Kathy Griffin:

Deler dyster melding med fansen

Den kontroversielle komikeren åpner opp om den tragiske beskjeden.

DIAGNOSE: Den amerikanske komikeren forteller om veien videre til følgerne sine. Foto: MediaPunch/REX/Shutterstock/NTB
DIAGNOSE: Den amerikanske komikeren forteller om veien videre til følgerne sine. Foto: MediaPunch/REX/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren og komikeren Kathy Griffin (60) er kanskje best kjent for sin sprudlende personlighet og gledesfylte underholdning, for ikke å snakke om de mange kontroversielle uttalelsene hun har kommet med i løpet av sin karriere.

Nå kan imidlertid stjernen levere enn langt mer dyster beskjed til sine følgere.

- Jeg har aldri røyket

I et åpenhjertig innlegg på Twitter avslører Griffin at hun har fått lungekreft.

- Jeg må fortelle dere noe. Jeg har kreft. Jeg er på vei til å operere meg for å fjerne halve delen av min venstre lunge. Ja, jeg har lungekreft til tross for at jeg aldri har røyket, åpner stjernen.

Hun legger til at fremtiden likevel ser lys ut, og at sykdomsperioden forhåpentligvis blir kortvarig.

- Legene er veldig optimistiske, ettersom det er stadium én og holder seg i min venstre lunge. Forhåpentligvis blir det ikke noe mer cellegift og strålebehandling etter dette, og pustingen skal fungere normalt. Jeg bør være tilbake igjen etter en måned eller mindre, skriver hun videre.

Griffin legger til at utfallet kunne blitt svært annerledes dersom hun ikke hadde vært vaksinert mot koronaviruset.

Avslutningsvis kommer hun med følgende oppfordring til fansen:

- Vær så snill, dra på regelmessige legebesøk. Det kan redde livet deres.

Dette er derimot ikke stjernens første møte med den tragiske sykdommen.

I 2014 døde storebroren i en alder av 63, etter en lang kamp mot kreften. I 2017 barberte 60-åringen av seg alt håret til ære for sin søster, som også kjempet for livet mot kreftsykdommen.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg opp om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

Kontroversiell dame

Griffin fikk sitt gjennombrudd på 90-tallet, da hun fikk et halvtimes langt standup-program hos det amerikanske mediehuset HBO. På denne tiden landet hun også en rolle i tv-serien «Suddenly Susan», sammen med Brooke Shields (56).

Komikeren kunne man også se i tidligere film og tv-suksesser, som blant annet «Fresh Prince of Bel-Air», «Seinfeld», og en av stemmene i «Pulp Fiction».

I tillegg til å være en filmstjerne og komiker, er hun en forkjemper i LGBTQ+-miljøet, og har ved flere tilfeller rast mot kjente fjes, deriblant USAs tidligere førstedame Melania Trump (51).

Det er nemlig liten tvil om at 60-åringen har levert kontroversielle stunts i ny og ne.

KLAR TALE: Caitlyn Jenner kommenterte nylig det kontroversielle lovforslaget i USA som forbyr transbarn i å delta i idrett med kjønnet de identifiserer seg med, noe som fikk flere til å se rødt. Video: NTB, TMZ, Dagbladet TV. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes, File Vis mer

Griffin har nemlig vekket oppsikt en rekke ganger i løpet av sin karriere. I 2017 mistet hun blant annet jobben i CNN, etter å ha holdt opp et falsk, avhugget hode av USAs tidligere president Donald Trump (75).

Mange reagerte kraftig på Griffins Twitter-stunt. I ettertid angret hun seg og slettet Twitter-profilen sin. Hun publiserte derimot en video hvor hun beklaget for at hun tråkket over streken.

Griffin fortalte i et intervju med The Daily Telegraph at hun mottok dødstrusler etter det kontroversielle stuntet.

LES OGSÅ: Så kompisen dø: - Han skrek navnet mitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer