Christine Koht:

Deler gladmelding

TV-personligheten deler en oppdatering med følgerne sine.

GODT NYTT: Den sprudlende TV-profilen Christine Koht deler en helseoppdatering med følgerne sine. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
GODT NYTT: Den sprudlende TV-profilen Christine Koht deler en helseoppdatering med følgerne sine. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden Christine Koht (54) i 2018 fikk beskjed om at hun hadde fått kreft, har hun latt følgerne få ta del i sykdomsforløpet hennes.

På Facebook har hun nemlig delt mer eller mindre jevnlige oppdateringer om hvordan det går, og man kan trygt si at man skal lete lenge etter en dame med mer pågangsmot og godt humør enn henne.

Siden juni har det imidlertid vært stille rundt den livlige stjernen, som den gang delte en oppdatering fra sykehussengen etter å ha blitt hasteinnlagt.

På sin Facebook-side deler nå 54-åringen et par videoklipp som omhandler den nåværende helsetilstanden hennes.

Det var VG som omtalte saken først.

- Jeg er tilbake

Før jul i 2018 fikk Koht påvist kreft med spredning, og siden den gang har hun vært gjennom både opp- og nedturer. Koht har krefttypen slimhinne-melanom som er en sjelden føflekkreft som ikke sitter på føflekkene utenpå kroppen, men på slimhinnene inne i kroppen.

Komikeren har vært inn og ut av sykehuset de siste tre årene, og senest i juni ble hun som nevnt hasteinnlagt etter et illebefinnende.

I Facebook-innlegget som ble publisert mandag skriver imidlertid en opprømt Koht om hvordan hun føler seg om dagen, og kan samtidig røpe spennende fremtidsplaner.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

«Til info: Jeg er levende , i aller høyeste grad! Jeg har aldri følt meg så DØDSFRISK noengang. Jeg er tilbake!!!», skriver en gledesfylt Koht, før hun legger til:

«Jeg må rope det ut, for nå møter jeg så mange som tror at jeg har stått opp fra de døde. Jeg møter damer (noen menn) som begynner å gråte, de er i sjokk, måper og får ståhår på armene. Så nå er det på tide å ta tilbake mitt egentlige navn: «DEN ELLEVILLE GLEDESPREDER»! Så nå slår jeg til!»

Videre røper Koht at hun skal holde et live-show den 29. august kalt «I levende live». Showet skal holdes i hennes såkalte «eventyrbakgård».

Se og Hør har i skrivende stund ikke kommet i kontakt med Koht for en kommentar.

- Passe koselig tykk

Tirsdag kveld delte Koht enda et Facebook-innlegg der hun informerer mer om den kommende livestreamen. Her kunne hun også avsløre en drastisk vektnedgang som ble feiret med penkjole og dans.

«Tenk - idag fikk på meg min showkjole fra 2018. Litt skryt - jeg har nå greid å gå ned 22 kilo», skriver hun, og fortsetter:

«Og det er bare takket være at jeg ikke har fulgt NOEN råd, for jeg har funnet på min egne gøyale metode. Og stikkordet er GØY, helt uten viljestyrke.»

PÅSKESTEMNING: I en video publisert på Christine Koht sin Facebook-side, koser hun seg i solveggen med mamma Kirsti. Vis mer

Metoden skal hun imidlertid røpe på live-showet sitt senere denne måneden.

«Dere skal selvfølgelig få hemmeligheten 29. august, for den er så tullete at jeg er nødt for å vise den frem. Men ikke vær redde, jeg har overhodet ingen planer om å bli tynn. Nei, målet er å være passe koselig tykk», skriver hun til videoen.

Avlyste show

Koht har hatt mange suksesser på TV-skjermen, deriblant programmet «Koht og kidsa», som hadde premiere på TVNorge i 2016. Etter at diagnosen inntraff kunne man også følge komikerens krefthistorie i podkasten «Koht vil leve».

Etter at hun ble innlagt for en alvorlig leverbetennelse i mars 2019 fortalte Koht i podkasten at hun kjente på en åpenbaring under sykehusoppholdet.

- Det som har skjedd på dette oppholdet her, er at jeg har blitt mer realist. Jeg har på en måte fått en sånn aha-opplevelse på at jeg kan dø. Jeg kan være død om et år, svarte Koht åpenhjertig den gang.

Da kreftdiagnosen ble kjent var hun i ferd med å begi seg ut på en norgesturné der hun blant annet skulle opptre i Oslo. Sånn skulle det likevel ikke bli.

Alle forestillinger ble kansellert, både turnédatoene og på Latter i Oslo, og Kohts hovedfokus var på å bli frisk.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg denne uka for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skriver hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

«Årets forbilde»

Den fargerike TV-stjernen har også mottatt en rekke priser for sin sterke historie og åpenhet rundt egen sykdom. I 2019 ble hun kåret til Årets navn i Dagbladet, og hun ble tildelt prisen for «Årets forbilde» under Se og Hørs kjendisgalla.

Under utdelingen var Koht innlagt på Sunnaas sykehus, og derfor var det hennes mor, Kirsten Koht, som tok imot prisen på datterens vegne.

- Tusen, tusen takk! Så rørende, så sterkt, og så sårt, også, å stå her på vegne av Christine som mammaen hennes. Mamma Koht. Å være så syk som Christine har vært, og er, og så få årets forbildepris, det er helt utrolig. Hun har klart å gi av seg selv også i denne perioden. Dere skal vite at hun gjerne skulle vært her, iført sine sprudlende gevanter, sa hun den gang.

RØRENDE TALE: Kirsten Koht tok imot prisen «årets forbilde» på vegne av datteren Christine Koht, under Se og Hørs kjendisgalla. Hun holdt en rørende takketale om datterens sykdom. Video: Bjørn Lindgren Vis mer

Det var også en tydelig rørt Christine Koht som takket for prisen fra sykehussengen.

- Tusen takk, det er så rørende. Det er det som skjer når man er syk, at man er så lettrørt. Nå lo vi i stad, også begynner vi å gråte. Men jeg må bare si tusen takk, fordi jeg får lov til å vinne denne prisen. Og det føler jeg at jeg kan dele med hele Norge, fortalte Koht fra rommet sitt på sykehuset.

Comeback

Tidligere i år kunne likevel 54-åringen røpe at hun snart returnerer til scenen. Det avslørte hun på besøk hos «God kveld Norge» i februar.

- Jeg trodde, hele tida, tross bekmørke odds, at dagen ville komme. Dagen da jeg returnerte til scenen. Og snart er den her, sa hun den gang.

Etter planen skal hun sammen med forfatter Joachim Førsund på en liten turné, der hun skal besøke Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger allerede til høsten.

Koht og Førsund har jobbet sammen en rekke ganger tidligere. Da Koht ble syk bestemte hun seg raskt for å lage den tidligere nevnte podkasten sammen med nettopp Førsund, og boka «Kohts bok» er også ført i pennen av Joachim Førsund.

LES OGSÅ: - Det ble for mye for meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer