Deler eget sexliv i bloggene

- Det er en trist og desperat utvikling, mener sexolog.

ÅPNE: Marna Haugen, Kristin Gjelsvik og Sophie Elise Isachsen er blant de som deler av eget sexliv på bloggen.  Foto: SeogHør / Stella
ÅPNE: Marna Haugen, Kristin Gjelsvik og Sophie Elise Isachsen er blant de som deler av eget sexliv på bloggen. Foto: SeogHør / Stella Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det er liten tvil om at blogging er populært, og mange har blitt svært profilerte gjennom bloggene sine.

Mange av de mest populære deler store deler av livet sitt, deriblant åpenhjertige skildringer fra eget sexliv.

Kristin Gjelsviks (28), kjent fra «Paradise Hotel 2012»  og Robinsonekspedisjonen 2013, er en av de som mer enn gjerne deler av intime erfaringer på bloggen. Men også Sophie Elise Isachsen (19), Ida Wulff og Marna «Komikerfrue» Haugen (33) er også blant bloggere som har skrevet om sex på bloggen.

Advarer mot konsekvensene

SEXOLOG: Sexolog Siv Gamnes mener det er en trist utvikling at bloggere deler av eget sexliv på nettet.  Foto: Privat
SEXOLOG: Sexolog Siv Gamnes mener det er en trist utvikling at bloggere deler av eget sexliv på nettet. Foto: Privat Vis mer

Sexolog Siv Gamnes har over 21 års erfaring i feltet, og sier til Seoghør.no at hun synes det er en trist utvikling.

- Håper de har en moralsk tanke i det de skriver. Det er noe trist over det hele. Har man ikke andre ting å skrive om, som kan underholde, tenker jeg. Det virker litt desperat. Å jobbe med seksualitet er jo en profesjon, og et fag som man må forholde seg til hvis man skal gi råd til andre. Man kan ikke sitte og rådgive andre utifra egne erfaringer. Noe som fungerer for én, fungerer ikke alltid for andre.

- Sex er fortsatt tabu

Gamnes forteller videre at det er positivt at samfunnet har kommet så langt at man kan snakke åpent om sex, men at de som skriver må tenke ordentlig gjennom konsekvensene.

DELER: Kristin Gjelsvik skriver gjerne om sex på bloggen.  Foto: Privat
DELER: Kristin Gjelsvik skriver gjerne om sex på bloggen. Foto: Privat Vis mer

«Bloggerne»-aktuelle Kristin Gjelsvik forteller til Seoghør.no, at hun har et bevisst mål med de vågale innleggene.

- Jeg kan forstå at ekspertene mener at sextalk på blogg kan virke desperat, men det er overhodet ikke meningen bak mine innlegg. Vi må snakke om det, for sex er fortsatt tabu. Jeg slenger ikke ut noe ræl for å skape reaksjoner, jeg prøver faktisk å engasjere og oppfordre leserne til å dele deres historeier. I tillegg er det stor forskjell på sexinnlegg skrevet av en jente som nærmer seg 30 sammenlignet med sexinnlegg skrevet av en 18-åring, sier hun.

- Snakker så folk kjenner seg igjen

28-åringen er enig med sexologen, men mener hun kan tilby noe helt annet.
 
- Jeg mener at fordelen med den måten jeg snakker om temaet på, ligger nettopp i at jeg verken er sexolog eller utdannet innenfor feltet. Det er ikke en innviklet sexolog-tekst som man ikke forstår en brøkdel av, og da er dette noe man kan kjenne seg igjen i, sier hun.
 

Men bloggeren var ikke like selvsikker da hun startet med sexspaltene.

- Da jeg satt seg ned for å skrive det første sex-innlegget tenkte jeg at det var høy tid at noen tok tak i teamet. Jeg mener at det er for få som snakker åpent om sex og orgasme, og at dette overhodet ikke er temaer som burde være tabulagt i samfunnet, sier hun.

MØTTES I MEXICO: Dennis og Kristin traff hverandre for første gang under innspillingen av TV3-serien «Paradise Hotel» i 2012. Nå er de samboere i Oslo.  Foto: Sølve Hindhamar, Se og Hør
MØTTES I MEXICO: Dennis og Kristin traff hverandre for første gang under innspillingen av TV3-serien «Paradise Hotel» i 2012. Nå er de samboere i Oslo. Foto: Sølve Hindhamar, Se og Hør Vis mer

Bloggeren er i et forhold med Dennis Poppe Thorsen, som hun møtte under innspillingen av TV3-serien «Paradise Hotel» i 2012. I september bekreftet hun til Seoghør.no at de hadde bestemt seg for å bli samboere. Nå forteller hun at han alltid godkjenner hennes sex-spalter før hun publiserer de.

- Han synes bare det er gøy. Men han godkjenner alle innleggene før jeg publiserer de, sier hun.

LES OGSÅ: - Vi har flyttet sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer