg komme meg.

Videre skriver 40-åringen at hun kjøpte seg en dobbel iskrem for å feire det medisinske gjennombruddet.

- Det gir håp til pasienter rundt om i verden, skriver hun avslutningsvis.

Fikk påvist sykdommen

Det var i oktober 2014 at Gunhild fikk påvist diagnosen. Siden den gang har hun gjennomgått tøffe og krevende behandlinger, deriblant, som nevnt, eksperimentell stamcelletransplantasjon i Nederland. Høsten 2015 så det ut til at behandlingen virket, men så kom tilbakefallet.

- Jeg ble nesten frisk, og tok det nesten for gitt at jeg kom til å bli helt frisk. Men så fikk jeg et alvorlig tilbakefall i høst. Det ser ut som at den effekten jeg hadde av cellegift og stamcellebehandlingen var kortvarig, og at sykdommen er tilbake, sa Gunhild i et intervju med God Morgen Norge den gang.

Sammen har Gunhild og Petter kjempet en intens kamp mot sykdommen de siste årene. Sykdommen angriper både hud og indre organer, og Gunhild har åpenhjertig fortalt om livet med, og kampen mot, sykdommen.

RØRENDE ØYEBLIKK: Petter Stordalen ga følgerne sine et innblikk fra da han barberte hodet til Gunhild i sykesengen. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Helén Skogstad / Ørjan Ryland Vis mer

- Vil gå bra

At Gunhild Stordalen har gått frem som et godt forbilde for mange er det ingen tvil om. Til tross for store helseproblemer har det altså ikke det satt en stopper for arbeidet 40-åringen gjør for miljøet.

Under EAT-konferansen nylig uttalte hun til Dagbladet at det er vanskelig å svare på hvordan det går med henne, men at hun tror det vil gå bra.

Kjendisgallaen 2015: Gunhild Stordalen får prisen "Årets grønne pris", og mannen hennes Petter Stordalen mottar prisen på Chateau Neuf for henne. Vis mer

- (...) Når det gjelder infeksjonen så er det sånn at jeg ikke vet så mye mer. Men, infeksjoner pleier å kunne behandles. Jeg tror dette kommer til å gå bra! Men, jeg må fortsatt være sykemeldt. Og det er fortsatt litt usikkerhet, sa hun, og fortsatte:

- Men er det en ting jeg har lært de siste årene, er det at det beste jeg kan gjøre er å være optimistisk. Og jeg er optimist. For meg er det ikke noe alternativ.

LES OGSÅ: Fikk lunsjbesøk av sitt store barndomsidol

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer