Bjørn Einar Romøren:

Deler gladmelding

Bjørn Einar Romøren forteller at han nå er ferdig med sin siste cellegiftbehandling.

FERDIG: Bjørn Einar Romøren er ferdig med cellegiftbehandling. Det deler han med sine følgere på Instagram. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FERDIG: Bjørn Einar Romøren er ferdig med cellegiftbehandling. Det deler han med sine følgere på Instagram. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Bjørn Einar Romøren (38) har vært gjennom sin tøffeste kamp det siste året. Han fikk påvist den sjeldne kreftformen Ewing sarkom våren 2019.

I det siste har dagene gått med til behandling og til å være pappa til de to barna han har sammen med kona Martine Remsøy Romøren.

Gladmelding

I et stort intervju med Dagbladet i høst åpnet Romøren opp om sykdommen. Selv om dagene har vært tøffe for ham og familien, har prognosene vært gode:

- Under min aktive karriere ble det sagt at jeg er best i motgang, det er bare synd det er så mye av den nå, forklarte Romøren, som lenge hadde verdens lengste skihopp. I 2005 hoppet han 239 meter i Planica.

Romøren har hele tiden vært klar på at han ser framover, og denne uken kom den tidligere storhopperen med en gladbeskjed på Instagram.

Han skriver:

- Cellebehandling nummer 13. Dette er den siste. Jeg gleder meg ikke til de neste dagene, men jeg gleder meg til å være ferdig med cellegiften. #fuckcancer

Dagbladet har vært i kontakt med Romøren, som henviser til Instagram-meldingen.

Til VG, som også har omtalt saken, forteller Romøren at han også har vært gjennom 36 runder med stråling. Nå skal han være kreftfri.

- Nå skal jeg være ferdig med cellegift. Etter det er jeg veldig spent på hvordan det blir, sier Romøren til VG.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

Hyllest og kamp

I løpet av behandlingsperioden har Romøren fått en massiv støtte av familie, venner og tidligere kolleger på hopplandslaget.

Samtidig som de norske guttene jaget sportslig suksess i Hoppuka, tok de seg tid til å hylle Romøren. Under rennet i Innsbruck hadde de fått spesialsydd inn en hilsen til 38-åringen på den ene skuldren.

HILSEN: Marius Lindvik i svevet med klistremerket «Stay strong Bjørn» på skidressen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
HILSEN: Marius Lindvik i svevet med klistremerket «Stay strong Bjørn» på skidressen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Romøren selv uttalte til NRK at han ble rørt:

- Jeg vet jo at både guttene og jentene heier på meg. Men likevel, at de overrasker meg på denne måten, og samtidig presterer som de gjør. Det blir gråting av det, skrev ham i en SMS til NRK.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Kong Harald er friskmeldt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer