«Beat for beat»

Deler gladmelding

Etter over et år borte fra skjermen, venter nå en gladmelding til seerne som savner «Beat for beat».

RETURNERER: Etter å ha vært borte fra tv-skjermen i halvannet år, er Atle Pettersen nå klar for å returnere som programleder i «Beat for beat». Foto: Julie Marie Naglestad/ NRK
RETURNERER: Etter å ha vært borte fra tv-skjermen i halvannet år, er Atle Pettersen nå klar for å returnere som programleder i «Beat for beat». Foto: Julie Marie Naglestad/ NRK Vis mer
Publisert

I oktober skrev Dagbladet at NRK ikke hadde bestilt flere episoder av gullrekkens «Beat for beat». Prosjektleder for programmet, Stian Malme, sa til Dagbladet den gang at situasjonen var udramatisk. I fjor høst måtte «Beat for beat» vike for «Familiens Ære».

- Programskjemaet endrer seg litt fra år til år. «Beat for beat» har vært en stolpe i 20 år, og det kommer den nok til å fortsette å være. I høst er det «Familiens Ære» som går, og så kommer det noen andre prosjekter på fredager etterhvert. Så kommer nok «Beat for beat» sterkere tilbake neste år, sa Malme til Dagbladet i oktober.

STIAN BARSNES-SIMONSEN: Ansiktet utad på barndommen til veldig mange er Stian Barsnes- Simonsen. Vi har rett og slett spurt han hva han har gjort i det siste. Video: NRK/TV2 Play/Rød løper. Reporter: Jenny Emilie Aas Vis mer

Gladmelding

Halvannet år etter at siste sesong ble sendt, bekrefter Malme overfor Dagbladet at NRK har bestilt en sesong til av «Beat for beat». Datoen er ennå ikke satt, men det kommer på skjermen i høst.

- Vi er selvfølgelig veldig glade for en ny bestilling. «Beat for beat» er fremdeles enormt populært hos publikum etter over 20 år, skriver Malme i en sms til Dagbladet.

Det blir ikke store forandringer i programmet, sammenliknet med siste sesong.

- Vi har ikke endret noe på konsept eller medvirkende personell, sier Malme.

ULYKKESFUGL: Det gikk ikke helt som planlagt da Atle Pettersen skulle ta et bad i jacuzzien på bryllupsnatten sin. Vis mer

- Gleder meg veldig

Siden personellet ikke endrer seg, innebærer det at Atle Pettersen skal fortsette som programleder. Til Dagbladet sier Pettersen at det er fantastisk at NRK har bestilt ny sesong.

- Jeg gleder meg veldig til å lage «Beat for beat» igjen, og jeg har savnet det. Det er veldig bra at de ønsker å ha oss tilbake på skjermen. Jeg har tro på at vi kan lage noen veldig fine programmer. Så tror jeg det er en del som har savnet oss også. Det blir digg å komme tilbake, sier Pettersen til Dagbladet.

Pettersen sier videre at han ble veldig glad da han fikk vite om den nye bestillingen.

- Jeg er veldig glad i denne jobben, og det er et høydepunkt i løpet av året å få lage «Beat for beat». Jeg har savnet gjengen jeg jobber med, jeg har ikke sett dem på kjempelenge. Det var en god nyhet.

DETTE GJØR HUN NÅ: Første sesong av «AF1» kom ut på NRK for 13 år siden. Vi har tatt en prat med hovedrolleinnehaver fra første sesong «Lisa» om hva hun husker best fra serien og ikke minst hva hun gjør i dag. Reporter: Steffen Pettersen Video: Rød Løper/NRK/Jenny Aas Vis mer

- Realistisk håp

Malme forteller at dialogen med NRK og aktørene underveis i prosessen har vært fin.

Da Dagbladet snakket med Malme i oktober i fjor, i forbindelse med at «Beat for beat» skulle ha en pause, sa han den gang at programmet ikke var slutt for alltid. De har hatt håp om at det skulle bli flere sesonger, noe som altså blir en realitet.

- Det er ikke første gang NRK har tatt en sendepause for «Beat for beat» i løpet av de siste 20 årene. Vi har hatt et realistisk håp om flere sesonger, sier Malme.

SJOKKERER I NRK-SERIE: Humorkollektivet «4ETG» har gått på NRK i flere år, så vi har tatt med en prat med Martha Leivestad om hva det sykeste de har gjort. Video: NRK Vis mer

Pettersen betegner dialogen med NRK som ryddig.

- Vi har alltid forholdt oss til at det kommer en bestilling to ganger i året om hva som skal lages. Man vet også omtrent når man får beskjed om det blir program eller ikke, sier han.

- Ikke bare tunnel

På grunn av coronasituasjonen har det siste halvannet året med pandemi vært et roligere arbeidsår for Pettersen enn tidligere. Han har likevel fått holde noen konserter.

- Ut over det har jeg benyttet anledningen til å planlegge lenger frem i tid – sittet mye i studio og lagd musikk, og tenkt ut ting jeg har lyst til å gjøre framover, sier Pettersen, som foreløpig ikke vil avsløre hvilke prosjektet han har jobbet med.

TROR IKKE DET HAN HØRER: Denne uken er Atle Pettersen og Marte Bratberg deltakere i «Drømmehytta». Der forteller Marte om en av sine svake sider. Video: TV 2 Vis mer

På spørsmål fra avisen om han er optimist for tiden fremover, svarer han:

- Nå er det hvert fall lys i enden av tunnelen, det er ikke bare tunnel, avslutter Pettersen.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: NRK-profil får refs: - En glipp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer