Eric Clapton:

Deler detaljer om sønnens tragiske dødsulykke

Snakker om marerittdagen i ny biografi.

ÅPNER OPP: 6. november utgis biografien «The life and Music of Eric Clapton», der Eric Clapton forteller om de lyse og mørke sidene fra livet sitt. Foto: NTB scanpix
ÅPNER OPP: 6. november utgis biografien «The life and Music of Eric Clapton», der Eric Clapton forteller om de lyse og mørke sidene fra livet sitt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

- Den eneste tingen i livet mitt, som det kunne komme noe godt ut av.

Slik beskriver den britiske artisten Eric Clapton (73) følelsen han satt med da sønnen Conor kom til verden en augustdag i 1986.

Det forteller han i biografien «The life and Music of Eric Clapton», som skribent Philip Norman gir ut neste uke, ifølge nettstedet Pop Culture.

Etter å ha slitt i flere år med alkohol- og rusproblemer, bestemte 73-åringen seg i 1987 for at han skulle bli edru. Han gikk inn for å være den beste faren han kunne være for sønnen sin, og ønsket heller ikke å overføre alkoholproblemene til han.

Kun tre år senere, i mars 1991, opplevde han imidlertid det som endte opp med å bli sitt livs mareritt.

I biografien, som er skrevet av Norman, men fortalt av Clapton, forteller artisten om dagen da han skulle hente sin fire år gamle sønn i en leilighet i New York. Clapton så fram til å tilbringe en hel dag med sønnen sin, og hadde planlagt å ta med Conor til Bronx Zoo, etterfulgt av en lunsj på en italiensk restaurant.

FARS-KJÆRLIGHET: Her er Eric Clapton avbildet mens han holder nyfødte Conor i armene. Foto: NTB scanpix
FARS-KJÆRLIGHET: Her er Eric Clapton avbildet mens han holder nyfødte Conor i armene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tragisk ulykke

Conor og mora, Claptons eks, Lory del Santo (60), ventet på at Clapton skulle plukke opp fireåringen i en leilighet eid av del Santos nye kjæreste, Silvio Bardi.

Guttens barnepike var også til stede, mens en vaktmester rengjorde vinduene i den luksuriøse leiligheten i 53. etasje.

«Lory var på badet og gutten løp rundt i leiligheten mens barnepiken passet på. Han var full av energi og gledet seg til å se faren sin igjen», står det i boka.

Videre kommer det fram at vaktmesteren jobbet med et av vinduene i stua, og at det derfor sto åpent mens han rengjorde det. Vaktmesteren skal derfor ha ropt på barnepiken for å holde et øye med energiske Conor.

Før barnepiken rakk å reagere, var fireåringen allerede på vei mot vinduet, og presset nesa mot det åpne vinduet for å titte utover mot byen.

Og det var her det gikk fullstendig galt.

Gikk ikke opp for han

Lory del Santo ringte Clapton umiddelbart med nyheten om at deres fire år gamle sønn hadde falt ut av vinduet fra 53. etasje.

I boka forteller artisten at han ikke klarte å forstå hva som egentlig hadde skjedd. Ut fra munnen hans lød det derfor:

- Er du sikker?

Fullstendig sjokkskadd dro Eric Clapton til leiligheten, og utenfor inngangen ble han møtt av ambulanser, avsperringer og politi. En stor folkemasse var samlet utenfor bygget, men fremdeles klarte ikke Clapton å forstå hva som hadde skjedd.

- Jeg så bort på det vakre ansiktet hans og tenkte: «Dette er ikke min sønn. Det likner, men han er ikke der», forteller Clapton i den nye boka.

DRUKNET: Den olympiske skiløperen Bode Miller og kona hans Morgan, mistet jentebarnet sitt Emmy i en drukningsulykke i juni i år. I et eksklusivt intervju med TODAYs Savannah Guthrie, åpner paret opp om ulykken. Video: AP via NTB Scanpix Vis mer

Begravelsen fant sted 28. mars, to dager før Claptons 46-årsdag. I tiden etterpå havnet han i en dyp depresjon, og var en stund likegyldig til musikken.

Etter noen måneder bestemte han seg for å finne en indre styrke, og skrev dermed sin første låt etter sønnens dødsfall, «Tears in Heaven» - den hjerteskjærende balladen om sønnen, som endte opp med å bli en av Eric Claptons største hits.

Saken fortsetter nedenfor.

ENORM SUKSESS: Eric Clapton regnes som en av de mest innflytelsesrike gitaristene gjennom tidene. Foto: NTB scanpix
ENORM SUKSESS: Eric Clapton regnes som en av de mest innflytelsesrike gitaristene gjennom tidene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ble bestefar

Eric Clapton møtte Lory del Santo da han spilte konserter i Milano i oktober 1985. Selv om artisten var gift med Pattie Boyd (74) på tidspunktet, innledet de en affære.

Clapton og Boyd skilte lag i 1988 - året etter Clapton og del Santo fikk sønnen Conor. Han kom til verden 21. august 1987.

«Wonderful Tonight»-sangeren har også datteren Ruth (33) med eksen Yvonne Ruth.

I 2002 giftet artisten seg med Melia McEnery (42) og de har tre døtre sammen - Julie Rose (17), Ella May (15) og Sophie Belle (13).

Saken fortsetter nedenfor.

GIFT: Eric Clapton og Melia McEnery giftet seg i 2002. De har tre barn sammen. Foto: NTB scanpix
GIFT: Eric Clapton og Melia McEnery giftet seg i 2002. De har tre barn sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 2013 ble Clapton bestefar da dattera Ruth og ektemannen Dean Bartlett fikk sønnen Isaac Eric Owen Bartlett.

Clapton er den eneste personen med tre plasser i rockens æresgalleri. Han regnes som en av de mest innflytelsesrike gitaristene gjennom tidene ved siden av Jimi Hendrix. Clapton er på andreplass i Rolling Stones «liste over 100 største gitarister gjennom tidene».

«Eric Clapton», «461 Ocean Boulevard» og «No Reason To Cry» er noen av hans mest kjente album.

LES OGSÅ: Røper mørk hemmelighet etter flere år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer